Τα φοιτητικά χρόνια, τα ωραιότερά μας, χρόνια!

Οι σκέψεις της Μαρίας

Της Μαρίας Σκαμπαρδώνη

Δημοσιογράφου

19:41:39,09/04/2019
Αναγνώστρια- Φωτογραφία από Ina Hall από το Pixabay

Η δημοσιογράφος Μαρία Σκαμπαρδώνη γράφει για τα φοιτητικά χρόνια κατά τα οποία κάθε άνθρωπος “ανοίγει τα φτερά του”. Φωτογραφία από Ina Hall από το Pixabay

Τα φοιτητικά χρόνια είναι  τα ωραιότερα στη ζωή του ανθρώπου. Είναι η περίοδος εκείνη,  όπου ο άνθρωπος μαζί με τη νεότητά του, ξεκινάει το πρώτο του,  βήμα στη ζωή, έτοιμος να εισαχθεί και στην ενήλικη ζωή.

Τα φοιτητικά χρόνια προσφέρουν ένα θησαύρισμα εμπειριών. Διότι το Πανεπιστήμιο δεν είναι μόνον  η ευκαιρία για μία καλύτερη εργασία ή κοινωνική αποκατάσταση. Επάνω από όλα, η γνώση είναι ένα πολύτιμο αγαθό που διευρύνει τον ψυχικό κόσμο μας, καλλιεργεί την αντίληψη και τη διανοητική ικανότητά μας. Η γνώση είναι ένα ευεργέτημα για τον ψυχικό κόσμο του ανθρώπου.

Τα φοιτητικά μας,  χρόνια, όμως, δεν είναι χρόνια με διάβασμα και εξεταστική. Είναι μία μεγάλη ευκαιρία να χτίσουμε σχέσεις, να βγούμε έξω, να γλεντήσουμε και να χαρούμε το γεγονός πως είμαστε νέοι, καθώς  και πετυχαίνουμε ένα βήμα περισσότερο στη ζωή μας.

Να χαρείς τα φοιτητικά σου,  χρόνια, με όλη τη ζωντάνια και τη χαρά και το άγχος που αυτά επιφέρουν. Είναι ένα μαγικό ταξίδι, μία προσπάθεια του ανθρώπου να εμβαθύνει επάνω στο αγαπημένο του,  αντικείμενο και να αποκτήσει μία στέρεα γνώση σε αυτό, που αγαπάει.

Να χαρείς τα φοιτητικά σου,  χρόνια. Είναι μία από τις ωραιότερες χρονικές περιόδους του ανθρώπου, θα αφήσουν μέσα στην καρδιά του ανθρώπου πολύτιμες αναμνήσεις,  οι οποίες δε θα ξεθωριάσουν ποτέ με το πέρασμα του χρόνου. Όπου και να πας, μέσα σου,  θα υπάρχει εκείνος ο φοιτητής που έτρεχε να προλάβει τα μαθήματα, δεν περνούσε στην εξεταστική ή παρακολουθούσε μαθήματα με τα μάτια του έτοιμα να κλείσουν από τη νύχτα από τη διασκέδαση της προηγούμενης ημέρας.

Να τα χαρείς τα φοιτητικά σου, χρόνια, διότι είναι τα ωραιότερα!

©Typologos.com 2019

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

thirteen + επτά =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.