Πρόγνωση Καιρού για τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

23:36:26,01/13/2019
Λευκό άλογο στο χιόνι

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (Ε.Μ.Υ.), θα σημειωθεί επιδείνωση του καιρού από το απόγευμα και από τα βορειοδυτικά με χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (Ε.Μ.Υ.), θα σημειωθεί επιδείνωση του καιρού από το απόγευμα και από τα βορειοδυτικά με χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά, καθώς και σε περιοχές της κεντρικής, καθώς  και της βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο από τις βραδινές ώρες. Θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές από τις απογευματινές ώρες στα δυτικά κυρίως στα  θαλάσσια και παραθαλάσσια μέρη.Οι άνεμοι θα πνέουν  από δυτικές διευθύνσεις, ενώ βαθμιαία  θα στραφούν στα δυτικά και νότια με ένταση  7 μποφόρ. Από τις βραδινές ώρες, όμως,  στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα στραφούν σε βόρειους , καθώς και θα ενισχυθούν. Θα σημειωθεί παγετός στα κεντρικά και στα βόρεια ηπειρωτικά κατά τόπους κατά  τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΘΡΑΚΗ

Ο καιρός  στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία θα εμφανίσει  λίγες νεφώσεις , οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά. Από  το βράδυ θα ενταθούν  οι χιονοπτώσεις και θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο τα 200 μέτρα).Στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη θα επικρατήσουν  λίγες νεφώσεις, οι οποίες  από τις απογευματινές ώρες βαθμιαία θα αυξηθούν και τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά – ημιορεινά.Οι άνεμοι θα «φυσήξουν» από δυτικές διευθύνσεις εντάσεως 3 με 4 μποφόρ στρεφόμενοι από αργά το απόγευμα σε βορείων διευθύνσεων στα 5 με 6 μποφόρ. Το βράδυ, όμως, στην Κεντρική Μακεδονία  θα φτάσουν τοπικά οι άνεμοι στα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα «κυμανθεί» από τους – 3 έως και τους 5 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία  θα είναι κατά 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη η θερμοκρασία.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ –  ΗΠΕΙΡΟΣ – ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ – ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Θα εμφανιστούν νεφώσεις με τοπικές βροχές. Βαθμιαία από τα βόρεια θα εκδηλωθούν καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια – παραθαλάσσια μέρη και οι οποίες κατά τόπους  αναμένεται να είναι ισχυρές από τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο Πέλαγος και στη Δυτική Πελοπόννησο.Θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά, που από τις απογευματινές ώρες θα ενταθούν και θα επεκταθούν σε περιοχές της Ηπείρου, καθώς  και της Δυτικής Στερεάς με χαμηλό υψόμετρο (ενδεικτικά στα 400 μέτρα).Οι άνεμοι θα  πνέουν  από νότιες διευθύνσεις στα 4 με 6 μποφόρ.  Στα νότια  θα «αγγίξουν» τα 7 και βαθμιαία τοπικά τα  8 μποφόρ. Το βράδυ θα  στραφούν από τα βόρεια σε βόρειους με ένταση στα 6 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά στα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα είναι από τους 4 έως και τους 12 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο και κατά τόπους θα είναι κατά 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη η θερμοκρασία.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ –ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ – ΕΥΒΟΙΑ-  ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Ο καιρός θα παρουσιάσει  λίγες νεφώσεις, οι οποίες  βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά θα παρατηρηθούν χιονοπτώσεις. Από αργά το βράδυ θα χιονίσει και σε περιοχές της Θεσσαλίας, της Κεντρικής Στερεάς Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο (ενδεικτικά στα 400 μέτρα). Καταιγίδες θα εκδηλωθούν τη νύχτα στα νότια  και οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές.Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις εντάσεως  3 με 5 μποφόρ,  που  στα νότια μέρη θα «φτάσουν» τοπικά στα  6 και βαθμιαία στα  7 με 8 μποφόρ. Το βράδυ θα στραφούν οι άνεμοι στα βόρεια μέρη σε βόρειους  εντάσεως 5 με 7 μποφόρ.  Το θερμόμετρο θα δείξει από τους 3  έως και τους 11 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια, όμως, θα είναι χαμηλότερη η θερμοκρασία κατά 5 με 7 βαθμούς.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ –  ΚΡΗΤΗ

Θα εμφανιστούν νεφώσεις, οι οποίες είναι  τοπικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως από τις απογευματινές ώρες και από τα δυτικά. Αυτές  βαθμιαία θα ενταθούν και τη νύχτα στα δυτικά θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Ασθενείς χιονοπτώσεις  θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης, και οι  οποίες  από το βράδυ θα ενταθούν.  Οι άνεμοι θα πνέουν  δυτικοί νοτιοδυτικοί εντάσεως  5 με 6 μποφόρ και το βράδυ τοπικά θα «αγγίξουν» τα  7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα «κυμανθεί»  από  τους 8 έως και τους 14 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ –  ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Ο καιρός θα παρουσιάσει νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικά στα νότια και από το μεσημέρι στα υπόλοιπα μέρη. Θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα Δωδεκάνησα κατά  τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα «φυσήξουν»  από νότιες διευθύνσεις κι ένταση στα  3 με 5 μποφόρ. Στα νότια θα φτάσουν οι άνεμοι τοπικά στα  6 μποφόρ, που βαθμιαία το βράδυ στα βόρεια μέρη θα γίνουν βόρειοι βορειοανατολικοί εντάσεως 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα «κυμανθεί» από τους 10 έως και τους  16 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια μέρη θα είναι κατά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ

Ο καιρός θα παρουσιάσει  τοπικές νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και αργά τη νύχτα θα εκδηλωθούν  σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες τοπικά θα είναι ισχυρές. Χιονοπτώσεις  αναμένονται από το βράδυ στην Πάρνηθα (ενδεικτικό υψόμετρο 900 μέτρα).  Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί στα 3 με 5 μποφόρ, αλλά  από το βράδυ θα γίνουν  νότιοι νοτιοανατολικοί εντάσεως 6 με 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα «δείξει» από τους 4 έως και τους 12 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Θα εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή  χιονόνερο και στα γύρω ορεινά – ημιορεινά  αναμένονται  χιονοπτώσεις, οι οποίες τη νύχτα θα ενταθούν . Μάλιστα, θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικά 400 μέτρα). Οι  άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί στα 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα «κυμανθεί» από τους – 3  έως  και τους 6 βαθμούς Κελσίου.

ΖΑΚΥΝΘΟΣ

Ο καιρός θα «εμφανίσει» λίγες νεφώσεις, οι οποίες θα είναι  παροδικά αυξημένες από το μεσημέρι και μετά, με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν  βόρειοι βορειοδυτικοί εντάσεως  5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα «κυμανθεί» από τους 9 έως και τους 12 βαθμούς Κελσίου.

©Typologos.com 2019

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nine + 2 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.