Σκηνοθεσία Θεάτρου Άνευ Διδασκάλου με το Νίκο Χατζηπαπά – Παράταση Αιτήσεων Συμμετοχής μέχρι και την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019

20:48:10,10/22/2019 
Η Σκηνοθεσία στο Θέατρο από το Α -Ω-Σεμινάριο

Το θέμα του εργαστηρίου είναι «Η Σκηνοθεσία στο Θέατρο από το Α -Ω» και τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται στη Σχολή Παραστατικών Τεχνών και Studio Χορού Danzarin καθ’ όλη την περίοδο από τον Οκτώβριο του 2019 μέχρι και τον Ιούνιο 2020

«Πρώτα, υπάρχει η αρχή. Στην αρχή δεν υπήρχε τίποτα. Απόλυτο κενό, όχι απλός κενός χώρος.
Δεν υπήρχε ούτε χώρος ούτε χρόνος γιατί αυτή συνέβη πριν από το χρόνο. Το Σύμπαν ήταν κενό και άμορφο».
«Η Δημιουργία» P.W. Atkins

Το ACTING AND DIRECTING STUDIO και ο Νίκος Χατζηπαπάς στο πλαίσιο των δράσεων για την περίοδο Οκτώβριος 2019- Ιούνιος 2020  διοργανώνουν  εργαστήριο για νέους σκηνοθέτες ή επίδοξους σκηνοθέτες, ερασιτέχνες ή επαγγελματίες  εκπαιδευτικούς και  σπουδαστές θεάτρου, στη Σχολή Παραστατικών Τεχνών και Studio Χορού Danzarin  (οδός Θεσσαλονίκης 17, Τ.Κ. 11851 Αθήνα, τηλέφωνο με αριθμό κλήσης: 21 -14.09.77.41, ενώ ανακοίνωσαν την παράταση υποβολής αιτήσεων συμμετοχών μέχρι και την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019.

Θέμα: «Η Σκηνοθεσία  στο  Θέατρο  από το Α -Ω»

Το θέμα του εργαστηρίου είναι «Η Σκηνοθεσία  στο  Θέατρο από το Α -Ω» και τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται στη Σχολή Παραστατικών Τεχνών και Studio Χορού Danzarin καθ’ όλη την περίοδο από τον Οκτώβριο του 2019 μέχρι και  τον Ιούνιο 2020.

Οι συμμετέχοντες – συμμετέχουσες θα διδαχθούν:

Το τι  είναι σκηνοθεσία. Θα μάθουν για τη σκηνοθεσία στο θέατρο σε όλα τα στάδια από την επιλογή του έργου ή τη σύλληψη της ιδέας, την έρευνα και τη φάση της προεργασίας, όλα τα στάδια των δοκιμών, το χτίσιμο των ρόλων και το στήσιμο της παράστασης μέχρι και την παρουσίαση  αυτής στο κοινό.

Το εργαστήριο θα διεξαχθεί  δύο φάσεις:

Στην πρώτη φάση θα μάθουν οι συμμετέχοντες – συμμετέχουσες τη  διαδικασία δόμησης μιας θεατρικής παράστασης σε όλα  τα στάδια της.

Στη δεύτερη φάση θα ανεβάσουν οι συμμετέχοντες  – συμμετέχουσες μια ολοκληρωμένη παράσταση διαλέγοντας έργο, καθώς  και συνεργάτες από τους συμμετέχοντες. Θα επιλέξουν το θεατρικό είδος,  με το οποίο θέλουν να ασχοληθούν, το έργο ή θα γράψουν το έργο, καθώς  και όλοι θα περάσουν από όλα τα πόστα μια θεατρικής παραγωγής, ήτοι των  συντελεστών ή των τεχνικών. Οι παραστάσεις,  που θα ολοκληρωθούν,  θα παρουσιαστούν ενώπιον του κοινού.Θα δοθεί δίπλωμα συμμετοχής.

Διδασκαλία

Τα μαθήματα θα παραδώσει ο  σκηνοθέτης- ηθοποιός Νίκος Χατζηπαπάς. Υφίσταται περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων, ενώ η επιλογή θα γίνει  με βιογραφικό και ατομική συνέντευξη.

 Διάρκεια σεμιναρίου 

Τα μαθήματα θα  γίνουν κατά την περίοδο  27 Οκτωβρίου 2019 –  16 Ιουνίου 2020

Τόπος

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στο DANZARIN – Σχολή Παραστατικών Τεχνών – Στούντιο Χορού ( οδός  Θεσσαλονίκης 17, Τ.Κ. 11851, Αθήνα, τηλέφωνο με αριθμό κλήσης  21- 14.09. 77.41 (www.danzarin.net ).Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή  κατά τις ώρες  12:00 -15:00.

Δίδακτρα

Τα δίδακτρα ορίστηκαν στα  50 ευρώ το μήνα με προπληρωμένη συμμετοχή  στα 40 ευρώ, μηνιαίως.

Πληροφορίες

 Αποστολή βιογραφικών: nikoschatzipapas@gmail.com Mob:++306989-43.00.54  

 

Νίκος Χατζηπαπάς – Βιογραφικό

Ο σκηνοθέτης- ηθοποιός Νίκος Χατζηπαπάς

Ο σκηνοθέτης- ηθοποιός Νίκος Χατζηπαπάς

Ο Νίκος Χατζηπαπάς σπούδασε θέατρο, κινηματογράφο, σκηνογραφία, ενδυματολογία και γραφικές τέχνες. Το 1979 ίδρυσε την Εταιρεία Δωδεκανησιακού Θεάτρου. Το 1987 ίδρυσε το Μαγικό Θέατρο.

Το 1996 ίδρυσε το Helix Action Theatre. Με παραστάσεις  έχει συμμετάσχει σε πολλά διεθνή φεστιβάλ και Ευρωπαϊκές Διοργανώσεις στις χώρες:  Μεγάλη Βρετανία, Πολωνία (Malta Festival), Λευκορωσία, Γαλλία, Ιταλία, Βουλγαρία, Σερβία, Κροατία, Κύπρο, Τουρκία, Αίγυπτο, Ινδία και Κίνα (31o Φεστιβάλ των Εθνών).

Την περίοδο 1991-1995 διετέλεσε διευθυντής του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου  (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ) Ρόδου. Από το 1997 – 2000 συνεργάστηκε ως σκηνοθέτης στο Εθνικό Θέατρο.

Διετέλεσε συνεργάτης της Πειραματικής Σκηνής της Τέχνης Θεσσαλονίκης και πολλών Περιφερειακών Θεάτρων. Από το 2009 διοργανώνει το Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου στην Αθήνα.Έχει υλοποιήσει τα Ευρωπαϊκά προγράμματα «Helidra»  (leader) και το πρόγραμμα «Circus as way of life» (partner). Σε φάση υλοποίησης βρίσκεται το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα  «Μηχανή Caspar» (Leader).

Εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Πανευρωπαϊκό Νομαδικό Πανεπιστήμιο στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Θεάτρου του Aurillac στη Γαλλία, που πραγματοποιήθηκε το 2008.

Tο 2010 συμμετείχε ως προσκαλεσμένος στο Open Street International forum στο Fermo της Ιταλίας. Διετέλεσε καλλιτεχνικός Διευθυντής της Υποψηφιότητας της Ρόδου (Α και Β φάση), για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021.

Από το 2014 – 2016 διετέλεσε Καλλιτεχνικός Διευθυντής και παραγωγός του Θεάτρου «Προσκήνιο» Από το 2015 διοργανώνει το Φεστιβάλ Θεάτρου Βαλίτσας

Έχει σκηνοθετήσει επάνω από εκατό έργα των Σαίξπηρ, Μπεν Τζόνσον, Κρίστοφερ Μάρλοου, Μολιέρου,  Κάρλο Γκολντόνι,  Άντον Τσέχωφ, Φ. Γκαρθία Λόρκα, Σάμουελ Μπέκετ, Μπεθ Χένλυ, Μισελ Ντε Γκελντερόντ, Μάϊκλ Φρέην, Γιούκιο Μισίμα, Ούγκο Κλάους, Σλάβομιρ Μρόζεκ.   Αριστοφάνη, Αισχύλο, Καζαντζάκη, Θεοτοκά, Ζιώγα, Μάτεσι, Μποστ, Σκούρτη, Κεχαϊδη, Μουρσελά, Λυμπεράκη, Ευθυμιάδη, Δωριάδη, Μοντσελέζε, Χουρμούζη κι  άλλων.

Είναι μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών και του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου.

©Typologos.com 2019

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.