Πρόγνωση καιρού Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019

22:58:26,02/03/2019
Ήλιος με νεφώσεις κι αγριεμένη θάλασσα

Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα ανατολικά ηπειρωτικά και πρόσκαιρα το πρωί στο βόρειο Ιόνιο Πέλαγος. Οι άνεμοι θα είναι ανατολικών διευθύνσεων στα 5 – 7 μποφόρ, στα νότια τοπικά θα φθάσουν στα 8 μποφόρ και από το βράδυ στα νοτιοανατολικά θα ενταθούν στα 9 μποφόρ

Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα ανατολικά ηπειρωτικά και πρόσκαιρα το πρωί στο βόρειο Ιόνιο Πέλαγος. Οι άνεμοι θα είναι ανατολικών διευθύνσεων στα 5 – 7 μποφόρ, στα νότια τοπικά  θα φθάσουν στα 8 μποφόρ και από το βράδυ στα νοτιοανατολικά  θα ενταθούν στα 9 μποφόρ. Θα σημειωθεί μικρή πτώση της θερμοκρασίας. Τοπικά θα είναι περιορισμένη η  ορατότητα ή θα εκδηλωθούν  ομίχλες  κατά τις πρωινές και τις  βραδινές ώρες στα ανατολικά, καθώς  και στα βόρεια  ηπειρωτικά. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα δυτικά και νότια.  Αυτή είναι η πρόγνωση καιρικών φαινομένων από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (Ε.Μ.Υ) για τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019 κι αφορά σε όλη την Ελλάδα.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ –  ΘΡΑΚΗ 

Θα εμφανιστούν νεφώσεις, οι οποίες θα είναι  παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στη Μακεδονία που τη νύχτα θα περιοριστούν στα δυτικά. Κατά τόπους θα είναι περιορισμένη η ορατότητα ή θα εκδηλωθούν  ομίχλες κυρίως κατά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Οι  άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις στα  3 –  5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα «κυμανθεί» από  τους 7 έως  και τους 17 βαθμούς κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία θα είναι χαμηλότερη η θερμοκρασία κατά 3 – 4 βαθμούς.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ –  ΗΠΕΙΡΟΣ –  ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ – ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 

Θα εμφανιστούν λίγες νεφώσεις, οι οποίες θα είναι  παροδικά αυξημένες. Τοπικές βροχές ή  μεμονωμένες καταιγίδες θα ξεσπάσουν κατά  τις πρωινές ώρες στο Βόρειο Ιόνιο Πέλαγος. Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί νοτιοανατολικοί στα  5 – 7 μποφόρ και βαθμιαία τοπικά θα ενταθούν στα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα «κυμανθεί» από τους 9 έως και τους  20 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο, όμως, κατά τόπους θα είναι χαμηλότερη η θερμοκρασία κατά 2 – 4 βαθμούς.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ –  ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ –  ΕΥΒΟΙΑ –  ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 

Θα εκδηλωθούν νεφώσεις, οι οποίες θα είναι  παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Υφίσταται η πιθανότητα εκδήλωσης μεμονωμένων καταιγίδων κατά τις απογευματινές ώρες κυρίως στα νότια. Κατά τόπους θα είναι περιορισμένη η ορατότητα ή θα εκδηλωθούν  ομίχλες κυρίως κατά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις, στα βόρεια με ένταση 4 – 6  μποφόρ και στα νότια στα 5 – 7 μποφόρ,  ενώ βαθμιαία τοπικά θα ενταθούν στα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα «κυμανθεί» από τους 6 έως και τους 18 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ – ΚΡΗΤΗ 

Θα εμφανιστούν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί στα 6 –  7 μποφόρ και βαθμιαία τοπικά θα ενταθούν στα  8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα «κυμανθεί» από τους 10 έως και τους 19 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ –  ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ 

Θα εκδηλωθούν αραιές νεφώσεις, οι οποίες  κατά περιόδους  θα είναι πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου Πελάγους  από ανατολικές διευθύνσεις στα  4 –  6 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα θα είναι  ανατολικοί νοτιοανατολικοί στα  6 – 7 μποφόρ βαθμιαία θα φθάσουν στα 8 μποφόρ και από το βράδυ τοπικά  θα ενταθούν στα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα «κυμανθεί» από τους 12 έως και τους 19 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ 

Θα εμφανιστούν λίγες νεφώσεις, οι οποίες κατά περιόδους θα είναι αυξημένες, με πιθανότητα από το μεσημέρι  της εκδήλωσης ασθενών τοπικών βροχών κυρίως στα δυτικά. Κατά τόπους θα είναι  περιορισμένη  η ορατότητα κατά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις στα 4 – 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα «κυμανθεί» από τους 10 έως και τους 17 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Θα εμφανιστούν νεφώσεις, οι οποίες  παροδικά  θα είναι αυξημένες με τοπικές βροχές μέχρι και το βράδυ. Κατά τόπους θα είναι περιορισμένη η ορατότητα ή θα σημειωθεί  ομίχλη  κατά τις πρωινές και τις  βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις στα 3 – 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα «κυμανθεί» από τους 7 έως και τους 15 βαθμούς Κελσίου.

©Typologos.com 2019

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 2 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.