Ψηφίστε και στηρίξτε το έργο του Πανεπιστημίου Κύπρου «SmartPV»

20:46:28,04/25/2019
«SmartPV».

Αφιερώστε ένα λεπτό από το χρόνο σας και ψηφίστε για την Κύπρο! Ψηφίστε και στηρίξτε το έργο του Πανεπιστημίου Κύπρου «SmartPV»

Υποψήφιο για τα Ευρωπαϊκά Bραβεία LIFE 2019 στην κατηγορία «Δράση για το Κλίμα» είναι το ευρωπαϊκό ερευνητικό πρόγραμμα «SmartPV» του Eργαστηρίου Φωτοβολταϊκής Τεχνολογίας της Ερευνητικής Μονάδας Ενεργειακής Αειφορίας  ΦΩΣ του Πανεπιστημίου Κύπρου και το οποίο συμμετέχει ήδη στην πανευρωπαϊκή   ηλεκτρονική ψηφοφορία του κοινού, που λήγει στις 16 Μαΐου 2019!

Το έργο με τον μεγαλύτερο αριθμό ψήφων θα λάβει το «Βραβείο του Πολίτη».  Χαρακτηριστικό είναι ότι τα Βραβεία LIFE Awards 2019 αναγνωρίζουν τα πιο καινοτόμα – εμπνευσμένα και αποτελεσματικά έργα LIFE+  στους τομείς της προστασίας της φύσης, του περιβάλλοντος και της δράσης για το κλίμα

Οι νικητές σε κάθε μία από τις 3 κατηγορίες ( Nature, Environment και Climate Action ) θα ανακοινωθούν την 16η Μαΐου 2019. Οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης  έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μέσω  της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας τους νικητές.

«Αφιερώστε ένα λεπτό από το χρόνο σας και ψηφίστε για την Κύπρο! Ψηφίστε και στηρίξτε το έργο του Πανεπιστημίου Κύπρου «SmartPV».

Το κοινό μπορεί να ψηφίσει το έργο «SmartPV» ακολουθώντας τις οδηγίες εδώ  ή στον ακόλουθο σύνδεσμο: http://foss.ucy.ac.cy/lifeawards/ , αναφέρουν οι εκπρόσωποι του ευρωπαϊκού ερευνητικού προγράμματος «SmartRV».

Το έργο με τις περισσότερες  ψήφους ανά κατηγορία θα λάβει το «Βραβείο του Πολίτη»   κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής των βραβείων LIFE στις 16 Μαΐου 2019,  που θα γίνει στο πλαίσιο της Πράσινης Εβδομάδας 2019 της  μεγαλύτερης Ευρωπαϊκής  περιβαλλοντικής εκδήλωσης στην Ευρώπη.

Το πρόγραμμα  «SmartPV» («Ευφυή συστήματα συμψηφισμού για προώθηση και βέλτιστη ενσωμάτωση φωτοβολταϊκής τεχνολογίας στο δίκτυο ηλεκτροδότησης της Κύπρου») ξεκίνησε τον Ιούλιο του 201 κι αποτελεί ένα πρωτοποριακό ερευνητικό έργο που εστίαζε στη βελτιστοποίηση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας των οικιακών καταναλωτών μέσω μιας έξυπνης μεθόδου Συμψηφισμού  των μετρήσεων και την εφαρμογή δυναμικής διατίμησης ηλεκτρικής ενέργειας.Με αυτό τον τρόπο ωφελήθηκαν όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, συμπεριλαμβανομένων των καταναλωτών, των διαχειριστών δικτύων διανομής και των προμηθευτών ενέργειας.

Το ερευνητικό έργο «SmartPV»  συντόνισε η Ερευνητική Μονάδα Ενεργειακής Αειφορίας «ΦΩΣ» του Πανεπιστημίου Κύπρου σε συνεργασία με όλους τους βασικούς ενεργειακούς παράγοντες της Κύπρου.

Έλαβαν μέρος η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας Κύπρου (Ρ.Α.Ε.Κ.), η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου (Α.Η.Κ.), το Τμήμα Περιβάλλοντος (Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος) και η  Deloitte. Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα LIFE+ (LIFE+ Πολιτική Περιβάλλοντος και Διακυβέρνηση) και είχε συνολικό προϋπολογισμό 1,219,838 εκατομμύρια ευρώ.

©Typologos.com 2019

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.