Πρόγνωση Καιρού Τετάρτη 13 Mαρτίου 2019


00:48:42,03/13/2019
Καταιγίδα- Image by O12 from Pixabay

Βελτιωμένος καιρός αναμένεται στα βόρεια και γρήγορα στα δυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα νότια. Φωτογραφία: Image by O12 from Pixabay

Βελτιωμένος καιρός αναμένεται στα βόρεια και γρήγορα στα δυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα νότια. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν  στα ηπειρωτικά ορεινά μέρη και τα ορεινά της Κρήτης, ενώ  βαθμιαία βελτίωση του καιρού αναμένεται από τα βόρεια.Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά ανατολικών διευθύνσεωνστα 5-7 μποφόρ και  οι οποίοι βαθμιαία θα στραφούν σε βορείους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις στα 5-7 μποφόρ,ενώ στα πελάγη θα ενταθούν στα  8 μποφόρ και στο Αιγαίο  Πέλαγος τοπικά  θα φθάσουν στα 9 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

Η θερμοκρασία  θα σημειώσει πτώση. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στις πρωινές και στις βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια  ηπειρωτικά μέρη. Η συγκεκριμένη πρόγνωση ανακοινώθηκε για την  Τετάρτη  13 Μαρτίου 2019 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (Ε.Μ.Υ.) κι αφορά σ’ όλη την Ελλάδα.

MΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΘΡΑΚΗ

Καιρός με λίγες νεφώσεις, οι οποίες  κατά τόπους  θα είναι αυξημένες στα ανατολικά στις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι  θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα 4-6 μποφόρ και στα ανατολικά  κατά τις πρωινές ώρες θα ενταθούν στα 7-8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα «κυμανθεί» από τους 3 έως και τους 13 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία, όμως, κατά τόπους θα είναι χαμηλότερη  κατά  4-5 βαθμούς.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ- ΗΠΕΙΡΟΣ- ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ- ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός με λίγες νεφώσεις, οι οποίες  κατά τόπους θα είναι αυξημένες στα νότια, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Γρήγορα, όμως, ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν  από βόρειες διευθύνσεις  στα 5-6 μποφόρ και τοπικά στο Ιόνιο Πέλαγος θα ενταθούν στα 7-8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα «κυμανθεί» από τους 5 έως και τους 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο, όμως, κατά τόπους θα είναι χαμηλότερη η  θερμοκρασία κατά 4–5 βαθμούς.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ- ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ-ΕΥΒΟΙΑ- ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

 Θα αναπτυχθούν νεφώσεις με ισχυρές βροχές. Χιονοπτώσεις  θα σημειωθούν κατά τόπους  και οι οποίες θα είναι  πυκνές στις πρωινές ώρες στα ορεινά. Βαθμιαία, όμως, από τα βόρεια θα εξασθενήσουν τα φαινόμενα, ενώ  μέχρι και το απόγευμα θα σταματήσουν. Οι  άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα 5-7 μποφόρ και στα ανατολικά και στα νότια μέρη θα ενταθούν στα 8-9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες, καθώς και από τα βόρεια. Η θερμοκρασία θα «κυμανθεί» από τους 6  έως και τους 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια,όμως,  κατά τόπους θα είναι χαμηλότερη η θερμοκρασία κατά 3-4 βαθμούς.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ-ΚΡΗΤΗ

Θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Μετά από  το μεσημέρι θα εξασθενήσουν τα φαινόμενα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα 5-7 μποφόρ και στα δυτικά  θα ενταθούν στα 8- 9 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση μετά από  το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα «κυμανθεί» από τους 9  έως και τους 14 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ-ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Θα αναπτυχθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες  κατά τόπους  θα είναι ισχυρές. Από τις μεσημβρινές ώρες στα βόρεια θα εξασθενήσουν τα φαινόμενα και θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα.  Οι άνεμοι  στα βόρεια  θα πνέουν βορειοανατολικοί στα  8- 9 μποφόρ με εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες. Στα νότια θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί άνεμοι της τάξης των 5-7 μποφόρ στρεφόμενοι το απόγευμα σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα «κυμανθεί» από τους 10  έως και τους 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια, όμως,  κατά τόπους θα είναι χαμηλότερη η θερμοκρασία κατά 3-4 βαθμούς.

ΑΤΤΙΚΗ

Θα αναπτυχθούν νεφώσεις με βροχές, οι οποίες  κατά τόπους θα είναι  ισχυρές στα βόρεια και στα ανατολικά στις πρώτες πρωινές ώρες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν  κατά τις πρώτες πρωινές ώρες στην Πάρνηθα (ενδεικτικό υψόμετρο τα 1000 μέτρα). Από τις μεσημβρινές ώρες θα εξασθενήσουν τα φαινόμενα. Μέχρι και το απόγευμα θα σταματήσουν τα φαινόμενα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα 6-8 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά θα ενταθούν στα  9 μποφόρ με εξασθένηση μετά από  το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα «κυμανθεί» από τους 6 έως και τους 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια, όμως,  θα είναι χαμηλότερη η θερμοκρασία κατά 2-3 βαθμούς.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Θα αναπτυχθούν  λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί στα 4-5 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα «κυμανθεί» από τους 5 έως και τους 13 βαθμούς Κελσίου.

©Typologos.com 2019

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

five × four =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.