Δεκαοκτώ παραστάσεις κουκλοθέατρου από τον Κουκλοθίασο «Redicolo»

0
96

 15:20:46, 12/02/2017

Τα έργα θα παίζονται με ελεύθερη είσοδο και γιορτινή διάθεση για όλα τα παιδιά του κόσμου

Συνολικά 18 παραστάσεις θα δώσει ο Κουκλοθίασος  «Redicolo»  συμμετέχοντας   σε Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις που διοργανώνουν Δήμοι στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα.

Η Χριστουγεννιάτικη Περιοδεία  ξεκίνησε  σήμερα  2 Δεκεμβρίου 2017  με μία παράσταση που δόθηκε στις 12 το μεσημέρι για τα παιδιά στο Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο της Θεσσαλονίκης. Ακολουθούν 18 παραστάσεις, που θα δοθούν στο «Πάρκο των χρωμάτων»  στην Κατερίνη, στην «Ονειρούπολη Δράμας», στην «Παραμυθούπολη» των Γιαννιτσών και στις Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις των Δήμων Βέροιας, Αλεξάνδρειας, Ηράκλειας Σερρών, Ωραιοκάστρου, Πυλαίας-Χορτιάτη, Νεάπολης-Συκεών, καθώς και Αμπελοκήπων-Μενεμένης.

Αναλυτικότερα θα πραγματοποιηθούν οι παραστάσεις «Ο κύκλος με την Κούκλα», «Πινόκιο, ένα διαφορετικό αγόρι» και «Ρομπέν των Δασών, η αληθινή ιστορία», με μεγάλες χειροποίητες κούκλες, καθώς και εντυπωσιακή τεχνοτροπία που συνδυάζει το σύγχρονο κουκλοθέατρο με το θέατρο.

Τα έργα θα παίζονται  με ελεύθερη είσοδο και γιορτινή διάθεση για όλα τα παιδιά του κόσμου! Όλες οι παραστάσεις του Κουκλοθίασου  «Redicolo» μπορούν να μεταφερθούν  και στο χώρο των σχολείων , αφού  είναι κατάλληλες για μαθητές νηπιαγωγείου και όλων των τάξεων του δημοτικού.

Μία ιστορία με ήρωα έναν φαντασμένο Ρομπέν των Δασών που νομίζει ότι μπορεί να σώσει όλο τον κόσμο μόνος του και που μέσα από τα παθήματά του διασκεδάζει και αφυπνίζει (φωτογραφία: Ελευθερία Καλπενίδου)

To πρόγραμμα της περιοδείας έχει ως εξής:

ΦΙΛΥΡΟ – Σάββατο 2/12

Στις 12 το μεσημέρι, ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΧΩΡΙΟ στο Φίλυρο, “Ο κύκλος με την κούκλα”

ΚΑΤΕΡΙΝΗ – Κυριακή 3/12

Στις 12 το μεσημέρι, ΠΑΡΚΟ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ στην Κεντρική Σκηνή, Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις Δήμου Κατερίνης, “Ο κύκλος με την κούκλα”

ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ – Σάββατο 9/12

Στις 12 το μεσημέρι, Κονταξοπούλειο Αθλητικό Κέντρο, “ΑΓΓΕΛΩΝ ΕΛΕΥΣΙΣ” χριστουγεννιάτικη εκδήλωση Δήμου Ωραιοκάστρου, “Πινόκιο – ένα διαφορετικό αγόρι”

ΒΕΡΟΙΑ – Δευτέρα 11/12

Στις 6 μ.μ., Αντωνιάδειος Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Βέροιας, χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις Δήμου Βέροιας, “Πινόκιο – ένα διαφορετικό αγόρι”

ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ – Τετάρτη​ 13/12​

Στις 6 μ.μ., Πολιτιστική Αίθουσα Ασβεστοχωρίου, χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, “Ρομπέν των Δασών, η Αληθινή Ιστορία”.

ΧΟΡΤΙΑΤΗΣ – Πέμπτη 14/12

Στις 6 μ.μ., αίθουσα “Ιωάννης Μανωλεδάκης” (δίπλα στην πρώην Κοινότητα Χορτιάτη), χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, “Ρομπέν των Δασών, η Αληθινή Ιστορία”.

ΠΥΛΑΙΑ – Παρασκευή 15/12

Στις 6 μ.μ,, Πέτρινο Πολιτιστικό Κέντρο Πυλαίας,  χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, “Ρομπέν των Δασών, η Αληθινή Ιστορία”.

Ο “Πινόκιο,ένα διαφορετικό αγόρι” είναι η πιο πρόσφατη παραγωγή του θιάσου με χειροποίητες κούκλες και μαριονέτες σε ανθρώπινο μέγεθος και μεγάλες μάσκες. Οι περιπέτειες της γνωστής αξιαγάπητης μαριονέτας σε έναν κόσμο ανθρώπων, σε μία ιδιαίτερη διασκευή πάνω στο κλασικό κείμενο του Κάρλο Κολόντι, που εστιάζει στο ζήτημα της διαφορετικότητας (φωτογραφία: Ελευθερία Καλπενίδου)

ΠΑΝΟΡΑΜΑ – Σάββατο​ 16/12​

Στις 6 μ.μ., αίθουσα “Σταύρος Κουγιουμτζής”,Πολιτιστικό Κέντρο Δημαρχείου Πανοράματος, χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, “Πινόκιο – ένα διαφορετικό αγόρι”.

ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ – Κυριακή 17/12

Στις 12 το μεσημέρι, Δημοτικό Κινηματοθέατρο ΑΛΕΞΗΣ ΜΙΝΩΤΗΣ, χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης,  “Πινόκιο – ένα διαφορετικό αγόρι”.

ΜΕΝΕΜΕΝΗ – Κυριακή 17/12

Στις 6 μ.μ., Δημοτικό Κινηματοθέατρο ΑΣΤΡΟΝ, χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης, “Πινόκιο – ένα διαφορετικό αγόρι”.

ΗΡΑΚΛΕΙΑ ΣΕΡΡΩΝ – Τετάρτη 20/12

Στις 6 μ.μ., Πολυχώρος Δήμου Ηράκλειας Σερρών, χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις Δήμου Ηράκλειας Σερρών, “Πινόκιο – ένα διαφορετικό αγόρι”.

ΠΕΥΚΑ – Πέμπτη 21/12

Στις 7 μ.μ., Δημοτικό Κατάστημα Πεύκων,  χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις Δήμου Νεαπολης Συκεών, “Πινόκιο – ένα διαφορετικό αγόρι”.

ΗΡΑΚΛΕΙΑ ΣΕΡΡΩΝ – Παρασκευή 22/12

Στις 6 μ.μ., Πολυχώρος Δήμου Ηράκλειας Σερρών, Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις Δήμου Ηράκλειας Σερρών, “Ρομπέν των Δασών, η Αληθινή Ιστορία”

ΚΑΤΕΡΙΝΗ – Σάββατο 23/12

Στις 6 μ.μ., ΠΑΡΚΟ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ στην Κεντρική Σκηνή χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις Δήμου Κατερίνης, “Πινόκιο – ένα διαφορετικό αγόρι”.

ΔΡΑΜΑ – Τρίτη 26/12

Δύο παραστάσεις, στις 12 το μεσημέρι και στις 4 και μισή το απόγευμα, ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗ ΔΡΑΜΑΣ στην Κεντρική Σκηνή, χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις Δήμου Δράμας,  “Ρομπέν των Δασών, η Αληθινή Ιστορία”.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ – Πέμπτη 28/12

Στις 6 μ.μ., Πνευματικό Κέντρο Αλεξάνδρειας, Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις Δήμου Αλεξάνδρειας, “Ρομπέν των Δασών, η Αληθινή Ιστορία”.

Ένα έργο για παιδιά βασισμένο στην “Ιστορία μιας εγκαταλελειμμένης κούκλας” του Αλφόνσο Σάστρε, εμπνευσμένη από τον “Κύκλο με την κιμωλία”

ΚΑΤΕΡΙΝΗ – Παρασκευή 29/12

Στις 6 μ.μ., ΠΑΡΚΟ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ στην Κεντρική Σκηνή, χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις Δήμου Κατερίνης, “Ρομπέν των Δασών, η Αληθινή Ιστορία”

ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ – Σάββατο 30/12

Στις 12 το μεσημέρι, ΠΑΡΑΜΥΘΟΥΠΟΛΗ στον Πεζόδρομο Γιαννιτσών, χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις Δήμου Πέλλας, “Ρομπέν των Δασών, η Αληθινή Ιστορία”

©Typologos.com 2017

 

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

2 × one =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.