O Σύνδεσμος Εκδοτών Βορείου Ελλάδος (Σ.ΕΚ.Β.Ε.) και η Ένωση Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος (Ε.Λ.Β.Ε.) τιμούν τα 60 χρόνια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
19:43:13,11/04/2019

Στη γενεαλογία του κακουύ εστιάζει η εκδήλωση του Σ.ΕΚ.Β.Ε. και της ΕΛ.Β.Ε. για τα 60χρονα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
«H Γενεαλογία του Κακού: Κοινωνικές, Ψυχολογικές και Πολιτικές Προσεγγίσεις της Ακρότητας στον κινηματογράφο», είναι ο τίτλος της εκδήλωσης, που πραγματοποιείται από το Σύνδεσμο Εκδοτών Βορείου Ελλάδος (Σ.ΕΚ.Β.Ε.) και η Ένωση Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος (Ε.Λ.Β.Ε.) στις 5.30 το απόγευμα της Παρασκευής 8 Νοεμβρίου 2019 στο Κέντρο Μουσικής του Δήμου Θεσσαλονίκης (οδός Κουντουριώτου 17).
Με αυτή την εκδήλωση τιμούν ο Σ.Ε.Κ.Β.Ε και η Ε.Λ.Β.E τα 60 χρόνια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
Στην εκδήλωση θα μιλήσουν:
Ο ψυχαναλυτής, διδάσκων στην Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ( Α.Π.Θ.) διευθυντής του Διεθνούς Εργαστηρίου Παραστατικών Τεχνών Alma Kalma Γιάννης Μήτρου με θέμα: «Ακρότητα και Τέχνη».
Το μέλος του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) του Τμήματος Κινηματογράφου του Α.Π.Θ., πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος του Ιστορικού Τμήματος της Φιλοσοφικής Σχολής Νίκη Δρούγκα με τίτλο: «Η διαπραγμάτευση της κοινωνικής ακρότητας στο Κινηματογράφο: Το παράδειγμα των Joker (2019), Taxi driver (1976), die Welle(2008) και Irrational Man (2015)».
Ο δημοσιογράφος – μέλος της Νεολαίας Human Rights Watch – γενικός γραμματέας του Βαλκανικού Συμβουλίου Νέων Γιώργος Τανασκίδης με θέμα: «Η ακρότητα στο δημοσιογραφικό λόγο».
Συντονίστρια της εκδήλωσης είναι η δοκιμιογράφος, λογοτέχνιδα, μέλος του International Cultural Research Network και διδάσκουσα στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης (Π.Τ.Δ.Ε.) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Ελένη Καρασαββίδου, η οποία θα αναπτύξει το θέμα: «Τέχνη και Ακρότητα: Καταγράφοντας την εποχή των Τεράτων».
Χαιρετισμό θα απευθύνουν οι πρόεδροι της Ε.Λ.Β.Ε. Γεωργία Αλεξίου και του Σ.Ε.Κ.Β.Ε. Μπάμπης Μπαρμπουνάκης.
©Typologos.com 2019