Με την πρακτική υλοποίηση στόχων θα έρθει οικονομική ανάπτυξη στη Θεσσαλία

Του Κωνσταντίνου Νούλα

Ελεύθερου Επαγγελματία – Οικονομολόγου   

Υποψήφιου  Περιφερειακού Σύμβουλου  Καρδίτσας

 Με το  συνδυασμό «Πρωτοβουλία» του Δημήτρη  Κουρέτα – Υποψήφιου Περιφερειάρχη Θεσσαλίας

Κωνσταντίνος Νούλας

Ο Κωνσταντίνος Νούλας,Οικονομολόγος και υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Καρδίτσας με το συνδυασμό «Πρωτοβουλία» του Δημήτρη Κουρέτα – Υποψήφιου Περιφερειάρχη Θεσσαλίας

«Κάθε πρόοδος στην ανθρωπότητα ξεκινάει με μια ιδέα στο μυαλό ενός ανθρώπου», λέει ο Καναδός συγγραφέας Βryan Tracy  και όλοι εμείς στον  συνδυασμό «Πρωτοβουλία» του Υποψήφιου Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα πιστεύουμε ότι  με την πρακτική  υλοποίηση προσεκτικά  σχεδιασμένων   στόχων  θα έρθει οικονομική ανάπτυξη στη  Θεσσαλία.

Η ανάπτυξη θα έρθει μόνο αν σταματήσει η πλημμελής  λειτουργία του Συμβουλίου Καινοτομίας της Περιφέρειας που ασχολείται με την απορρόφηση των χρημάτων του άξονα 1 και  ενισχυθούν οι καινοτομικές επιχειρήσεις, οι οποίες δρουν  στην περιοχή μας. Αν δεν  στοχεύεις στην ανάπτυξη της καινοτομίας, τότε πως θα έρθει η πραγματική πρόοδος κι ένα καλύτερο αύριο για όλους!

Προς αυτή την κατεύθυνση προτείνουμε την αύξηση της απορρόφησης των κονδυλίων του Ε.Σ.Π.Α.  στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, η οποία μαζί με την αντίστοιχη των Τρικάλων καταγράφονται σχεδόν τελευταίες στη σχετική λίστα ανά την Ελλάδα.

Προτείνουμε, μάλιστα,  η απορρόφηση αυτή να κατευθυνθεί ξεκάθαρα στην απασχόληση και κατάρτιση και στην κοινωνική οικονομία, ώστε να καταστούμε  σταδιακά η πρώτη Περιφέρεια της χώρας  στους συγκεκριμένους τομείς και να «ξεκολλήσουμε» από την 12η  θέση (ανάμεσα στις 13 Περιφέρειες της Ελλάδας, στην οποία καταγόμαστε τώρα!

Του λόγου του αληθές για τη σημερινή κατάσταση της Περιφέρειας Θεσσαλίας  το αποδεικνύει  και η κάτωθι πηγή:

https://cohesiondata.ec.europa.eu/countries/GR ).

Συνάμα, μέσω της ενίσχυσης  της καινοτομίας στοχεύουμε στην ανάπτυξη του κατά κεφαλήν εισοδήματος και στην Καρδίτσα, που εκτιμάται ως Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν στα 9870 ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ΕΛ. ΣΤΑΤ.), η οποία κατατάσσει την περιοχή μας, μέσα στις δυο από φτωχότερες περιοχές της Ελλάδας!

Η περιοχή της Καρδίτσας, λοιπόν, θα πρέπει να αναπτυχθεί με στόχο να έρθει προστιθέμενη αξία μέσα από τη γεωργία. Εκεί στοχεύουμε ως ο συνδυασμός «Πρωτοβουλία»  στο συνδυασμό της γεωργίας με τη καινοτομία και την  πρώτη μεταποίηση. Επίσης, στοχεύουμε στη σύνδεση του γεωργικού τομέα με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ώστε κάθε καινοτομικό βήμα να έχει την αντίστοιχη επιστημονική υποστήριξη.

Οι καιροί είναι δύσκολοι και άπαντες στην «Πρωτοβουλία» του Υποψήφιου Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα «τρέχουμε» ήδη προς αυτή την κατεύθυνση και σας «απλώνουμε το χέρι», ώστε να πάμε μαζί την Καρδίτσα, όπως την ονειρευόμαστε….

©Typologos.com 2019

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × 1 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.