PTwist – Μια πρωτοποριακή πλατφόρμα συλλογικής ευαισθητοποίησης για την αειφορία και την κοινωνική καινοτομία!

19:28:26,06/15/2019
PTwist-website

Το Consortium PlasticTwist περιλαμβάνει ήδη πολλές διακλαδικές κοινότητες, που «κινητοποιούνται» στους τομείς των τεχνολογιών της πληροφορικής, της κοινωνικής καινοτομίας, των εφευρετών, των κοινοτήτων, καθώς και της ανάληψης δικτύων μεγάλης κλίμακας

Μια πρωτοποριακή ηλεκτρονική πλατφόρμα και δράση συλλογικής ευαισθητοποίησης  για την αειφορία και την κοινωνική καινοτομία είναι το PTwist, που χρηματοδοτείται στο πλαίσιο  των δρώμενων του προγράμματος Horizon2020 από την Ευρωπαϊκή Ένωση!

Μεταξύ των δράσεων της πλατφόρμας συγκαταλέγεται το  PlasticTwist, που προορίζεται βα έχει σε μεγάλο βαθμό αντίκτυπο σε ότι αφορά  στη συν – δημιουργία των πολιτών και των λαϊκών ομάδων, την καινοτόμα  και αξιόπιστη συνεργασία και τη μεταφορά γνώσεων.

Με αυτό το τρόπο αναμένεται να  αυξηθεί η    ευαισθητοποίηση όλων των ενδιαφερομένων.

Σύμφωνα  με τους ειδικούς,  τα πλαστικά  δημιουργούν ένα ενεργητικό δυναμικό λόγω της αύξησης της εισόδου της κυκλικής οικονομίας  και  μπλοκ που βασίζονται επάνω στις  νέες διαδρομές, οι οποίες αναπτύσσονται  στις αγορές.

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι δραστηριότητες καινοτομίας στο PlasticTwist   βασίζονται στα υπάρχοντα συστατικά ανοικτής πηγής, στο blockchain,στο gaming,  στο crowdsourcing, στις ανοικτές λύσεις δεδομένων και  στις τεχνολογικές εξελίξεις, που αξιοποιούνται στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό.

Το Consortium PlasticTwist περιλαμβάνει ήδη  πολλές  διακλαδικές κοινότητες, που «κινητοποιούνται» στους τομείς των τεχνολογιών της πληροφορικής, της κοινωνικής καινοτομίας, των εφευρετών, των κοινοτήτων, καθώς και της ανάληψης δικτύων μεγάλης κλίμακας.

Επιπλέον, προγραμματίζονται τρία  διαφορετικά  πιλοτικά προγράμματα  σε τρεις χώρες όσον αφορά στην οικονομική κατάστασή  τους, τα ποσοστά ανακύκλωσης των  πλαστικών τους και στον πολιτισμό τους. Οι συγκεκριμένες δράσεις αφορούν στη βιωσιμότητα και σςτις περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

«Στόχος  είναι να αναθεωρήσουμε το ανακυκλωμένο πλαστικό, χρησιμοποιώντας τεχνολογία τύπου μπλοκ.

Ο πλασματικός στόχος του πλαστικού προγράμματος  είναι να υποστηρίξει πολλαπλούς παράγοντες (πολίτες, κοινότητες, εφευρέτες, καινοτόμους, επιχειρηματίες, δημόσιους οργανισμούς) για τη συνύπαρξη και διατήρηση νέων μορφών πλαστικών πρακτικών, ενισχύοντας συγχρόνως δράσεις κοινωνικής, καθώς  και κυκλικής οικονομίας με αρχές ψηφιακής κοινωνικής καινοτομίας.

 Ως εκ τούτου, το παγκόσμιο όραμα του προγράμματος  PlasticTwist είναι διπλό. Από τη μια πλευρά, είναι να δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες, στους προγραμματιστές λογισμικών προγραμμάτων, στους εφευρέτες και στις κοινότητες να σχεδιάσουν και να αναπτύξουν μαζί αξιόπιστες – εύχρηστες εφαρμογές ή εργαλεία μέσω ενός περιβάλλοντος ανοιχτής πλατφόρμας στο οποίο οι τεχνολογίες τύπου  blockchain  θα «οδηγούν» τα πλαστικά στο μητρώο υλικών, στην παρακολούθηση, στις διαπραγματεύσεις και στις εργασίες τιμολόγησης.

Αφετέρου, στοχεύει στην αύξηση και στη συνειδητοποίηση όλων των ενδιαφερομένων μερών  που εμπλέκονται σε αυτή την αλυσίδα αξίας επαναχρησιμοποίησης πλαστικών υλικών, προωθώντας την καινοτομία μέσω της αυξημένης πρόβλεψης – υιοθέτησης των πλαστικών υλικών ως υπηρεσιών ενεργητικού από τους τοπικούς κατασκευαστές, τις νεοϊδρυόμενες επιχειρήσεις και μικρομεσαίες επιχειρήσεις,

 Ως εκ τούτου, η αποστολή του PlasticTwist είναι να «ενδυναμώσει τους πολίτες, τις κοινότητες, τους εφευρέτες, τους καινοτόμους επιστήμονες  και τους επιχειρηματίες να συν – δημιουργήσουν και να διατηρήσουν νέες μορφές πρακτικών πλαστικών ως περιουσιακών στοιχείων μέσω μιας ανοικτής πλατφόρμας που θα στηρίζει την καινοτομία και την υιοθέτηση από τους τοπικούς κατασκευαστές ,  τις νεοσύστατες επιχειρήσεις, καθώς και τις μικρομεσαίες εταιρείες», αναφέρουν οι υπεύθυνοι του προγράμματος.

©Typologos.com 2019

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.