Ψάχνοντας το κατάλληλο ρούχο

Της Μαρίας Σκαμπαρδώνη, δημοσιογράφου

19:48:01,10/26/2018
Τρεις γυναίκες με όμορφα ρούχα

“Οι άνθρωποι μοιάζουν με καταστήματα ρούχων”, λέει η δημοσιογράφος Μαρία Σκαμπαρδώνη στο άρθρο της

Οι άνθρωποι μοιάζουν με καταστήματα ρούχων. Ας υποθέσουμε ότι κάποιος θέλει να αγοράσει ένα τζιν,  που να αρμόζει στο σωματότυπο και το μέγεθός του. Έτσι επισκέπτεται πολλά και διαφορετικά μαγαζιά ,όπου στην αρχή απογοητεύεται,  διότι δεν μπορεί πουθενά να βρει το νούμερο,  που του ταιριάζει.

Διότι σε άλλα μαγαζιά το νούμερο είναι μικρότερο, σε άλλα μεγαλύτερο και σε άλλα πιο φαρδύ. Ψάχνοντας να βρει το κατάλληλο μαγαζί, περνάει από διάφορες απογοητεύσεις, ώσπου στο τέλος βρίσκει εκείνο,  το οποίο θα του καλύψει την ανάγκη του.

Έτσι είναι και οι άνθρωποι. Πολλές φορές, η ανάγκη μας, για αγάπη μας οδηγεί στο να την προβάλλουμε και να τη  ζητάμε από λάθος ανθρώπους.

Η αναζήτηση των σωστών ανθρώπων μέχρι  και να επιτευχθεί , περνάει από  ψυχοφθόρες  καταστάσεις,  που προσπαθούμε να φορέσουμε. Όμως,  αποδεικνύεται πως τελικά δε μας ταίριαζαν.

Ως καλοί,  όμως πωλητές, δεν καταδεχόμαστε να ψωνίσουμε από φθηνά μαγαζιά, όπως δε θα αγοράζαμε ένα εντελώς πρόχειρο τζιν,  ακόμα και αν δίναμε λιγότερα χρήματα.

Όπως ο κάθε καλός πωλητής, στο τέλος θα βρούμε το σωστό μαγαζί,  στο οποίο θα μπορέσουμε να αγοράσουμε το ρούχο,  που έχουμε ανάγκη.

Έτσι συμβαίνει και με τους ανθρώπους.  Έρχεται κάποια στιγμή η ώρα,  που το κουμπί βρίσκει τη δική του, «κουμπότρυπα»..

©Typologos.com 2018

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.