Πρόγνωση Καιρού για Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

00:11:11,04/15/2019
Φύση- Φωτογραφία του jplenio από το Pixabay

Θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά, στα κεντρικά και στα βόρεια και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα. Φωτογραφία του jplenio από το Pixabay

Θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά, στα κεντρικά και στα βόρεια και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα. Τα φαινόμενα,  τα   οποία πιθανόν να είναι κατά τόπους έντονα, αλλά τη νύχτα στα βόρεια θα εξασθενήσουν και στα δυτικά θα σταματήσουν. Οι άνεμοι στα κεντρικά και στα  βόρεια θα πνέουν  από ανατολικές και στην υπόλοιπη χώρα θα «φυσήξουν»  από δυτικές διευθύνσεις, τοπικά  θα  φθάσουν στα 5 μποφόρ και βαθμιαία  θα ενισχυθούν έως και τα 6 μποφόρ. Θα σημειωθεί μικρή πτώση της θερμοκρασίας. Η συγκεκριμένη πρόγνωση καιρού ανακοινώθηκε για τη Δευτέρα  15   Απριλίου 2019 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (Ε.Μ.Υ.) κι αφορά σ’ όλη την Ελλάδα.

MΑΚΕΔΟΝΙΑ- ΘΡΑΚΗ 

Θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και θα σημειωθούν  σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην κεντρική και δυτική Μακεδονία. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν  στα ορεινά κυρίως της Μακεδονίας. Από το βράδυ θα εξασθενήσουν τα φαινόμενα κυρίως στη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν  ανατολικοί βορειοανατολικοί στα  3-5 μποφόρ και βαθμιαία στα ανατολικά θα ενισχυθούν έως και τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα «κυμανθεί» από τους 6  έως και τους 17  βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία, όμως, η  μέγιστη θερμοκρασία θα είναι χαμηλότερη κατά 2-3 βαθμούς.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ- ΗΠΕΙΡΟΣ-ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ- ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 

 Θα αναπτυχθούν νεφώσεις με βροχές και  θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες  πιθανώς κατά τόπους θα είναι  ισχυρές. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν  στα ορεινά. Από αργά το απόγευμα θα εξασθενήσουν τα φαινόμενα και τη νύχτα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν  νότιοι νοτιοανατολικοί στα  3 – 5  μποφόρ και οι οποίοι από το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς έντασης  των 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα «κυμανθεί» από τους 9  έως και τους 17 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο, όμως,  τοπικά η θερμοκρασία θα είναι χαμηλότερη κατά 2-3 βαθμούς

ΘΕΣΣΑΛΙΑ – ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ-  ΕΥΒΟΙΑ – ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 

Θα αναπτυχθούν νεφώσεις με βροχές και  θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στα βόρεια και κεντρικά και βαθμιαία και στα υπόλοιπα μέρη. Τα  φαινόμενα, τα οποία  πιθανόν να είναι κατά τόπους έντονα,  αλλά τη νύχτα θα εξασθενήσουν. Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της Θεσσαλίας και της Κεντρικής Στερεάς Ελλάδας. Οι άνεμοι στα βόρεια  θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί στα  3-5 μποφόρ  και στα υπόλοιπα  θα είναι μεταβλητοί στα  3-4 μποφόρ. Τη νύχτα, όμως, θα γίνουν βόρειοι βορειοανατολικοί έντασης  4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα «κυμανθεί» από τους 7   έως και τους 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια, όμως, η  μέγιστη θερμοκρασία θα είναι χαμηλότερη κατά 2-3 βαθμούς.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ-ΚΡΗΤΗ

Θα αναπτυχθούν νεφώσεις, οι οποίες κατά διαστήματα θα είναι  αυξημένες με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Πιθανόν, από το βράδυ να είναι έντονα τα φαινόμενα. Οι άνεμοι θα πνέουν  από δυτικές διευθύνσεις στα 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα «κυμανθεί» από τους 11  έως και τους 18 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ 

Θα αναπτυχθούν νεφώσεις, οι οποίες κατά διαστήματα θα είναι  αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία  θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Από το βράδυ θα εξασθενήσουν τα φαινόμενα στα βόρεια, ενώ τη νύχτα στα νότια  θα ενταθούν. Οι άνεμοι στα βόρεια  θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις στα  3-5 μποφόρ  και βαθμιαία τοπικά θα  φθάσουν τα 6 μποφόρ. Στα νότια αρχικά θα πνέουν  δυτικοί στα 3-5 μποφόρ και βαθμιαία θα γίνουν μεταβλητοί της τάξης των 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα «κυμανθεί» από τους 10   έως και τους 18  βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ 

Θα αναπτυχθούν νεφώσεις, οι οποίες  βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές , καθώς και σποραδικές καταιγίδες. Πιθανότατα  τα φαινόμενα  να είναι κατά τόπους έντονα κυρίως το απόγευμα,  αλλά τη νύχτα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί στα 3-4 μποφόρ  και οι οποίοι κατά  τη νύχτα θα γίνουν βόρειοι βορειοανατολικοί της τάξης 4- 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα «κυμανθεί» από τους 8  έως και τους 17  βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 

Θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως κατά  τις απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί στα 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα «κυμανθεί» από τους 10   έως και τους 17  βαθμούς Κελσίου.

©Typologos.com 2019

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

16 + fourteen =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.