Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (Ε.Ο.Δ.) στη Θεσσαλονίκη

22:40:28,10/07/2019

«Managing Change in the Media» -Φωτογραφία από Haynie C. από το Pixabay

Τα εργαστήρια και οι συναντήσεις του έργου «Managing Change in the Media» αφορούσαν στη διαχείριση των μεγάλων και συνεχιζόμενων αλλαγών στην ενημέρωση από όλους τους εμπλεκόμενους.Φωτογραφία από Haynie C. από το Pixabay

Περισσότεροι από εξήντα δημοσιογράφοι, εκπρόσωποι ενώσεων, οργανισμών μέσων μαζικής ενημέρωσης, ακαδημαϊκοί και ευρωβουλευτές θα λάβουν μέρος στο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (Ε.Ο.Δ.)  με τίτλο «Managing Change in the Media» το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 10 και την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019 στο ξενοδοχείο Mediterranean Palace (οδός Σαλαμίνος 3, Τ.Κ. 546 26) στη Θεσσαλονίκη.

«Οικοδεσπότης»  των εργασιών είναι η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης  (Ε.Σ.Η.Ε.Μ-Θ).

Το  συνέδριο αποτελεί την κατάληξη του ομότιτλου διετούς έργου,  που πραγματοποίησε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (Ε.Ο.Δ,)  σε συνεργασία με Ενώσεις και άλλους οργανισμούς από  πέντε διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες.Κατά τη διάρκεια των εργασιών θα αναπτυχθούν και θα συζητηθούν δεδομένα που συγκεντρώθηκαν σε εργαστήρια και συναντήσεις, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν την περασμένη διετία στο πλαίσιο του συγκεκριμένου έργου.

Τα εργαστήρια και οι συναντήσεις αφορούσαν στη διαχείριση των μεγάλων και συνεχιζόμενων αλλαγών στην ενημέρωση από όλους τους εμπλεκόμενους: Δημοσιογράφους, μέσα μαζικής ενημέρωσης, θεσμούς, οργανώσεις τύπου, ακαδημαϊκούς οργανισμούς, καθώς  και  τους αναγνώστες.

Μεταξύ άλλων, θα συζητηθούν τα εξής θέματα:

Τα επιχειρηματικά μοντέλα και οι τάσεις, που επικρατούν  στην κατάρτιση, καθώς  και στις δεξιότητες της δημοσιογραφίας.

Η νομική προστασία και οι διαφορές για τους ανεξάρτητους δημοσιογράφους.

Πώς να χρησιμοποιήσετε συλλογικές δράσεις και εκστρατείες για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των δημοσιογράφων.

Πώς μπορεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να υποστηρίξει την πολιτική για τα μέσα ενημέρωσης.

Πώς μπορούν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και οι Ενώσεις Συντακτών  να αντιμετωπίσουν τη σεξουαλική παρενόχληση και να προωθήσουν την ισότητα των φύλων στα μέσα μαζικής ενημέρωσης;

©Typologos.com 2019

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.