Πρωτότυπη δράση της Παράταξης «Ναι στη Θεσσαλονίκη» για τον ελλιπή φωτισμό

19:16:43,03/14/2019

Ένα πρωτότυπο τρόπο επέλεξαν τα μέλη της παράταξης «ΝΑΙ στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ» για να αναδείξουν το πρόβλημα του ελλιπούς φωτισμού, που βιώνουν καθημερινά οι κάτοικοι εντός των συνοικιών του πολεοδομικού ιστού της πόλης.

Πιο συγκεκριμένα, υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι και φίλοι της παράταξης συγκεντρώθηκαν στη διασταύρωση των οδών Πλαστήρα με Παπαναστασίου κρατώντας  φακούς στα χέρια, για να περάσουν το μήνυμα πως η πόλη έχει σκοτεινά σημεία.

«Νίκη για τη Θεσσαλονίκη είναι να μην υπάρχει σκοτεινός δρόμος εντός του αστικού ιστού. Φτάνουν τα μεγάλα λόγια και οι εκθέσεις ιδεών. Η αυτοδιοίκηση έχει τη δική της, ατζέντα και αν δεν μπορούμε να έχουμε την πόλη καθαρή, ασφαλή και φωτισμένη επαρκώς σημαίνει ότι κάποιοι δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους.

 Στόχος είναι να αλλάξουμε το φωτισμό στην πόλη και όχι τα φώτα στους πολίτες. Με τη σημερινή ευκαιρία να ενημερώσω ότι ο φωτισμός της πόλης εκσυγχρονίζεται με δάνειο τη στιγμή που στα ταμεία του δήμου υπάρχουν αδιάθετοι πόροι από τα ανταποδοτικά τέλη των δημοτών», αποκάλυψε  ο επικεφαλής της παράταξης «ΝΑΙ στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ» και υποψήφιος δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας .

 Η πρωτοβουλία αυτή  πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της στρατηγικής της πολιτικής καμπάνιας για την ανάδειξη όλων των ζητημάτων της καθημερινότητας της πόλης, που οι ίδιοι οι πολίτες ιεραρχούν ως σημαντικότερα.  Το ζήτημα του φωτισμού συνδέεται άρρηκτα με το θέμα της ασφάλειας στην πόλη,αλλά και με αυτό της οικονομικής δραστηριότητας, καθώς και της εμπορικής κίνησης.

 Οι προτάσεις της παράταξης «ΝΑΙ στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ» για το ζήτημα του φωτισμού είναι οι εξής:

  1. Πλήρης καταγραφή των αναγκών.
  2. Έγκαιροι διαγωνισμοί προμήθειας των απαραίτητων υλικών.
  3. Αντικατάσταση των λαμπτήρων παλαιάς τεχνολογίας με νέας τύπου led για εξοικονόμηση πόρων σε κάθε γειτονιά της πόλης.
  4. Μείωση των τελών ηλεκτροφωτισμού μετά  από την αντικατάστασή τους.
  5. Νέος αστικός εξοπλισμός, όπου χρειάζεται ειδικά για το φωτισμό, με αισθητική ενότητα και λειτουργικότητα.

©Typologos.com 2019

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.