Πρόγνωση καιρού Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019


01:33:43,02/14/2019
Συννεφιά σε πεδιάδα με ένα δέντρο

Στα βόρεια θα είναι γενικά αίθριος o καιρός. Στην υπόλοιπη χώρα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και στη νότια νησιωτική χώρα θα «ξεσπάσουν» καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές κατά τις πρωινές ώρες

Στα βόρεια θα είναι γενικά αίθριος o καιρός. Στην υπόλοιπη χώρα  θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και στη νότια νησιωτική χώρα θα «ξεσπάσουν» καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές κατά τις πρωινές ώρες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ανατολικά ηπειρωτικά ορεινά – ημιορεινά, τα ορεινά της Κρήτης και τις πρώτες πρωινές ώρες σε περιοχές της Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας και της Εύβοιας με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 400 μέτρα). Τα φαινόμενα, γρήγορα από τα βόρεια θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν  βόρειοι βορειοανατολικοί  στα 6 –  8 μποφόρ και στο Αιγαίο Πέλαγος θα ενταθούν στα  9–10 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από τα βόρεια.  Παγετός  θα επικρατήσει κατά τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά κι ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός. Η συγκεκριμένη πρόγνωση ανακοινώθηκε για την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (Ε.Μ.Υ.) κι αφορά σ’ όλη την Ελλάδα.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΘΡΑΚΗ 

Κατά τις πρωινές ώρες  θα εμφανιστούν  πρόσκαιρες νεφώσεις και βαθμιαία θα γίνει γενικά ο αίθριος. Από τις βραδινές ώρες θα αναπτυχθούν πάλι νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν  από βόρειες διευθύνσεις στα  5–6 μποφόρ και στα ανατολικά  θα αυξηθούν στα 7–8 μποφόρ και πρόσκαιρα στο Θρακικό Πέλαγος κατά  τις πρωινές ώρες τοπικά θα ενταθούν στα 9 μποφόρ. Η  θερμοκρασία  θα «κυμανθεί» από τους  0 έως και τους 9 βαθμούς Κελσίου. Στη  Δυτική Μακεδονία, όμως, θα είναι χαμηλότερη η θερμοκρασία κατά 4 – 6 βαθμούς.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ – ΗΠΕΙΡΟΣ – ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ –  ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 

Ο καιρός στα βόρεια  θα είναι γενικά αίθριος. Στα νότια  θα εκδηλωθούν τοπικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές και λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά ηπειρωτικά. Βαθμιαία, όμως, ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν  βόρειοι βορειοανατολικοί στα 5 –7  μποφόρ και στο Ιόνιο θα φθάσουν στα  8–9 μποφόρ με εξασθένηση. Η  θερμοκρασία  θα «κυμανθεί» από τους 4έως και τους 12 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο, όμως, κατά τόπους θα είναι χαμηλότερη η θερμοκρασία κατά  4 – 6 βαθμούς.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ – ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ –  ΕΥΒΟΙΑ –  ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 

Θα εμφανιστούν νεφώσεις με τοπικές βροχές η χιονόνερο. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά – ημιορεινά μέρη και κατά  τις πρώτες πρωινές ώρες και σε περιοχές της Ανατολικής Στερεάς  Ελλάδας, καθώς και της Εύβοιας με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο τα 400 μέτρα).Μέχρι και το μεσημέρι από τα βόρεια ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν  από βόρειες διευθύνσεις στα 6–8 μποφόρ και στα ανατολικά και στα  νότια  θα ενταθούν στα 9 με 10 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες. Η  θερμοκρασία  θα «κυμανθεί» από τους 1  έως και τους 8 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια, όμως, η θερμοκρασία  θα είναι χαμηλότερη κατά 3 – 4 βαθμούς.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ – ΚΡΗΤΗ 

Θα  εμφανιστούν νεφώσεις με βροχές και στα ανατολικά  θα εκδηλωθούν καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους  θα είναι ισχυρές στις πρωινές ώρες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα 8 –9 μποφόρ και τοπικά στα δυτικά θα ενταθούν στα 10 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες. Η  θερμοκρασία  θα «κυμανθεί» από τους  7 έως και τους 12 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ 

Θα εμφανιστούν νεφώσεις με βροχές και στα νότια  θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους  θα είναι ισχυρές στις πρωινές ώρες. Λίγα χιόνια θα πέσουν  στα βόρεια. Βαθμιαία τα φαινόμενα αναμένεται να  εξασθενήσουν στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα 9 –  10 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η  θερμοκρασία  θα «κυμανθεί» από τους  8 έως και τους 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια, όμως, η θερμοκρασία  θα είναι χαμηλότερη κατά 4 – 6 βαθμούς.

ΑΤΤΙΚΗ 

Θα εκδηλωθούν νεφώσεις με βροχές ή  χιονόνερο και χιονοπτώσεις  θα σημειωθούν στα ορεινά – ημιορεινά μέρη.  Γρήγορα θα σταματήσουν τα φαινόμενα και από το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν  βόρειοι βορειοανατολικοί στα  6 – 8 μποφόρ, στα ανατολικά θα ενταθούν στα  9 – 10 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι. Η  θερμοκρασία  θα «κυμανθεί» από τους  3  έως και τους 8 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 

Κατά τις πρωινές ώρες θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και βαθμιαία θα επικρατήσει  γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν  βόρειοι βορειοδυτικοί στα  5 –  6 μποφόρ. Η  θερμοκρασία  θα «κυμανθεί» από τους  1  έως και τους 10 βαθμούς Κελσίου.

©Typologos.com 2019

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × 2 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.