Προσκύνηση Τιμίας αλυσίδας Αποστόλου Πέτρου

Ζητήματα Καρδιάς

Με την Ιωάννα Βασιλειάδου

Αρθρογράφο

18:40:42,01/16/2020
Σταυρός κι αλυσίδα- Φωτογραφία από Jason Goh από το Pixabay

Σήμερα 16 Ιανουαρίου γιορτάζεται η Προσκύνηση Τιμίας αλυσίδας Αποστόλου Πέτρου.Φωτογραφία από Jason Goh από το Pixabay

Σήμερα 16 Ιανουαρίου γιορτάζεται η Προσκύνηση Τιμίας αλυσίδας Αποστόλου Πέτρου. Με τη συγκεκριμένη αλυσίδα δέθηκε και φυλακίστηκε ο Απόστολος Πέτρος από τον τετράρχη Ηρώδη Αγγρίπα, όπως αναφέρει ο Ευαγγελιστής  Λουκάς στις Πράξεις των Αποστόλων (12ο κεφάλαιο των Πράξεων).

Ο Ηρώδης διέταξε τους Ιουδαίους να συλλάβουν τον Απόστολο Πέτρο, ενώ διαρκούσε η εορτή των αζύμων,με την οποία  τιμάται η έξοδος  από την Αίγυπτο και τα θαύματα που πραγματοποίησε ο Κύριος κατά τη διάρκεια αυτής.

Ο Απόστολος Πέτρος, λοιπόν, φυλακίστηκε από τον Ηρώδη. Δυο στρατιώτες βρισκόταν έξωθεν  του κελιού της φυλακής κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ την επόμενη ημέρα ο τετράρχης θα παρουσίαζε το φυλακισμένο μπροστά στο λαό.

Τότε,όμως, ένας Άγγελος Κυρίου εμφανίστηκε και φωτίστηκε όλο το κελί. Ο Άγγελος χτύπησε την πλευρά του Πέτρου, τον οποίο ξύπνησε και του είπε:«Σήκω γρήγορα».

Συνάμα,καταρρίφθηκαν οι αλυσίδες με τις οποίες ήταν δεμένα τα χέρια του Απόστολου Πέτρου.

Την Τίμια αλυσίδα βρήκαν ευλαβείς Χριστιανοί, οι οποίοι τη φύλαξαν από γενεά σε γενεά.

Μετά τη μετέφεραν στην Κωνσταντινούπολη, όπου την τοποθέτησαν στο ναό του Αγίου Πέτρου κι εντός της μεγάλης Εκκλησίας,όπου τελούνταν και η Σύναξη του Αποστόλου.

©Τypologos.com 2020

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.