Πρόγνωση Καιρού για Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

 

00:20:03,01/23/2019
Καταιγίδα- αστραπές

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (Ε.Μ.Υ.) θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές που πιθανώς να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (Ε.Μ.Υ.) θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες, οι οποίες  κατά τόπους θα είναι ισχυρές που πιθανώς να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, ήτοι στη Δυτική Ελλάδα, από τις απογευματινές ώρες στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τη νύχτα στην Κεντρική και στην  Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στα Δωδεκάνησα.Χιονοπτώσεις πρόσκαιρα πυκνές θα σημειωθούν στα ορεινά – ημιορεινά της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας.Τη νύχτα θα εξασθενήσουν τα φαινόμενα στη Δυτική Ελλάδα. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί στα  5 – 7 μποφόρ  και στο Αιγαίο θα αυξηθούν  βαθμιαία στα 8 μποφόρ.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΘΡΑΚΗ 

Θα «παρατηρηθούν» νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κατά τις πρωινές ώρες στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη και κατά τη διάρκεια της νύχτας εκ νέου στην Κεντρική, την Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη, κυρίως στα θαλάσσια – παραθαλάσσια μέρη, όπου κατά τόπους θα είναι ισχυρές.  Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, καθώς και στα ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας, όπου πρόσκαιρα θα είναι πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις  στα 5 με 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα μέρη θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι της τάξης των  3 – 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα «κυμανθεί» από τους 5 έως και τους 10 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία θα είναι χαμηλότερη η θερμοκρασία κατά  4 –  6 βαθμούς.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ – ΗΠΕΙΡΟΣ – ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ –ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά και σταδιακά τη Δυτική Πελοπόννησο θα εκδηλωθούν νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές.  Χιονοπτώσεις, οι οποίες κατά τόπους θα είναι πυκνές, θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά, καθώς και στα ημιορεινά της Ηπείρου. Τη νύχτα  και βαθμιαία από τα βόρεια θα εξασθενήσουν τα φαινόμενα. Οι άνεμοι θα πνέουν  από νότιες διευθύνσεις  στα 4 –  6, στα νότια πρόσκαιρα θα φθάσουν στα  7 και τοπικά θα «αγγίξουν» τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα «κυμανθεί» από τους 6 έως και τους 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο, όμως,  κατά τόπους θα είναι χαμηλότερη η θερμοκρασία κατά  4 – 6 βαθμούς.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ – ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ – ΕΥΒΟΙΑ –ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 

Θα εκδηλωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και από αργά το απόγευμα στα νότια, κυρίως στα θαλάσσια – παραθαλάσσια μέρη θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν  από νότιες διευθύνσεις στα 4 – 6 μποφόρ. Από τις μεσημβρινές ώρες στα ανατολικά και στα νότια τοπικά θα ενταθούν οι άνεμοι στα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα «κυμανθεί» από 6 έως και τους 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι  χαμηλότερη  η θερμοκρασία κατά 3 – 4 βαθμούς.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ –  ΚΡΗΤΗ 

Θα σημειωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και από αργά το απόγευμα από τα δυτικά θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν  από νότιες διευθύνσεις  στα 5 με 7 μποφόρ και από τις μεσημβρινές ώρες στα ανατολικά τοπικά θα «φθάσουν» τα  8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα «κυμανθεί» από τους 11 έως και τους  17 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ –  ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ 

Θα εκδηλωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν  αρχικά στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι νοτιοανατολικοί εντάσεως 5 –  7 μποφόρ και βαθμιαία τοπικά θα αυξηθούν στα  8 μποφόρ.  Ο υδράργυρος θα «δείξει» από  τους 10 έως και τους 17 βαθμούς κελσίου. Η θερμοκρασία θα είναι χαμηλότερη κατά 2 με 3 βαθμούς στα βόρεια.

ΑΤΤΙΚΗ 

Θα  παρατηρηθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κατά διαστήματα. Τις βραδινές ώρες θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί στα 5 – 6 μποφόρ στρεφόμενοι από τις μεσημβρινές ώρες σε νοτίους νοτιοανατολικούς στα 6 –7 μποφόρ.  Η θερμοκρασία θα «κυμανθεί» από τους 8 έως και τους 15 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 

Θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές κατά διαστήματα,  οι οποίες από αργά το απόγευμα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια –παραθαλάσσια. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί εντάσεως 3 – 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα «δείξει» από τους 5 έως και τους 10 βαθμούς Κελσίου.

©Typologos.com 2019

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

seventeen − sixteen =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.