Πρόγνωση Καιρού Τρίτη 12 Μαρτίου 2019


00:09:08,03/12/2019
Καταιγίδα -περιπέτεια. Image by EliasSch on Pixabay

Αρχικά στα δυτικά, στα κεντρικά και στα βόρεια και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα θα εκδηλωθούν βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά μέρη. Φωτογραφία: Image by EliasSch on Pixabay

Αρχικά στα δυτικά, στα κεντρικά και στα βόρεια και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα θα εκδηλωθούν βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά μέρη. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Το βράδυ, όμως,  στα βορειοδυτικά μέρη θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί στα 4-6 μποφόρ και στο Αιγαίο Πέλαγος θα ενισχυθούν στα  7 μποφόρ και οι οποίοι από το μεσημέρι στα δυτικά-κεντρικά -βόρεια  θα στραφούν σε βόρειους της τάξης των 6-8 μποφόρ  και στα πελάγη τοπικά θα ενταθούν στα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση κυρίως στα κεντρικά και στα βόρεια. Οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας  θα σημειωθούν  κατά τις πρωινές ώρες. Η συγκεκριμένη πρόγνωση ανακοινώθηκε για την  Τρίτη  12 Μαρτίου 2019 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (Ε.Μ.Υ.) κι αφορά σ’ όλη την Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ- ΘΡΑΚΗ 

Θα αναπτυχθούν νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια,  καθώς και στα παραθαλάσσια μέρη. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, ενώ από το μεσημέρι και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο. Τη νύχτα στα δυτικά θα σταματήσουν τα φαινόμενα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί στα  4-6 μποφόρ στρεφόμενοι προς το μεσημέρι σε βορειοανατολικούς της τάξης των  6-8 μποφόρ και τη νύχτα στο Θρακικό Πέλαγος θα ενταθούν  έως  και τα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα «κυμανθεί» από τους 3 έως και τους 13 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία, όμως, κατά τόπους θα είναι χαμηλότερη  κατά  4-5 βαθμούς.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ-ΗΠΕΙΡΟΣ-ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ-ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Θα αναπτυχθούν  νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες βαθμιαία κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά μέρη. Τη νύχτα και από τα βόρεια τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί στα 4-6 μποφόρ και στα νότια  θα  φθάσουν στα 7 μποφόρ  που από το μεσημέρι και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς της  τάξης των  5-7 μποφόρ και στο Ιόνιο Πέλαγος θα ενταθούν στα 8-9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα «κυμανθεί» από τους 5 έως και τους 14 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο, όμως, κατά τόπους θα είναι η ελάχιστη θερμοκρασία χαμηλότερη κατά 4–5βαθμούς.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ -ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ-ΕΥΒΟΙΑ- ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 

Θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες από το μεσημέρι, οπότε  κατά τόπους θα είναι  ισχυρές. Μετά από  το μεσημέρι θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα ορεινά. Από τις απογευματινές ώρες οι χιονοπτώσεις θα είναι βαθμιαία κατά τόπους πυκνές στα ορεινά-ημιορεινά μέρη της Θεσσαλίας, της Κεντρικής Στερεάς Ελλάδας και τη νύχτα στα ορεινά της βορειοανατολικής Πελοποννήσου. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί στα  4-6 μποφόρ, στα νότια θα είναι της τάξης των  7 μποφόρ, αλλά μετά από  το μεσημέρι και από τα βόρεια σταδιακά θα γίνουν βόρειοι βορειοανατολικοί έντασης των  5-7 μποφόρ και στα ανατολικά θα ενισχυθούν στα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα «κυμανθεί» από τους 6  έως και τους 16 βαθμούς Κελσίου.Στα βόρεια, όμως,  κατά τόπους θα είναι χαμηλότερη η θερμοκρασία κατά 3-5 βαθμούς.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ- ΚΡΗΤΗ 

Θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές από το μεσημέρι. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις απογευματινές ώρες, οπότε κατά τόπους  θα είναι ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις  στα 5-7 μποφόρ που το βράδυ πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν και αργά τη νύχτα θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς στα  5 – 7 και στα δυτικά θα ενταθούν στα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα «κυμανθεί» από τους 10 έως και τους 19 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ- ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ 

Στα βόρεια θα αναπτυχθούν  νεφώσεις με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες, οι οποίες  κατά τόπους  θα είναι ισχυρές. Στα νότια θα αναπτυχθούν  νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το απόγευμα θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν και κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Οι  άνεμοι θα πνέουν  από νότιες διευθύνσεις στα  5-7 μποφόρ που από το μεσημέρι στα βόρεια θα γίνουν βορειοανατολικοί έντασης  7-9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα «κυμανθεί» από τους 10  έως και τους 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια, όμως, κατά τόπους θα είναι χαμηλότερη η θερμοκρασία κατά 4-5 βαθμούς.

ΑΤΤΙΚΗ 

Θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως από το μεσημέρι, οπότε θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην Πάρνηθα  κατά τις βραδινές ώρες (ενδεικτικό υψόμετρο τα 1000 μέτρα). Οι  άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί  στα 5 -7  μποφόρ που από τις απογευματινές ώρες θα στραφούν σε βορειοανατολικούς της τάξης των  5-7 μποφόρ  και στα ανατολικά τοπικά θα ενταθούν στα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα «κυμανθεί» από τους 9  έως και τους 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια, όμως, θα είναι χαμηλότερη η θερμοκρασία κατά 2-3 βαθμούς. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση από τη νύχτα.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 

Θα αναπτυχθούν νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία κυρίως στα θαλάσσια παραθαλάσσια μέρη θα εκδηλωθούν  σποραδικές καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το μεσημέρι στα γύρω ορεινά. Τη νύχτα θα σταματήσουν τα φαινόμενα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί στα 5-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα «κυμανθεί» από τους 5 έως και τους 13 βαθμούς Κελσίου.

©Typologos.com 2019

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

20 + 1 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.