«Σημειώσεις» στο «Θέατρο Σημείο» με χορηγό επικοινωνίας τον «Τυπολόγο»

0
109
16:09:16,10/09/2018
Κολλάζ για τις εκδηλώσεις "Σημειώσεις"
Συνδυασμό των μορφών της Τέχνης υλοποιεί το Θέατρο Σημείο στην Αθήνα με τις εκδηλώσεις “Σημειώσεις’ *(26-28 Οκτωβρίου 2018. Κολλάζ: Typologos.com – Νίκος Μόσχοβος

«Σημειώσεις» τιτλοφορούνται οι εκδηλώσεις  τέχνης, που υλοποιεί για πρώτη  φορά το «Θέατρο Σημείο» στις 26, 27 & 28  Οκτωβρίου 2018 στο χώρο του, στην οδό Χαριλάου Τρικούπη 4 (πίσω από τo Πάντειο Πανεπιστήμιο) στην Αθήνα ( τηλέφωνο με αριθμό κλήσης:210.922.95.79) και στις οποίες είναι χορηγός επικοινωνίας ο «Τυπολόγος» (www.typologos.com) .

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν  τρεις συναυλίες, δύο συζητήσεις και μία performance, ενώ οι υπεύθυνοι του θεάτρου τονίζουν ότι:

«Οι Σημειώσεις είναι βραδιές με συζήτηση, τέχνη και μουσική και ήρθαν για να μείνουν! Αντανακλούν την πίστη μας,  ότι ένας θεατρικός τόπος δεν είναι μόνο χώρος παραστάσεων αλλά ένα σημείο,  όπου διαφορετικές τέχνες, απόψεις και παραδόσεις συναντιούνται, καθώς  και αλληλοεπιδρούν».

Το πρόγραμμα των δρώμενων έχει ως εξής:

Χάρης Βλάβιανός
Ο Χάρης Βλάβιανός θα επιχειρήσει ν’απαντήσει στο προαιώνιο ερώτημα της μετάφρασης στην ποίηση

Στις 7.30 το βράδυ της Παρασκευής 26 Οκτωβρίου στο Σημείο lab θα μιλήσει ο  ποιητής και μεταφραστής Χάρης Βλαβιανός για να απαντήσει στο ερώτημα: Είναι η ποίηση αυτό που χάνεται στη μετάφραση; Θα κάνει, δε,  αναφορά στα «Τέσσερα Κουαρτέτα» του Τ.Σ. Έλλιοτ και στα «Κάντος»  του Έζρα Πάουντ. Η είσοδος θα είναι  ελεύθερη για το κοινό.

Γιώργος Κοντραφούρης- Βασίλης Παπαβασιλείου
Οι Γιώργος Κοντραφούρης και Βασίλης Παπαβασιλείου θα χαρίσουν μελωδικές στιγμές

Στις 9 το βράδυ της ίδιας ημέρας θα εμφανιστούν ο πιανίστας Γιώργος Κοντραφούρης και το Organ Trio στην κεντρική σκηνή του «Σημείου», όπου θα αποδώσουν ήχους της Jazz μουσικής, οι οποίοι  μελοποιήθηκαν ειδικά για την ατμόσφαιρα μιας σκηνής θεάτρου. Το εισιτήριο γενικής εισόδου τιμάται  10 ευρώ και το αντίστοιχο  φοιτητικό στα 5 ευρώ.

Στις 5 το απόγευμα του Σαββάτου 27 Οκτωβρίου 2018  στο   Σημείο lab θα πραγματοποιηθεί η ανοικτή συζήτηση με θέμα την ελευθερία του λόγου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με πάνελ πανεπιστημιακών, συγγραφέων και δημοσιογράφων. Θα μιλήσουν η καθηγήτρια φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου  Αθηνών Βάσω Κιντή, ο δημοσιογράφος και κριτικός κινηματογράφου Ηλίας Κανέλλης, καθώς και ο γελοιογράφος. Θα συντονίσει ο Χάρης Βλαβιανός. Η είσοδος θα είναι  ελεύθερη για το κοινό.

Στον ίδιο χώρο  θα ακολουθήσει στις 7.30 το βράδυ του Σαββάτου 27 Οκτωβρίου 2018 και η σωματική performance «Body’s Law»  που αντικατοπτρίζει την έννοια της μετάβασης και για τα όρια του ανθρώπινου σώματος. Το δρώμενο θα γίνει  από το  βραβευμένο Ιταλό καλλιτέχνη Vincenzo Fiore Maresse και διοργανώνεται σε συνεργασία με το Teatro Anatomico της Φλωρεντίας. Η είσοδος θα είναι  ελεύθερη για το κοινό.

Σημειώσεις - Σαβίνα Γιαννάτου- Γιάννης Αναστασάκης
Ήχοι ποιητικοί και ψυχεδελικοί θα ακουστούν στη συναυλία

Στις 9 το βράδυ της ίδιας ημέρας θα δοθεί η συναυλία με τίτλο «Elektronik Meditation» από  τους Σαβίνα Γιαννάτου, Γιάννη Αναστασάκη   και Χάρη Λαμπράκη στην κεντρική σκηνή του «Σημείου», όπου οι θεατές θα «ταξιδέψουν»  σε ψυχεδελικούς ήχους με συνθέσεις εκ της  ηλεκτρονικής  έως και της  ethnic μουσικής. Το εισιτήριο γενικής εισόδου τιμάται  10 ευρώ και το αντίστοιχο  φοιτητικό στα 5 ευρώ.

Στις 9 το βράδυ της  Κυριακής  28 Οκτωβρίου του 2018 στην  κεντρική σκηνή θα «ανεβεί» η μουσική παράσταση «Birth of Venus».  Ο  σολίστας κοντραμπάσου Βασίλης Παπαβασιλείου θα παρουσιάσει ένα  ρεπερτόριο που καλύπτει όλο το εύρος της πρωτοπορίας από τον Ιάννη Ξενάκη, τον Χρήστο Χατζή, τη Γιόκο Όνο έως  και τον Γιώργο Χατζημιχελάκη.  Θα λάβουν μέρος  η mezzo soprano Ελένη Βουδουράκη και η χορεύτρια Δήμητρα Σοφού. Το εισιτήριο γενικής εισόδου τιμάται  10 ευρώ και το αντίστοιχο  φοιτητικό στα 5 ευρώ.

Η προπώληση των εισιτηρίων γίνεται από ταμείο του «Θεάτρου Σημείο».

Από τον www.typologos.com «τρέχουν» ήδη  διαγωνισμοί για τις εκδηλώσεις «Σημειώσεις» του Θεάτρου «Σημείο» στο χρονολόγιο του,  στο Facebook, ήτοι:

https://www.facebook.com/typologos/

©Typologos.com 2018

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

14 − seven =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.