Η Ελληνική τριμελής φοιτητική ομάδα «SmartClass» νίκησε στον τελικό του Ευρωπαϊκού φοιτητικού διαγωνισμού «EESTech Challenge 2019»

23:35:56,06/28/2019

SmartClass - Auth-teith

Τα μέλη της ομάδας SmartClass με το βραβείο

 Αυτοματοποιημένο  σύστημα  δημιουργίας ιδανικών  περιβαλλοντικών συνθηκών  σε μία αίθουσα διδασκαλίας δημιούργησε η Ελληνική τριμελής  φοιτητική ομάδα «SmartClass»  και «γύρισε» νικήτρια με το πρώτο βραβείο από τον τελικό του ευρωπαϊκού διαγωνισμού «EESTech Challenge», που διεξήχθη την τελευταία εβδομάδα του Μαΐου 2019, στο Μόναχο!

Τα δυο μέλη της ομάδας είναι από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) και το τρίτο προέρχεται εκ του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης (Α- Τ.Ε.Ι.Θ.).

Την αποτελούν ο προπτυχιακός  φοιτητής  του Τμήματος  Φυσικής του Α.Π.Θ, Δημήτριος Στούπης , ο προπτυχιακός φοιτητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ίδιου ιδρύματος Σταύρος Φιλοσίδης και ο προπτυχιακός  φοιτητής του Τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών του Α-Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης Γεώργιος Αμπόνης.

Το «EESTech Challenge» είναι ένας ευρωπαϊκός φοιτητικός διαγωνισμός για τα  θέματα τεχνολογίας, που διοργανώνεται από το  διεθνή φοιτητικό οργανισμό Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών EESTEC (Electrical Engineering Students’ European Association)  κατά τα τρία τελευταία χρόνια.  Το θέμα του φετινού διαγωνισμού ήταν το «Internet of Things».

Οι τρεις Έλληνες φοιτητές δημιούργησαν ένα αυτοματοποιημένο σύστημα με το οποίο  προσδιορίζονται οι περιβαλλοντικές παράμετροι της αίθουσας διδασκαλίας (η υγρασία, η θερμοκρασία, ο φωτισμός, η ποιότητα του αέρα κ.ά.), οι εξωτερικές περιβαλλοντικές συνθήκες, αλλά και ο αριθμός των ατόμων μέσα σε αυτήν.

Έλαβαν, δε,  το πρώτο βραβείο για τη σύλληψη, την παρουσίαση και την υλοποίηση της συγκεκριμένης καινοτομικής  ιδέας, που εξασφαλίζει  τη  μέγιστη αποτελεσματικότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

 Ταυτόχρονα καταγράφονται μέσω μίας εφαρμογής  και οι συνθήκες που επικρατούν εντός της αίθουσας, σύμφωνα με την προσωπική αίσθηση των ατόμων που παρευρίσκονται σε αυτή. Το σύνολο όλων  των δεδομένων αποστέλλεται  στον  κεντρικό server, όπου πραγματοποιείται η επεξεργασία  μέσω μοντέλων μηχανικής μάθησης, με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών σε πραγματικό χρόνο.

 Το καινοτόμο αυτό σύστημα μπορεί να εφαρμοστεί σε διάφορες  αίθουσες διδασκαλίας πανεπιστημίων, σχολείων και άλλων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, αλλά και  σε εργασιακούς χώρους στην Ελλάδα ή  στο εξωτερικό.

Με το συγκεκριμένο σύστημα εξασφαλίζονται οι ιδανικές συνθήκες σε χώρους όπου απαιτείται προσήλωση και συγκέντρωση, ενώ συντελείται  η εξοικονόμηση της  ενέργειας.

©Typologos.com 2019

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.