Πρόγνωση καιρού Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019

00:20:28,02/11/2019
Γυναίκα και βροχή

Θα εμφανιστούν τοπικές νεφώσεις κυρίως από το απόγευμα στα δυτικά, όπου θα εκδηλωθούν βροχές και θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες

Θα εμφανιστούν τοπικές νεφώσεις κυρίως από το απόγευμα στα δυτικά, όπου θα εκδηλωθούν βροχές και  θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τη νύχτα θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα. Τοπικά θα είναι περιορισμένη η ορατότητα κατά τις πρωινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι νοτιοδυτικοί, οι οποίοι  βαθμιαία θα φθάσουν έως και τα 7 μποφόρ.Θα σημειωθεί μικρή άνοδος της θερμοκρασίας.Η συγκεκριμένη πρόγνωση ανακοινώθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (Ε.Μ.Υ.) για τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019 κι αφορά σ’ όλη την Ελλάδα.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ –  ΘΡΑΚΗ 

Θα εμφανιστούν πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις, οι οποίες από το απόγευμα θα αυξηθούν κυρίως στη Μακεδονία, όπου από το βράδυ θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και τη νύχτα πιθανώς θα «ξεσπάσουν» σποραδικές καταιγίδες. Τη νύχτα θα επεκταθούν τα φαινόμενα και στη Θράκη. Τοπικά  θα είναι περιορισμένη η ορατότητα κατά  τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις στα 3 –5 μποφόρ  και βαθμιαία θα ενταθούν στα 5-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα «κυμανθεί» από τους 1 έως και τους 15 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ – ΗΠΕΙΡΟΣ – ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ –ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 

Θα εμφανιστούν νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές που από το απόγευμα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου από το βράδυ. Τοπικά  θα είναι περιορισμένη ορατότητα κατά  τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι στα βόρεια θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις στα  4 – 6  μποφόρ και βαθμιαία θα φθάσουν στα  5 –7  μποφόρ που το βράδυ θα γίνουν δυτικοί βορειοδυτικοί  με την ίδια ένταση. Στα νότια θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις στα 4–6 μποφόρ και βαθμιαία θα φθάσουν στα 5–7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα «κυμανθεί» από τους 6 έως και τους 17 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο, όμως,κατά τόπους θα είναι χαμηλότερη η θερμοκρασία  3 με 5 βαθμούς.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ – ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ –ΕΥΒΟΙΑ –ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 

Θα εμφανιστούν λίγες τοπικές νεφώσεις που από το απόγευμα βαθμιαία θα αυξηθούν.Από το βράδυ θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές στη Θεσσαλία και την Κεντρική Στερεά Ελλάδα και τη νύχτα και στις υπόλοιπες περιοχές.Τοπικά θα είναι περιορισμένη η ορατότητα κατά τις πρωινές ώρες.Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί στα 4–6 μποφόρ και βαθμιαία θα γίνουν νότιοι νοτιοδυτικοί της τάξης των  5 – 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα «κυμανθεί» από τους 2 έως και τους 17 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ – ΚΡΗΤΗ 

Θα εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις, οι οποίες  παροδικά κατά τόπους θα είναι αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις  στα 4 – 6 μποφόρ και βαθμιαία θα γίνουν νοτιοδυτικοί στα 6 – 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα «κυμανθεί» από τους 7 έως και τους 17 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ 

Θα εμφανιστούν λίγες νεφώσεις, οι οποίες κατά διαστήματα  θα είναι αυξημένες με πιθανότητα εκδήλωσης πρόσκαιρων τοπικών βροχών.Οι άνεμοι στα βόρεια θα είναι νότιοι στα 4 – 6 μποφόρ και βαθμιαία θα  φθάσουν στα 6–7 μποφόρ. Στα νότια θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις στα 4–6 μποφόρ και βαθμιαία θα γίνουν νοτιοδυτικοί εντάσεως 5–7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα «κυμανθεί» από τους 7 έως και τους 17 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ 

Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Από το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και τη νύχτα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές.Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία θα γίνουν νότιοι νοτιοδυτικοί εντάσεως 5–7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα «κυμανθεί» από τους 6 έως και τους 16 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 

Θα εμφανιστούν λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις, οι οποίες από το απόγευμα θα αυξηθούν.Από το βράδυ θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και τη νύχτα πιθανώς θα «ξεσπάσουν» σποραδικές καταιγίδες.Τοπικά θα είναι περιορισμένη η ορατότητα κατά τις πρωινές ώρες.Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί στα 3– 4 μποφόρ και βαθμιαία θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων με ένταση στα 5 –6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα «κυμανθεί» από τους 4 έως και τους 15 βαθμούς Κελσίου.

©Typologos.com 2019

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × 2 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.