Πρόγνωση Καιρού Καθαράς Δευτέρας 11 Μαρτίου 2019


21:42:02,03/10/2019
Σύννεφα- Image by tatlin on Pixabay

Θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το βράδυ στα δυτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Φωτογραφία: Image by tatlin on Pixabay

Θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το βράδυ στα δυτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Κατά τόπους  θα είναι περιορισμένη η  ορατότητα ή θα σημειωθεί  ομίχλη κατά τις πρωινές ώρες. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί έως και τα 6 μποφόρ, ενώ βαθμιαία στο Νότιο Αιγαίο Πέλαγος τοπικά θα ενισχυθούν στα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Η συγκεκριμένη πρόγνωση ανακοινώθηκε για την  Καθαρά Δευτέρα 11 Μαρτίου 2019 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (Ε.Μ.Υ.) κι αφορά σ’ όλη την Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ- ΘΡΑΚΗ 

Καιρός με αραιές νεφώσεις, οι οποίες από το βράδυ θα πυκνώσουν. Κατά τόπους  θα είναι περιορισμένη η ορατότητα στις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί στα 3-4 μποφόρ και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις θα πνέουν στα  3- 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα «κυμανθεί» από τους 6 έως και τους 22 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία, όμως, η ελάχιστη θερμοκρασία κατά τόπους θα είναι χαμηλότερη  κατά  3-4 βαθμούς.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ-ΗΠΕΙΡΟΣ-ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ-ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 

Καιρός με λίγες νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και από το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Τοπικά  θα είναι περιορισμένη η ορατότητα ή θα σημειωθεί  ομίχλη  κατά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι  θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί στα 3-5 μποφόρ και βαθμιαία τοπικά θα ενισχυθούν στα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα «κυμανθεί» από τους 7 έως και τους 21 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο, όμως, κατά τόπους θα είναι η ελάχιστη θερμοκρασία χαμηλότερη κατά 3–4 βαθμούς.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ- ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ- ΕΥΒΟΙΑ- ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 

O καιρός θα είναι  γενικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, οι οποίες από το βράδυ θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί στα 4-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα «κυμανθεί» από τους 6  έως και τους 23 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ- ΚΡΗΤΗ 

Ο καιρός θα είναι  γενικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, οι οποίες από το βράδυ θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί στα 4-6 μποφόρ και βαθμιαία τοπικά θα ενισχυθούν στα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα «κυμανθεί» από τους 11 έως και τους 21 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ-ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ 

Καιρός με λίγες νεφώσεις, οι οποίες από το βράδυ θα αυξηθούν.  Οι άνεμοι στα βόρεια θα πνέουν  από νότιες διευθύνσεις  στα 4-6 μποφόρ. Στα νότια  θα πνέουν άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις στα 4-5 μποφόρ  και βαθμιαία θα γίνουν  νότιοι νοτιοδυτικοί  στα 4-6 μποφόρ. . Η θερμοκρασία θα «κυμανθεί» από τους 10 έως και τους 20 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ 

Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, οι οποίες από το βράδυ θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί στα 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα «κυμανθεί» από τους 8 έως και τους 22 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 

Καιρός με αραιές νεφώσεις, οι οποίες  από το βράδυ θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις θα πνέουν στα 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα «κυμανθεί» από τους 8  έως και τους 19 βαθμούς Κελσίου.

©Typologos.com 2019

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twenty − 17 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.