Προτάσεις από την υποψήφια βουλευτή του ΚΙΝ.ΑΛ. Κούλα Γιαννακίδου για τις αθλητικές εγκαταστάσεις

21:55:07,06/25/2019
Κούλα Γιαννακίδου - υποψήφια βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΚΙΝ.ΑΛ.

Ολοκληρωμένες προτάσεις για την αξιοποίηση των αθλητικών εγκαταστάσεων παρουσιάζει η υποψήφια βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΚΙΝ.ΑΛ. Κούλα Γιαννακίδου

Ολοκληρωμένες προτάσεις για την αξιοποίηση των αθλητικών εγκαταστάσεων παρουσιάζει η υποψήφια βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΚΙΝ.ΑΛ. Κούλα Γιαννακίδου. Με αφορμή τη σημερινή εικόνα που εμφανίζουν τα γήπεδα, τα στάδια και τα γυμναστήρια της Θεσσαλονίκης σημειώνει η πρώην γενική γραμματέας αθλητισμού ότι ο αθλητισμός είναι πολιτισμός , καθώς και κοινωνικό αγαθό που αποτελεί ύψιστη προτεραιότητά  μας.

 «Η οικονομική κρίση που διανύουμε αποτελεί τη μάστιγα της απαξίας των αθλητικών εγκαταστάσεων. Αυτό συνιστά αναντιστοιχία με την αδήριτη ανάγκη της άθλησης του κοινού και ιδιαίτερα της νεολαίας σε εποχή που το διαρκώς διογκούμενο δρομικό κίνημα στρέφει στην άθληση τις πλατιές λαϊκές μάζες» αναφέρει η κ. Γιαννακίδου επισημαίνοντας ότι:

 «Η χρόνια έλλειψη συντήρησης και οι υπερβολικά κοστοβόρες λειτουργικές δαπάνες έχουν εκτοξεύσει στα ύψη τους προϋπολογισμούς. Η πολυνομία και η πολυδιάσπαση της διαχείρισης σε διάφορους φορείς επιτείνουν τα ζητήματα ορθολογικότερης διοίκησης».

 Για την αξιοποίηση των αθλητικών εγκαταστάσεων προτείνει τα εξής:

 -Πλήρη, ολοκληρωμένη και ακριβή καταγραφή όλων των αθλητικών υποδομών (δημιουργία μητρώου).

 -Νέο θεσμικό πλαίσιο διοίκησης και λειτουργίας.

 -Ανάθεση αυξημένων αρμοδιοτήτων στην τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού.

 -Ενεργειακές παρεμβάσεις και αναβαθμίσεις των χώρων.

 «Εκτιμώ ότι το τελευταίο ζήτημα είναι κομβικής σημασίας. Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα θέρμανσης των εγκαταστάσεων,αφού στην πλειονότητα το κύριο καύσιμο είναι το πετρέλαιο.

 Στο παρελθόν έχουν «τρέξει», ανεπιτυχώς,  όμως, τέτοιου είδους προγράμματα και σε κεντρικό επίπεδο,  αλλά και σε επίπεδο  Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.). Όμως,  υπήρχε τεράστια γραφειοκρατία και τα κονδύλια λίμνασαν», σημειώνει  η κ. Γιαννακίδου και συμπληρώνει:

«Ενδεικτικά αναφέρω ότι πανελληνίως στο προ έτους πρόγραμμα υπεβλήθησαν 30 προτάσεις και εγκρίθηκαν μόνο 12, τρείς εκ των οποίων στο πολεοδομικό συγκρότημα  της Θεσσαλονίκης.

Ο σημερινός υφυπουργός αθλητισμού εξήγγειλε προ τριμήνου κονδύλιο ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά …αγνοούνται οι περαιτέρω εξελίξεις. Εκτιμώ ότι η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει στις 7 Ιουλίου θα δραστηριοποιηθεί έντονα σε αυτόν τον ευαίσθητο τομέα. Προσωπικά δεσμεύομαι ότι θα συμβάλω προς αυτή την κατεύθυνση από οποιαδήποτε θέση κι αν κατέχω».

Κούλα Γιαννακίδου - υποψήφια βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΚΙΝ.ΑΛ.

Η πρώην γενική γραμματέας αθλητισμού σημειώνει ότι ο αθλητισμός είναι πολιτισμός και κοινωνικό αγαθό που αποτελεί ύψιστη προτεραιότητά μας

 Η κ. Γιαννακίδου προτείνει και τα εξής:

 -Δημιουργία εύχρηστων και φθηνών πολυχώρων μαζικής άθλησης.

-Την εκπόνηση μελέτης για 24ωρη χρήση των εγκαταστάσεων από τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (συνταξιούχους, εργαζόμενους,  ανθρώπους με αναπηρία – Α.ΜΕ.Α) στις «νεκρές» αγωνιστικά ώρες.

-Ένταξη στα προγράμματα  δημοσίων επενδύσεων, τα οποία είναι πολύ σημαντικά εργαλεία,  αλλά μέχρι και  στιγμής δεν έχουν αξιοποιηθεί σε ικανοποιητικό βαθμό.

 -Εκτός από την αξιοποίηση των προγραμμάτων δημοσίων επενδύσεων αξίζει να γίνει διεκδίκηση κοινοτικών πόρων και για τη βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων.

 -Συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας για συνεκμετάλλευση των  σχολικών εγκαταστάσεων.

 -Διαμόρφωση και αξιοποίηση διάφορων  εγκαταλελειμμένων εργοστασιακών χώρων για αθλητική χρήση.

 -Αξιοποίηση των υπαρχόντων διαθέσιμων χώρων σε πάρκα και πλατείες με δημιουργία μικρών, καθώς και φθηνών αθλητικών υποδομών.

©Typologos.com 2019

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.