Πρόγνωση Καιρού για Τρίτη 16 Απριλίου 2019

01:31:53,04/16/2019
Βροχή - Φωτογραφία από Susan Cipriano από το Pixabay

Στα ανατολικά και νότια θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νότια θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες πιθανώς κατά τόπους θα είναι ισχυρές κατά τις πρώτες πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα.Φωτογραφία από Susan Cipriano από το Pixabay

Στα ανατολικά και στα νότια  θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νότια θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες πιθανώς κατά τόπους θα είναι ισχυρές κατά  τις πρώτες πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα. Βαθμιαία θα  εξασθενήσουν τα φαινόμενα. Θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και θα εκδηλωθούν  σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά μέρη κατά τις μεσημβρινές και τις  απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο Πέλαγος, όπου  τοπικά θα ενισχυθούν πρόσκαιρα στα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή. Η συγκεκριμένη πρόγνωση καιρού ανακοινώθηκε για τη Τρίτη   16   Απριλίου 2019 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (Ε.Μ.Υ.) κι αφορά σ’ όλη την Ελλάδα.

MΑΚΕΔΟΝΙΑ- ΘΡΑΚΗ 

Στην ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη  θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις, οι οποίες κατά  τις μεσημβρινές , καθώς και  τις απογευματινές ώρες θα αυξηθούν, οπότε θα σημειωθούν σποραδικοί όμβροι κυρίως στην ανατολική Μακεδονία. Στις υπόλοιπες περιοχές  θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και κατά  τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις  θα σημειωθούν στα ορεινά κυρίως της Δυτικής Μακεδονίας. Το βράδυ θα εξασθενήσουν τα φαινόμενα. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί στα  3-4 μποφόρ και στο Θρακικό Πέλαγος  τοπικά θα ενταθούν στα 5 μποφόρ. Από το μεσημέρι θα γίνουν  μεταβλητοί έντασης των 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα «κυμανθεί» από τους 7 έως και τους 17  βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία, όμως, η θερμοκρασία θα είναι χαμηλότερη κατά 2-4 βαθμούς.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ – ΗΠΕΙΡΟΣ – ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ – ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 

Θα αναπτυχθούν αρχικά λίγες νεφώσεις στα νότια, όπου  τοπικά  θα είναι αυξημένες. Τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν οι νεφώσεις και  θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες και θα εκδηλωθούν  παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου. Βελτίωση του καιρού αναμένεται από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν  ανατολικοί βορειοανατολικοί στα 3 -4 μποφόρ  και οι οποίοι  από το μεσημέρι σταδιακά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα «κυμανθεί» από τους 10 έως και τους 19 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο, όμως,  τοπικά η θερμοκρασία θα είναι χαμηλότερη κατά 2-3 βαθμούς.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ – ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ – ΕΥΒΟΙΑ- ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 

Στα βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις, οι οποίες  κατά τόπους θα είναι αυξημένες με τοπικές βροχές, παροδικές χιονοπτώσεις  κατά τις πρωινές ώρες στα ορεινά,  καθώς και σποραδικές καταιγίδες κατά  τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες. Βελτίωση  του καιρού αναμένεται από το βράδυ. Στα υπόλοιπα μέρη θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και θα επέλθει γρήγορη βελτίωση. Κατά τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες θα αυξηθούν πρόσκαιρα οι νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν  βόρειοι βορειοανατολικοί στα  4-5 μποφόρ και στα ανατολικά, καθώς  και στα  νότια  θα ενισχυθούν στα 5- 7 μποφόρ, αλλά  βαθμιαία εξασθένηση αναμένεται  από το μεσημέρι και από τα βόρεια. Η θερμοκρασία θα «κυμανθεί» από τους 10   έως και τους 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια, όμως, η  θερμοκρασία θα είναι χαμηλότερη κατά 2-4 βαθμούς.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ-ΚΡΗΤΗ 

Θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές , ενώ  μέχρι  και το μεσημέρι θα εκδηλωθούν  σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση του καιρού αναμένεται  από το απόγευμα στις Κυκλάδες και από το βράδυ στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα 4 -6 μποφόρ, ενώ μέχρι και το μεσημέρι  πιθανώς τοπικά  να ενισχυθούν στα 7 μποφόρ, αλλά βαθμιαία εξασθένηση αναμένεται από το βράδυ, καθώς και από τα δυτικά. Η θερμοκρασία θα «κυμανθεί» από τους 11 έως και τους 17 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ- ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ 

Στα βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις, οι οποίες  κατά διαστήματα θα είναι αυξημένες με πιθανότητα εκδήλωσης  ασθενών τοπικών βροχών κατά τις πρωινές ώρες και από το μεσημέρι θα καταστεί  γενικά αίθριος ο καιρός. Στα νότια θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι  οποίες  πιθανώς κατά τόπους το πρωί  να είναι ισχυρές. Από το απόγευμα θα εξασθενήσουν σταδιακά τα φαινόμενα και τη νύχτα θα σταματήσουν. Στα βόρεια θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι στα 5-7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Στα νότια θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι στα 3-5 μποφόρ και οι οποίοι από το απόγευμα θα ενισχυθούν στα 4-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα «κυμανθεί» από τους 13 έως και τους 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια, όμως, η  θερμοκρασία θα είναι χαμηλότερη κατά 3-4 βαθμούς.

ΑΤΤΙΚΗ 

Θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς κατά τις πρώτες πρωινές ώρες θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νότια. Βελτίωση  του καιρού από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα 4-6 μποφόρ και στα ανατολικά πρόσκαιρα κατά τις πρωινές ώρες τοπικά θα ενισχυθούν στα 7 μποφόρ, αλλά αναμένεται βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα «κυμανθεί» από τους 10  έως και τους 18 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 

Θα αναπτυχθούν νεφώσεις, οι οποίες  παροδικά θα είναι αυξημένες με τοπικές βροχές και κατά τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες πιθανώς  θα σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα γύρω ορεινά. Το βράδυ θα εξασθενήσουν τα φαινόμενα. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί στα  3- 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα «κυμανθεί» από τους 10  έως και τους 16 βαθμούς Κελσίου.

©Typologos.com 2019

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.