Πρόγνωση καιρού Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019


03:12:29,02/13/2019
Bροχή

Θα σημειωθούν βροχές και στα ανατολικά και νότια θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και στα ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και της Εύβοιας, στα ορεινά της Κρήτης, καθώς και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης και στα νησιά του Βορείου Αιγαίου Πελάγους

Θα σημειωθούν βροχές και στα ανατολικά και νότια θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και στα  ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και της Εύβοιας, στα ορεινά της Κρήτης, καθώς και σε πεδινές  περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης και στα νησιά του Βορείου Αιγαίου Πελάγους.Από το απόγευμα θα χιονίσει και σε περιοχές της κεντρικής χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο. Τα φαινόμενα αναμένεται κατά τόπους να είναι έντονα στα ανατολικά και στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά νοτίων διευθύνσεων της τάξης των 4–6 μποφόρ. Στην  υπόλοιπη χώρα θα πνέουν οι άνεμοι   από βόρειες διευθύνσεις στα  7–8  μποφόρ και βαθμιαία στο Αιγαίο Πέλαγος θα φθάσουν στα  9 μποφόρ και τοπικά θα ενταθούν στα  10 μποφόρ. Η θερμοκρασία  θα σημειώσει αισθητή πτώση από τα βόρεια. Παγετός  κατά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και στα  βόρεια  ηπειρωτικά. Η συγκεκριμένη πρόγνωση ανακοινώθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (Ε.Μ.Υ.) για την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019 κι αφορά σ’ όλη την Ελλάδα.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΘΡΑΚΗ

Θα εμφανιστούν νεφώσεις, οι οποίες  παροδικά  θα είναι αυξημένες με τοπικές βροχές αρχικά στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά – ημιορεινά και βαθμιαία και σε πεδινές  περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα 5–7  μποφόρ και στα ανατολικά θα ενταθούν στα  8 –9 μποφόρ. Η  θερμοκρασία  θα «κυμανθεί» από τους  1 έως και τους 8 βαθμούς Κελσίου. Στη  Δυτική Μακεδονία, όμως, θα είναι χαμηλότερη η θερμοκρασία κατά 4 – 6 βαθμούς.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ – ΗΠΕΙΡΟΣ –  ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ – ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 

Θα εκδηλωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά, καθώς και στα ημιορεινά της Ηπείρου και της Δυτικής Στερεάς Ελλάδας. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο Πέλαγος.Από τις βραδινές ώρες στα βόρεια θα σταματήσουν τα φαινόμενα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα 4–6  μποφόρ και στο Ιόνιο Πέλαγος θα φθάσουν στα 7 με 8 μποφόρ. Η  θερμοκρασία  θα «κυμανθεί» από τους  5  έως και τους 11 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο, όμως, κατά τόπους θα είναι χαμηλότερη η θερμοκρασία κατά  4 – 6 βαθμούς.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ – ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ – ΕΥΒΟΙΑ – ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 

Θα εμφανιστούν νεφώσεις με τοπικές βροχές, ενώ θα «ξεσπάσουν» σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νότια  θαλάσσια – παραθαλάσσια και  χιονοπτώσεις θα σημειωθούν  στα ορεινά –  ημιορεινά. Από το απόγευμα αναμένεται οι χιονοπτώσεις στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα και την Εύβοια να είναι πιο πυκνές και θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο στη Θεσσαλία  τα  200 μέτρα και στην ανατολική Στερεά τα 400 μέτρα). Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα  5 – 7 μποφόρ  και στα ανατολικά θα φθάσουν  8 με 9 μποφόρ και από το μεσημέρι τοπικά θα ενταθούν στα 10 μποφόρ. Η  θερμοκρασία  θα «κυμανθεί» από τους  3  έως και τους 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια, όμως, η θερμοκρασία  θα είναι χαμηλότερη κατά 3 – 4 βαθμούς.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ –  ΚΡΗΤΗ 

Θα εμφανιστούν νεφώσεις με βροχές και θα εκδηλωθούν  καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι στα ανατολικά θα είναι νότιοι στα 4–6 μποφόρ και στα δυτικά  θα πνέουν βόρειοι στα 7- 9 μποφόρ και από το απόγευμα τοπικά θα ενταθούν στα 10 μποφόρ. Η  θερμοκρασία  θα «κυμανθεί» από τους 8 έως και τους 12 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ 

Θα εμφανιστούν νεφώσεις με βροχές και θα εκδηλωθούν  καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές στα νότια. Από το μεσημέρι θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Οι άνεμοι στα νότια θα είναι νοτιοανατολικοί στα 4–6 μποφόρ και στα βόρεια  θα πνέουν βορειοανατολικοί στα 7-9 μποφόρ, ενώ μετά από  το μεσημέρι τοπικά θα ενταθούν στα  10 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα «κυμανθεί» από τους 9 έως και τους 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια, όμως, η θερμοκρασία θα είναι χαμηλότερη κατά 4–6 βαθμούς.

ΑΤΤΙΚΗ 

Θα εμφανιστούν νεφώσεις με τοπικές βροχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και βαθμιαία στα ημιορεινά που από αργά το απόγευμα θα είναι κατά τόπους πιο πυκνές (ενδεικτικό υψόμετρο τα 600 μέτρα). Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα  6 με 8 μποφόρ, στα ανατολικά θα φθάσουν στα 9 μποφόρ και από το απόγευμα τοπικά θα ενταθούν στα 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα «κυμανθεί» από τους 4 έως και τους 8 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 

Θα εμφανιστούν νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν ασθενείς βροχές ή χιονόνερο και θα σημειωθούν  παροδικές χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά – ημιορεινά και από το απόγευμα και σε χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικά τα 300 μέτρα). Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί στα 6 – 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα «κυμανθεί» από τους 1  έως και τους 7 βαθμούς Κελσίου.

©Typologos.com 2019

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

thirteen + 18 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.