Tο βραβείο Καλύτερης Ταινίας του 3ου Πανελληνίου Μαθητικού Διαγωνισμού Ταινιών Μικρού Μήκους πήρε το φιλμ «Λουλούδια Σπασμένα» του Δημοτικού Σχολείου Αρμένων στο Ρέθυμνο της Κρήτης!

ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ

Τα ρεπορτάζ του www.typologos.com

 Tο βραβείο Καλύτερης Ταινίας του 3ου  Πανελληνίου  Μαθητικού  Διαγωνισμού  Ταινιών Μικρού Μήκους  πήρε το φιλμ  «Λουλούδια Σπασμένα» του Δημοτικού Σχολείου Αρμένων  στο Ρέθυμνο της Κρήτης!

 Του Νίκου Μόσχοβου

Tο βραβείο Καλύτερης Ταινίας του 3ου  Πανελληνίου  Μαθητικού  Διαγωνισμού  Ταινιών Μικρού Μήκους  πήρε το φιλμ  «Λουλούδια Σπασμένα» του Δημοτικού Σχολείου Αρμένων   του Ρέθυμνου  της Κρήτης!

Το φιλμ δημιούργησαν οι   μαθητές – μαθήτριες της Δ’ και Στ’  Τάξης μαζί με  δύο μαθητές της Α’  Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Αρμένων  στο Ρέθυμνο της Κρήτης.

Την ταινία μπορείτε να την παρακολουθήσετε  την ταινία και  στον εξής σύνδεσμο:   http://youtu.be/HKaTlEkU67c.

Το ντοκιμαντέρ αφορά στην ανακάλυψη του Υστερομινωικού Νεκροταφείου Αρμένων (1390 π.Χ. – 1190 π.Χ.) και «γυρίστηκε» στα πλαίσια του προγράμματος  «Ψηφιακά Δεδομένα στην Εκπαίδευση», με την παιδαγωγική ευθύνη τριών εκπαιδευτικών, του Δρ. Δημήτρη Κουτάντου, της Ελένης Κουτάντου, καθώς και της Ξανθούλας Δρακάκη.

«Το βραβείο αφιερώνεται στους 380 συμμετέχοντες, σε όλους τους συνάδελφους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές που δημιούργησαν τις 281 ταινίες που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό. Ευχαριστούμε τους διοργανωτές», μας είπε ο Δρ.  Δημήτρης Κουτάντος.

Για περισσότερες πληροφορίες για την εκπαίδευση μέσα από τον κινηματογράφο μπορείτε να βρείτε  στον   εξής σύνδεσμο:

http://eduportal.gr/index.php/articles/paidagogika/398-movie-louloudia-spasmena

Η βράβευση  έχει προγραμματιστεί να  γίνει στις 3 Απριλίου του 2013  στο Υπουργείο Παιδείας, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου και σημαντικών προσωπικοτήτων από το χώρο του κινηματογράφου.

Το βραβευμένο  βίντεο  των παιδιών έχει προκαλέσει  το ενδιαφέρον πολλών εκπαιδευτικών και κινηματογραφιστών, ενώ  ήδη το ζητούν για προβολές στο εξωτερικό!

«Είναι πολύ καλοφτιαγμένο το ντοκιμαντέρ σας και πολύ συγκινητικό!»,  αναφέρουν  διάφοροι  σινεφίλ, εκπαιδευτικοί και άνθρωποι της έβδομης τέχνης στα ηλεκτρονικά ή άλλα  μηνύματά τους που έχουν στείλει προς τους συντελεστές του φιλμ.

«Θα ήθελα πολύ να μπορούσα να το δείξω στους φοιτητές μου στο University of Pennsylvania, καθώς και στους καθηγητές αρχαιολόγους in the USA,  αλλά θα ήθελα να υπάρχουν υπότιτλοι στα Αγγλικά…»,  γράφει  ένας καθηγητής στο youtube, όπου ήδη έχει προβληθεί 1.850 φορές.

©Typologos.com 2013

4 Responses

 1. Ευχαριστούμε τον κ. Νίκο Μόσχοβο, τους συνεργάτες του και την Ιστοσελίδα typologos για την παρουσίαση της ταινίας μας. Το σχολείο μας είναι ένα μικρό επαρχιακό σχολείο κοντά στο Ρέθυμνο με 92 μαθητές με οργανικότητα 18 χωριά και οικισμούς. Είχαμε όμως αξιόλογους επιστημονικούς συνεργάτες, αρχαιολόγους, μουσικούς, κινηματογραφιστές τον κ. Θεόδωρο Θωμαδάκη, οι οποίοι μας βοήθησαν στη σύνθετη, βαθιά εκπαιδευτική διαδικασία του κινηματογράφου, αλλά που βήμα βήμα γίνεται απλή. Σας προσκαλούμε να δείτε την ταινία των 28 μαθητών μας και… να επισκεφτείτε το μνημείο στην Κρήτη. Για άλλη μια φορά σας ευχαριστούμε για την παρουσίαση, Με εκτίμηση, Δημήτριος Κουτάντος

 2. Αλέκος says:

  “Το φιλμ δημιούργησαν οι μαθητές – μαθήτριες της Δ’ και Στ’ Τάξης μαζί με δύο μαθητές της Α’ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Αρμένων στο Ρέθυμνο της Κρήτης”.

  “Είχαμε όμως αξιόλογους επιστημονικούς συνεργάτες, αρχαιολόγους, μουσικούς, κινηματογραφιστές τον κ. Θεόδωρο Θωμαδάκη, οι οποίοι μας βοήθησαν στη σύνθετη, βαθιά εκπαιδευτική διαδικασία του κινηματογράφου, αλλά που βήμα βήμα γίνεται απλή”.

  Πλάκα μας κάνετε ή μας δουλεύετε;

 3. Αγαπητέ Φίλε Αλέκο

  Στον https://www.typologos.com δεν “δουλεύουμε” κανέναν. Τα παιδιά έκαναν εξαίρετη δουλειά βοηθούμενα από τον Δρ. Κουτάντο και σκηνοθέτη. Το ίδιο γίνεται και στο πρόγραμμα “Πάμε Σινεμά” του πολύ καλού φίλου, Αντώνη Κιούκα. Αυτά… δεν γράψαμε ποτέ ότι τα παιδιά έγιναν σκηνοθέτες και είναι κρίμα να μειώνουμε τα όνειρά τους.

  Μετά τιμής
  Νίκος Μόσχοβος

 4. Αγαπητέ κ. Αλέκο, βλέπω υπάρχει μεγάλη πίκρα σε αυτό τον τόπο, κάποτε θα πρέπει να αναπτύξουμε κριτήρια να μπορούμε να δούμε τα πράγματα και να τα κρίνουμε άξια. Αν πραγματικά σας ενδιαφέρει να δείτε τη δουλειά μας και την προσπάθεια των μαθητών μας σας στέλνω ένα απολογισμό 80 σελίδων
  http://issuu.com/emihelou/docs/imerologio___________________________________?mode=window
  καλή μέρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × five =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.