Τέσσερις διαγωνισμούς ανακοίνωσε η Sony για τα Παγκόσμια βραβεία φωτογραφίας 2020

Επαγγελματικό- Ανοικτό- Νεανικό- Σπουδαστικό 

19:13:25,10/20/2019
Φακός Ημέρας- Φωτογραφία από Free-Photos από το Pixabay

Τέσσερις διαγωνισμούς για τα Παγκόσμια Βραβεία Φωτογραφίας 2020 ανακοίνωσε η Sony, η οποία καλεί φωτογράφους και δημιουργούς της υφηλίου να λάβουν μέρος. Φωτογραφία από Free-Photos από το Pixabay

Τέσσερις  κατηγορίες διαγωνισμών  για τα Παγκόσμια Βραβεία Φωτογραφίας 2020 ανακοίνωσε η Sony, η οποία καλεί φωτογράφους και δημιουργούς  της υφηλίου να λάβουν μέρος. Αυτές είναι οι εξής:

Επαγγελματική κατηγορία

Ελεύθερος  να εισέλθει και να συμμετάσχει είναι  ο οποιονδήποτε, που μπορεί να υποβάλλει μια σειρά από πέντε έως δέκα εικόνες ανά κατηγορία, στις δέκα συνολικά κατηγορίες.

Θα απονεμηθούν βραβεία για την 1η, 2η και 3η θέση του καλύτερου καλλιτέχνη, ενώ θα δοθούν διακρίσεις μέχρι και σε δέκα προεπιλεγμένους  φωτογράφους ανά κατηγορία.

Ο συνολικός νικητής που επιλεχθεί  ως φωτογράφος της χρονιάς θα λάβει και χρηματικό βραβείο ύψους $25.000 δολαρίων  (USD).

Οι συμμετέχοντες στην επαγγελματική κατηγορία δεν μπορούν να υποβάλουν  εργασία για την ανοικτή κατηγορία ή την αντίστοιχη της νεολαίας.

Για τα  πλήρη κριτήρια επιλεξιμότητας της  εικόνας μπορείτε να ανατρέξετε εδώ.

Η προθεσμία υποβολής συμμετοχών λήγει στις   14 Ιανουαρίου 2020 και ώρα: 13.00 (GMT) το μεσημέρι.

Τα μέλη της κριτικής επιτροπής αναζητούν σειρές που είναι τεχνικά λαμπρές, συναρπαστικές και προσφέρουν μια νέα προοπτική για το τι μπορεί να κάνει η σύγχρονη φωτογραφία. Θέλουν να αποκαλύψουν την εργασία που αλλιώς θα ήταν αόρατη και να την μοιραστούν με ένα παγκόσμιο ακροατήριο.

Για τους αναδυόμενους φωτογράφους, μπορούν τα βραβεία να «ανοίξουν πόρτες»  για τη δημοσίευση συμφωνιών, την αναπαράσταση μέσω των  γκαλερί και τις παγκόσμιες εκθέσεις. Για τους καθιερωμένους καλλιτέχνες προσφέρουν τα βραβεία μια παγκόσμια πλατφόρμα για να μοιραστούν προσωπικά έργα και αναγνώριση.

Οι  συμμετέχοντες  μπορούν να εισέλθουν σε πολλές σειρές έργων στις ακόλουθες κατηγορίες: Αρχιτεκτονική, δημιουργική, ανακάλυψη, ντοκιμαντέρ, περιβάλλον, τοπίο, φυσικός κόσμος κι  άγρια ζωή, Προσωποτυπία, νεκρή ζωή, καθώς και αθλητισμό

Κατηγορία με εξαιρετικές αυτόνομες εικόνες με ανοιχτές ανταμοιβές

Ελεύθερος να εισέλθει  και να συμμετάσχει είναι  ο  οποιονδήποτε ,   που μπορεί να υποβάλλει μόνο εικόνες που «τραβήχτηκαν» το 2019 σε δέκα – συνολικά- κατηγορίες.

Θα απονεμηθούν βραβεία για την 1η θέση, ενώ θα  δοθούν διακρίσεις  μέχρι και σε 15 φωτογράφους ανά κατηγορία.

Ο  συνολικός νικητής που επιλέχθηκε ως ανοιχτός φωτογράφος της χρονιάς, θα λάβει και  χρηματικό βραβείο ύψους $5.000 δολαρίων (USD).

Όσοι συμμετάσχουν  στον διαγωνισμό της ανοικτής κατηγορίας  δεν μπορούν να υποβάλουν  εργασία για την  επαγγελματική κατηγορία ή την αντίστοιχη  της νεολαίας.

Για τα πλήρη κριτήρια επιλεξιμότητας  της εικόνας μπορείτε να ανατρέξετε εδώ.

Η προθεσμία υποβολής συμμετοχών λήγει στις 7  Ιανουαρίου 2020 και ώρα: 13.00 (GMT) το μεσημέρι.

Τα μέλη της κριτικής επιτροπής αναζητούν φωτογραφίες που είναι εντυπωσιακές, καλά κατασκευασμένες και εξαιρετικής ποιότητας. Οι επιτυχημένες εικόνες θα επικοινωνούν μια οπτική αφήγηση μέσω  των άριστων τεχνικών και  των δημιουργικών   δεξιοτήτων.

Η ανοικτή διαγωνιστική κατηγορία  στοχεύει να αποκαλύψει εικόνες που δείχνουν τον κόσμο  και να δώσουν την ευκαιρία σε φωτογράφους των οποίων η εργασία μπορεί να μην έβλεπε  ποτέ το «φως» της δημοσιότητας.

Οι φωτογράφοι όλων των ικανοτήτων μπορούν να εισαγάγουν πολλαπλές εικόνες στις ακόλουθες κατηγορίες: αρχιτεκτονική, Πολιτισμός, δημιουργική, κίνηση, τοπίο, φυσικός κόσμος και  άγρια  ζωή, προσωποτυπία, νεκρή φύση, φωτογράφιση δρόμων και ταξιδιών.

Κατηγορία της Νεολαίας

Η κατηγορία της νεολαίας γιορτάζει τις καλύτερες μονό -εικόνες από αναδυόμενους φωτογράφους ηλικίας μεταξύ 12-19 ετών.

Ελεύθερος να εισέλθει  και να  συμμετάσχουν   είναι όλοι όσοι βρίσκονται  στην ηλικία  12-19 ετών, που δύναται να υποβάλουν μόνο -εικόνες που τραβήχτηκαν το  2019

Η κατηγορία αυτή διεξάγεται  υπό νέα μορφή για  το 2020 μέσω μηνιαίων διοργανώσεων με ένα μεταβαλλόμενο θέμα που διεξάγονται έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2019.

Οι φωτογράφοι μπορούν να εισαγάγουν έως και τρεις μόνο-εικόνες ανά μήνα.

Οι δικαστές θα επιλέξουν έως 10 εικόνες ανά μήνα, συμπεριλαμβανομένου ενός νικητή.

Όλες οι μηνιαίες επιλογές του  κάθε μέλους της κριτικής επιτροπής  θα διαγωνιστούν, προκειμένου να επιλεγεί ο νέος φωτογράφος της χρονιάς.

Οι συμμετέχοντες  στην  κατηγορία  της  νεολαίας, δεν μπορούμ  να υποβάλετε εργασία στους  διαγωνισμούς επαγγελματικής ή ανοιχτής κατηγορίας.

Για τα  πλήρη κριτήρια επιλεξιμότητας της  εικόνας μπορείτε να ανατρέξετε εδώ. Τώρα τρέχει ο διαγωνισμός της νεολαίας για τον Οκτώβριο του 2019,  ενώ επιβραβεύει την επόμενη γενιά ταλαντούχων φωτογράφων. Τα μέλη της κριτικής επιτροπής αναζητούν νέες προσεγγίσεις στη φωτογραφία και εικόνες που δείχνουν το όραμα του νεαρού φωτογράφου.

Με τη νέα  διαγωνιστική μορφή  του έτους 2020, έχουν οριστεί μηνιαίες προκλήσεις για τους  φωτογράφοι ηλικίας 12-19 ετών . Κάθε φωτογράφος μπορεί να εισαγάγει έως και τρεις εικόνες που απαντούν στο σύνολο της πρόκλησης ανά μήνα από τις Ιουνίου 2019 έως και τις Δεκεμβρίου 2019.

Τα μέλη της κριτικής επιτροπής  θα επιλέξουν έως και 10 από τις αγαπημένες  εικόνες ανά μήνα, καθώς κι έναν νικητή.

Όλοι οι μηνιαίοι νικητές θα διαγωνιστούν για τον τίτλο « Νέος φωτογράφος  της χρονιάς».

Η είσοδος στον διαγωνισμό νεολαίας  είναι απλή αφού μπορείτε να ανεβάστε εδώ τις εικόνες απευθείας από το κινητό τηλέφωνο ή από την επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή σας.

Φοιτητική   κατηγορία

Η φοιτητική κατηγορία προσφέρει μια πλατφόρμα για μαθητές φωτογραφίας σε όλο τον κόσμο.

Ελεύθερος  να  συμμετάσχει είναι ο  οποιοσδήποτε που παρακολουθεί  ένα πρόγραμμα φωτογραφίας πλήρους χρόνου.

Τα  εκπαιδευτικά ιδρύματα θα  πρέπει να έχουν εγγραφεί για να συμμετέχουν οι σπουδαστές  τους.

Οι σπουδαστές – φοιτητές φωτογραφίας μπορούν να στείλουν  μια σύντομη σειρά με πέντε έως και 10 εικόνες.

Θα δοθούν βραβεία για ένα συνολικό νικητή και σε άλλους  10 φωτογράφους

Η προθεσμία υποβολής συμμετοχών λήγει  29 Νοεμβρίου 2019 κι ώρα:13.00 το μεσημέρι  (GMT).

 Ο διαγωνισμός φοιτητών επιβραβεύει και προβάλλει το έργο των πιο ταλαντούχων φοιτητών – σπουδαστών  φωτογραφίας του κόσμου.

Είναι δε, «ανοικτός»  σε ακαδημαϊκά ιδρύματα σε όλο τον κόσμο, ενώ  οι φοιτητές έχουν την πρόκληση να υποβάλουν μια σειρά από πέντε έως δέκα εικόνες που ανταποκρίνονται σε μια συγκεκριμένη σύντομη κατηγορία.

Θα επιλέγουν δέκα φοιτητές – σπουδαστές, οι  οποίοι θα ταξιδέψουν  στο Λονδίνο για να συμμετάσχουν σε συναρπαστικά χαρτοφυλάκια και μαθήματα φωτογραφίας.

Οι δέκα προεπιλεγμένοι  φοιτητές  θα έχουν  μαζί  μια φωτογραφική μηχανή της Sony για να «τραβήξουν»  μια νέα σειρά εικόνων για να «απεικονίσουν   μια δεύτερη σύντομη  κατηγορία εικόνων. Από αυτό το έργο θα επιλεγεί ο  σπουδαστής φωτογραφίας της χρονιάς, ο οποίος ως βραβείο  θα λάβει εξοπλισμό ψηφιακής απεικόνισης της Sony αξίας €30.000  δολαρίων. Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να δείτε εδώ.

©Typologos.com 2019

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.