Συναυλία με τους «Χειμερινούς κολυμβητές» στο Νοσοκομείο «Γεώργιος Παπανικολάου»

01:26:52,09/05/2019
Βραδιά Τεχνης και ελπίδας για τις εξελίξεις στον καρκίνο του πνεύμονα στο Νοσοκομείο «Γεώργιος Παπανικολάου»

Βραδιά Τεχνης και ελπίδας για τις εξελίξεις στον καρκίνο του πνεύμονα στο Νοσοκομείο «Γεώργιος Παπανικολάου»

Μουσική βραδιά με το συγκρότημα «Χειμερινοί Κολυμβητές»  πραγματοποιούν η  Πνευμονολογική Κλινική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) και το Τμήμα Ημερήσιας Νοσηλείας στις 8.30 το βράδυ της Παρασκευής 6 Σεπτεμβρίου 2019 στον προαύλιο χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Γεώργιος Παπανικολάου», (εγκαταλελειμμένη πτέρυγα – χώρος εκδηλώσεων στο Πέτρινο Κτίριο), προκειμένου να ενημερώσουν το κοινό για τον καρκίνο του πνεύμονα.

Ο καρκίνος του πνεύμονα αποτελεί παγκοσμίως την πρώτη αιτία θανάτου από καρκίνο ενώ συγκαταλέγεται στις πρώτες δέκα αιτίες θανάτου. Μέχρι και  τα μέσα της δεκαετίας του 2000 φάνηκε ότι οι διαθέσιμες θεραπευτικές επιλογές είχαν πλέον «οδηγήσει»  σε μια στασιμότητα όσον αφορά στην επιβίωση των ασθενών, χωρίς ενδείξεις βελτίωσης για αρκετές δεκαετίες.

«Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι εμπλεκόμενοι γιατροί  στην αντιμετώπιση ασθενών με καρκίνο του πνεύμονα παρακολουθούμε μια κομβικής σημασίας εξέλιξη στις τρέχουσες θεραπευτικές επιλογές.

Στοχεύουσες θεραπείες, ανοσοθεραπεία, εδραίωση του ρόλου του ογκολογικού συμβουλίου, σύγχρονες τεχνικές υπερεκλεκτικής ακτινοθεραπείας, προγράμματα πρώιμης διάγνωσης με χρήση αξονικής τομογραφίας χαμηλής δόσης είναι παρεμβάσεις,  που φαίνεται ότι αυξάνουν στατιστικά σημαντικά την επιβίωση των ασθενών.

Επομένως οι τρέχουσες θεραπευτικές εξελίξεις δίνουν έναν τόνο συγκρατημένης αισιοδοξίας για το μέλλον και οριοθετούν ένα σημείο καμπής  στην αντιμετώπιση του καρκίνου του πνεύμονα», αναφέρουν οι υπεύθυνοι της Πνευμονολογικής  Κλινικής  του Α.Π.Θ.

Στα πλαίσια των θετικών αυτών εξελίξεων σχετικά με τη συγκεκριμένη νόσο διοργανώνεται από την Πνευμονολογική Κλινική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) και το Τμήμα Ημερήσιας Νοσηλείας  διοργανώνεται  η μουσική βραδιά με το συγκρότημα «Χειμερινοί Κολυμβητές»   στις 8.30 το βράδυ της Παρασκευής 6 Σεπτεμβρίου 2019 στον προαύλιο χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Γεώργιος Παπανικολάου», (εγκαταλελειμμένη πτέρυγα – χώρος εκδηλώσεων στο Πέτρινο Κτίριο)

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν γιατροί (κατά το δυνατόν συνοπτικότερα και με λόγο μη τεχνοκρατικό)  κι ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα σχετικά με τον τρόπο,  που βίωσαν τη νόσο από τη διάγνωση μέχρι και τη θεραπεία. Εμβόλιμα θα απαγγελθούν ποιήματα.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να συντελεστεί όσμωση πληροφόρησης, να ενισχυθούν οι δεσμοί αλληλεγγύης –  κατανόησης μεταξύ των  ασθενών,  των επαγγελματιών της υγείας και των  φροντιστών, καθώς  και να διαχυθεί το μήνυμα αισιοδοξίας που επικρατεί πλέον στην  ιατρική κοινότητα σχετικά με την αντιμετώπιση του καρκίνου του πνεύμονα.

©Typologos.com 2019

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.