Sci-Fi Ελληνικής παραγωγής

Sci-Fi Ελληνικής παραγωγής

23:07:05,06/17/2018

Τον Captain Hurt ενσαρκώνει ο ηθοποιός Ιωάννης Κυφωνίδης

Ένα μικρό αριστούργημα, που θυμίζει σχεδόν ένα τρέιλερ από ταινία επιστημονικής φαντασίας είναι  το πρώτο teaser για το νέο θέμα των δωματίων απόδρασης της Αθήνας Escapepolis με τίτλο «Cosmos 05: Θάνατος στο Διάστημα».

Το φιλμάκι γυρίστηκε σε σενάριο και σκηνοθεσία της δημιουργικής ομάδας Rocketfilm Productions, με επικεφαλής τη Γεωργία Μομπάρακ . Παραγωγοί είναι οι Γιώργος Ρήγας και Γιάννης Νατσούλης των Escapepolis. Υπεύθυνος για τον ήχο είναι ο Ηλίας Φλάμμος.

Στο βίντεο πρωταγωνιστεί ο ηθοποιός Ιωάννης Κυφωνίδης, ο οποίος    υποδύεται τον Captain Hurt. Με το συγκεκριμένο teaser  προαναγγέλλεται  το νέο «παιχνίδι»  με όρους κινηματογραφικούς.

Η γεύση που «αφήνει» το πρώτο επίσημο teaser   και το director’s cut  φαίνεται ότι «ανοίγει» καλλιτεχνικές προοπτικές στο μέλλον. Δεν αποκλείεται μελλοντικά το  παιχνίδι αυτό με τη συμβολή των Escapepolis και τη φαντασία της Rocketfilm Productions, να εξελιχθεί ακόμη και σε μία  ταινία μεγάλου μήκους επιστημονικής φαντασίας .  Ουσιαστικά θα ήταν και η πρώτη ταινία μεγάλου μήκους  στο είδος της,  στην Ελλάδα.

Η ιστορία του teaser έχει ως εξής:

Έτος 2338. Ο πλανήτης Γη   βρίσκεται  στα όριά του,  λόγω  του υπερπληθυσμού και της περιβαλλοντικής καταστροφής. Η ανθρωπότητα βρίσκεται στο χείλος της κατάρρευσης . Το διαγαλαξιακό σκάφος COSMOS 05 και το πλήρωμά του,  ταξιδεύει τα τελευταία 25 χρόνια με τελικό προορισμό τον πλανήτη Kepler-186f . Σκοπός της αποστολής είναι η επιβεβαίωση της καταλληλότητας του πλανήτη για την  ίδρυση αποικίας από γήινο πληθυσμό.

Ο κυβερνήτης Hurt ( που τον ενσαρκώνει  ο ηθοποιός Ιωάννης Κυφωνίδης) βρισκόταν εδώ και 24 χρόνια σε κρυογενετικό ύπνο. Τώρα ξυπνάει απρογραμμάτιστα και διαπιστώνει ότι  πολλά από τα μέλη του πληρώματος είναι νεκρά μέσα στις κάψουλές τους, αλλά δε γνωρίζει το πως συνέβη αυτό.

Έτσι, προσπαθεί να κατανοήσει το  τι έχει συμβεί κι  έρχεται αντιμέτωπος με μια γνώριμη παρουσία , ενώ  γρήγορα διαπιστώνει πως τίποτα πια δεν είναι ίδιο.

O υπέρ-υπολογιστής ERIK κάνει τα πάντα για να μη μάθει η ανθρωπότητα την αλήθεια

Είναι ο ERIK Α.Ι., ο υπέρ-υπολογιστής συγκυβερνήτης,  ο οποίος  έχει τον πλήρη έλεγχο του σκάφους και μοναδικό σκοπό να καταστρέψει την αποστολή πριν το COSMOS 05 πριν προλάβει να φτάσει στον πλανήτη. Ο κυβερνήτης Hurt  αποκαλύπτει τη μεγαλύτερη συνομωσία στην ιστορία της ανθρωπότητας…

Ο ERIK είναι προγραμματισμένος από τη γήινη ελίτ να σαμποτάρει το όλο εγχείρημα, για να μην αποκαλυφθεί πως ο Kepler -186f κατοικείται από τη  γήινη φυλή Α εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Oι παίκτες του Escapepolis θα πρέπει να  προσπαθήσουν  να πάρουν  το σκάφος υπό τον έλεγχό  τους, να αποτρέψουν  την προγραμματισμένη καταστροφική τροχιά και  να απενεργοποιήσουν τον ERIK.

Τo teaser τους καλεί: «Δώστε τη μάχη ενάντια στο χρόνο και το θάνατο.  H Γη βασίζεται στη βοήθειά σας… Η Ανθρωπότητα θα τα καταφέρει, ή θα χαθεί για πάντα στην αιωνιότητα;».

Ιδού το ερώτημα…

Teaser 1: https://www.youtube.com/watch?v=xcnFxpUSx3U

©Typologos.com 2018

1 Response

  1. jn says:

    Να σημειωθει και ο υπευθυνος για τον ηχο ειναι ο Ηλιας Φλαμμος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

eleven + 13 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.