Πρόγνωση καιρού για Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019

00:05:48,01/19/2019
Ήλιος και νέφος

Θα σημειωθούν βροχές κυρίως στα δυτικά, τα νότια και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, όπως δείχνει η πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά

Θα σημειωθούν βροχές κυρίως στα δυτικά, τα νότια και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, όπως δείχνει η πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη  κατά τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα δυτικά και νότια.  Οι άνεμοι  θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις και στα πελάγη θα «φθάσει» έως και τα  6 μποφόρ.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ –  ΘΡΑΚΗ

Ο καιρός θα «παρουσιάσει» νεφώσεις, οι οποίες θα είναι  παροδικά αυξημένες.  Υφίσταται η πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στη Θράκη. Η ορατότητα  θα είναι τοπικά περιορισμένη κατά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί εντάσεως 3 – 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διαμορφωθεί από τους – 1 έως και τους 12 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία θα είναι 3 –  5 βαθμούς χαμηλότερη η θερμοκρασία.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ – ΗΠΕΙΡΟΣ –  ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ –  ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Ο καιρός  θα εκδηλωθεί με νεφώσεις, οι οποίες είναι  παροδικά αυξημένες , ενώ θα σημειωθούν τοπικές βροχές .Κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν  στα ορεινά της Ηπείρου. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης.  Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις στα  4 –  6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα «κυμανθεί» από τους 9 έως και τους 15 βαθμούς Κελσίου, αλλά στην Ήπειρο κατά τόπους θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ –  ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ – ΕΥΒΟΙΑ – ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Θα εμφανιστούν λίγες νεφώσεις, οι  οποίες θα είναι παροδικά αυξημένες. Υφίσταται η πιθανότητα εκδήλωσης ασθενών βροχών μικρής διάρκειας στα νότια.  Οι άνεμοι θα πνέοτυν νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα «κυμανθεί» από τους 5  έως και τους 15 βαθμούς Κελσίου.  Στα βόρεια, όμως,  η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι κατά 3 –  4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ – ΚΡΗΤΗ

Θα εκδηλωθούν  λίγες νεφώσεις, οι οποίες θα είναι  παροδικά αυξημένες κυρίως στις Κυκλάδες, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι νοτιοδυτικοί στα  4 – 5 μποφόρ και βαθμιαία θα αυξηθούν έως και τα  6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα «δείξει»  από τους  10 έως και τους 17 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ –  ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Θα εκδηλωθούν νεφώσεις , οι οποίες θα είναι παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι εντάσεως 4 –  5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα «καταγραφεί» από τους 11 έως και τους 17 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Ο καιρός θα παρουσιάσει αραιές νεφώσεις που το απόγευμα θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα είναι  νοτιοδυτικοί εντάσεως  3 –  5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα «κυμανθεί» από τους 6 έως και τους 15 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός με νεφώσεις και τοπικά περιορισμένη την ορατότητα κατά  τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί στα 3 – 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα «δείξει» από τους 2 έως τους  11 βαθμούς Κελσίου.

©Typologos.com 2019

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

16 + eight =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.