Μόλις ξεκίνησε η εξωστρέφεια του Δήμου Δράμας και της Δ.Ε.Κ.ΠΟ.Τ.Α. σε θέματα πολιτισμού, τουρισμού και εμπορικών σχέσεων με τη Ρουμανία

13:08:34,10/27/2019

Drama- Romania

Πολυμερή συνεργασία με τη Ρουμανία σε θέματα πολιτισμού, τουρισμού και εμπορικών σχέσεων ξεκίνησε ο Δήμος Δράμας και η οικεία Δημοτική Επιχείρηση Κοινωνικής Πολιτιστικής και Τουριστικής Ανάπτυξης μετά απο συνάντηση- -πρόσκληση στο δημαρχείο Κατερίνης

Πολυμερή συνεργασία με τη Ρουμανία  σε  θέματα πολιτισμού, τουρισμού και εμπορικών σχέσεων  ξεκίνησε ο Δήμος Δράμας και η  οικεία  Δημοτική Επιχείρηση Κοινωνικής Πολιτιστικής και Τουριστικής Ανάπτυξης μετά από τη συνάντηση εργασίας, που είχαν ο δήμαρχος Χριστόδουλος Μαμσάκος και ο πρόεδρος της Δ.Ε.Κ.ΠΟ.Τ.Α. Ελευθέριος  Καλλινικίδης την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019 στο Λιτόχωρο της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.

Εκεί,  συναντήθηκαν με το σύμβουλο πολιτισμού της Προεδρίας της Δημοκρατίας της Ρουμανίας Sergiu Nistor, τον υφυπουργό Axmet Aledin, το γενικό Γραμματέα του Ρουμανικού κοινοβουλίου- βουλευτή και πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Ρουμανίας καθηγητή  Ντράγκος Γαβριήλ Ζησόπουλο και το  δήμαρχο της πόλης Campina της Ρουμανίας  Horia Laurentiu Tiseanu.  Η συνάντηση  εργασίας πραγματοποιήθηκε  στα πλαίσια της εδραίωσης της συνεργασίας των δύο πλευρών.

Δράμα- Ρουμανία

Ο δήμαρχος Κατερίνης Κωνσταντίνος Κουκοδήμος (δεξιά) με τον το γενικό Γραμματέα του Ρουμανικού κοινοβουλίου- βουλευτή και πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Ρουμανίας καθηγητή Ντράγκος Γαβριήλ Ζησόπουλο

Κατόπιν, παραβρέθηκαν στην επίσημη τελετή αδελφοποίησης του δήμου Κατερίνης με το δήμο Campina. Ο δήμαρχος Κατερίνης  Κωνσταντίνος Κουκοδήμος εξέφρασε τη ιδιαίτερη χαρά του,  για την παρουσία του φίλου δημάρχου Δράμας  Χριστόδουλου Μαμσάκου, σε αυτή την καινούρια και σημαντική συνεργασία για το δήμο Κατερίνης.

 Ο αναπληρωτής του δημάρχου Κατερίνης  Γεώργιος Νταντάμης, ζήτησε να λάβει τεχνογνωσία από την διοργάνωση της μεγαλύτερης Χριστουγεννιάτικης γιορτής στην Ελλάδα, την ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗ και ως πρώτο βήμα προτάθηκε η επίσκεψή των δυο ανδρών   το  Δεκέμβριο στη Δράμα και η  υπογραφή σχετικής  προγραμματικής σύμβασης με την ΔΕΚΠΟΤΑ.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας παραβρέθηκε ο δήμαρχος Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος, στην έναρξη του 19ου Φεστιβάλ Ελλήνων της Ρουμανίας στην Κατερίνη και στον επίσημο χαιρετισμό του,  εξέφρασε τη χαρά και την αισιοδοξία του,  προσκαλώντας όλη την Ρουμανική αποστολή, η οποία αριθμεί περί τα 500 άτομα να έρθει στη Δράμα το 2020 να πραγματοποιηθεί το 20ο Φεστιβάλ της Ένωσης Ελλήνων Ρουμανίας στην πόλη .

Δράμα- Ρουμανία

Η αντιπροσωπεία του Δήμου Δράμας με το το γενικό Γραμματέα του Ρουμανικού κοινοβουλίου- βουλευτή και πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Ρουμανίας καθηγητή Ντράγκος Γαβριήλ Ζησόπουλο

Το ίδιο βράδυ βρέθηκε ο κ. Μαμσάκος, σε συνάντηση εργασίας με τον κ. Κουκοδήμο. Ο  κ. Καλλινικίδης βρέθηκε με εκπρόσωπο ταξιδιωτικών γραφείων της Ρουμανίας και το διοργανωτή της έκθεσης Grecia Panorama που διεξάγεται στη Ρουμανία.Ο δήμαρχος Δράμας μαζί με τον πρόεδρο της Δ.Ε.Κ.ΠΟ.Τ.Α. και την επίσημη Ρουμανική αποστολή κατά το  πρωί του Σαββάτου 19 Οκτωβρίου 2019 επισκέφθηκαν το Γενικό Προξενείο της Ρουμανίας στη Θεσσαλονίκη

Εκεί τους περίμεναν η Πρόξενος  Ecaterina Petre και η εμπορική ακόλουθος  Simona Dragomir υπό την παρουσία της αναπληρώτριας εξωτερικών υποθέσεων της Πρεσβείας της Ρουμανίας Veronica Ciolca.

Από τη συνάντηση εργασίας, που είχαν ο δήμαρχος Χριστόδουλος Μαμσάκος και ο πρόεδρος της Δ.Ε.Κ.ΠΟ.Τ.Α. Ελευθέριος Καλλινικίδης την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019 με τα μέλη της Ρουμανικής αποστολής, το γενικό Γραμματέα του Ρουμανικού κοινοβουλίου- βουλευτή και πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Ρουμανίας καθηγητή Ντράγκος Γαβριήλ Ζησόπουλο και το δήμαρχο Κατερίνης Κωνσταντίνο Κουκοδήμο

Στο προξενείο της Ρουμανίας τέθηκαν επί τάπητος και συμφωνήθηκαν τα επόμενα βήματα της συνεργασίας που δρομολογούνται με το  Δήμο Δράμας, την Δ.Ε.Κ.ΠΟ.Τ.Α.  και τη κυβέρνηση της Ρουμανίας σε θέματα ανάπτυξης σχέσεων φιλίας, πολιτισμού, τουρισμού, καθώς  και εμπορικών σχέσεων.

Τέλος, συγχαρητήρια αξίζουν στο γενικό γραμματέα του Ρουμανικού κοινοβουλίου-  βουλευτή και πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Ρουμανίας- καθηγητή κ. Ντράγκο Γαβριήλ Ζησόπουλο,  του οποίου η συμβολή σε όλη αυτήν την προσπάθεια είναι καθοριστική και εξελίσσεται σε συνέχεια της συνεργασίας που έχει αναπτύξει από καιρού με τον κ. Καλλινικίδη.

Ο κ. Ζησόπουλος συνέβαλε στα μέγιστα και αποτελεί τον απόλυτο εγγυητή της ανάπτυξης των σχέσεων της πόλης  της Δράμας  με τη Ρουμανία, καθώς ήταν ο πρωτεργάτης πολλών αδελφοποιήσεων διαφόρων πόλεων της Ελλάδας με τις  Ρουμάνικες πόλεις.Ανάμεσα σε αυτές ξεχωρίζει η  αδελφοποίηση του Δήμου Πλοεστίου με το Δήμο Ασπροπύργου,  η οποία αποτέλεσε την αιτία της ίδρυσης του  Μεταπτυχιακού τμήματος σπουδών MSc Βιομηχανικά Συστήματα Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Ο Δήμαρχος Δράμας  Χριστόδουλος Μαμσάκος  ευχαρίστησε θερμά τον κ. Ζησόπουλο και τον προσκάλεσε να επισκεφθεί σύντομα την πόλη της Δράμας.

©Typologos.com 2019

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.