Πρόγνωση Καιρού για Τετάρτη 10 Απριλίου 2019

01:40:26,04/10/2019
Καταιγίδα- Φωτογραφία από PublicDomainPictures από το Pixabay

Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου Πελάγους και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες μέχρι και το απόγευμα. Φωτογραφία από PublicDomainPictures από το Pixabay

Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου Πελάγους και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν  τοπικές βροχές και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες μέχρι και το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα θα αναπτυχθούν  λίγες νεφώσεις, οι οποίες  τοπικά  θα είναι αυξημένες στα δυτικά, στα κεντρικά και στα βόρεια,  όπου  θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή  όμβροι κυρίως στα ηπειρωτικά κατά  τις μεσημβρινές και  τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν  από δυτικές διευθύνσεις στα  4-6 μποφόρ  και στα νότια πελάγη τοπικά θα ενισχυθούν στα 7 μποφόρ. Θα σημειωθεί μικρή άνοδος της θερμοκρασίας. Η συγκεκριμένη πρόγνωση ανακοινώθηκε για την  Τετάρτη  10  Απριλίου 2019 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (Ε.Μ.Υ.) κι αφορά σ’ όλη την Ελλάδα.

MΑΚΕΔΟΝΙΑ- ΘΡΑΚΗ 

Θα αναπτυχθούν  λίγες νεφώσεις, οι οποίες  παροδικά θα είναι αυξημένες με τοπικές βροχές και κατά τις μεσημβρινές, καθώς  και τις  απογευματινές ώρες  θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν και βαθμιαία θα γίνουν  νοτιοδυτικοί στα 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα «κυμανθεί» από τους 9 έως και τους 17  βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία, όμως, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι χαμηλότερη κατά 3-4 βαθμούς.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ- ΗΠΕΙΡΟΣ- ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ -ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 

Θα αναπτυχθούν  νεφώσεις, οι οποίες  παροδικά  θα είναι αυξημένες με τοπικές βροχές ή  όμβρους  κατά τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά μέρη. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις στα 3- 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα «κυμανθεί» από τους 10 έως και τους 19 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο, όμως, η θερμοκρασία θα είναι χαμηλότερη κατά 3-4 βαθμούς.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ- ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ- ΕΥΒΟΙΑ- ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 

Θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις, οι οποίες  πρόσκαιρα θα είναι  αυξημένες κατά  τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους στα ηπειρωτικά και στα ορεινά της Θεσσαλίας θα εκδηλωθούν  πιθανότατα σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί στα  3-5 μποφόρ και στα νότια  τοπικά θα φθάσουν στα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα «κυμανθεί» από τους 8 έως και τους 20 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ- ΚΡΗΤΗ

 Θα αναπτυχθούν παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί στα 6-7 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα «κυμανθεί» από τους 13 έως και τους 19 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ- ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ 

Θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα θα σταματήσουν τα φαινόμενα. Οι άνεμοι θα πνέουν  νότιοι νοτιοδυτικοί στα  3-5 μποφόρ και στα νότια τοπικά θα φθάσουν στα  6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα «κυμανθεί» από τους 13 έως και τους 19 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ 

Θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις, οι οποίες  πρόσκαιρα θα είναι αυξημένες  κατά τις μεσημβρινές και  τις απογευματινές ώρες με πιθανότητα τοπικών όμβρων κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις στα 3- 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα «κυμανθεί» από τους 11 έως και τους 19 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 

Θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις, οι οποίες  παροδικά θα είναι  αυξημένες κατά  τις μεσημβρινές και  τις απογευματινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν όμβροι η μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί στα  3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα «κυμανθεί» από τους 11 έως και τους 17 βαθμούς Κελσίου.

©Typologos.com 2019

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + seventeen =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.