Πρόγραμμα «Seeds for the Future 2019» – τοποθέτηση φοιτητών του Πανεπιστημίου Κύπρου στην Huawei στην Κίνα

20:58:27,06/15/2019
«Seeds for the Future 2019» - Πανεπιστήμιο Κύπρου

Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Κύπρου, που συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Seeds for the Future 2019»

Έξι φοιτητές του Πανεπιστημίου Κύπρου συμμετείχαν στο πρόγραμμα με τίτλο  «Seeds for the Future 2019», το οποίο διοργανώθηκε από τον κινέζικο κολοσσό τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού και υπηρεσιών Huawei.

Το πρόγραμμα παρέχει την ευκαιρία σε φοιτητές από διάφορα πανεπιστήμια του κόσμου, να τοποθετηθούν στις κεντρικές εγκαταστάσεις της εταιρείας, που λειτουργούν  στη Shenzhen.

Εκεί οι φοιτήτριες – φοιτητές βιώνουν μια hands-on εμπειρία σε θέματα  της τεχνολογίας της πληροφορικής και των  επικοινωνιών (ICT).

Η ευκαιρία αυτή δόθηκε φέτος στους φοιτητές του Πανεπιστημίου Κύπρου για τρίτη φορά.

Πραγματοποιήθηκε, δε,  στο πλαίσιο της συμφωνίας συνεργασίας που υπέγραψαν οι υπεύθυνοι  του Πανεπιστημίου  Κύπρου και  της  Huawei Technologies (Cyprus) Co LTD, έπειτα από πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Κομφούκιος, που λειτουργεί στο συγκεκριμένο ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα της Μεγαλονήσου.

Οι φοιτητές (εκ των οποίων οι 3 προέρχονται από το τμήμα Πληροφορικής και οι άλλοι 3 είναι εκ του τμήματος  Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών), επιλέχθηκαν  πρωτίστως με βάση την ακαδημαϊκή επίδοσή  τους.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος  είχαν την ευκαιρία οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Κύπρου, να εκπαιδευτούν από επαγγελματίες σε διάφορους τομείς σχετικούς με τις σπουδές τους και να εξοικειωθούν με τα τεχνολογικά προϊόντα , καθώς και με  τον τρόπο λειτουργίας της Huawei.

Παράλληλα, συμμετείχαν σε ένα πρόγραμμα εκμάθησης της κινέζικης γλώσσας και κουλτούρας, διάρκειας μιας βδομάδας,  που πραγματοποιήθηκε στο Πεκίνο.

Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα ανέφεραν ότι ήταν μια μοναδική ευκαιρία ζωής, αφού αποκόμισαν πολλές εμπειρίες και γνώσεις στους τομείς  της τεχνολογίας,  της πληροφορικής, καθώς  και των επικοινωνιών.

Παράλληλα, γνώρισαν από κοντά την κουλτούρα και τον πολιτισμό της Κίνας.

©Typologos.com 2019

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.