Πράγματα για τη ζωή που θέλω να μάθω….

Οι σκέψεις της Μαρίας

Της Μαρίας Σκαμπαρδώνη

Δημοσιογράφου  

00:06:23,07/14/2019

Κορίτσι κι ευτυχία - Φωτογραφία από Myriam Zilles από το Pixabay

H δημοσιογράφος Μαρία Σκαμπαρδώνη γράφει για την αληθινή ζωή. Φωτογραφία από Myriam Zilles από το Pixabay

Θέλω να μάθω τη ζωή μου,  να τη ζω όμορφα, αληθινά, βιώνοντας τις στιγμές σε όλο τους, το είναι.

Τι θα ήθελα, όμως, κυρίως, να μάθω;

Θέλω να μάθω να περνάω καλά χωρίς να πίνω. Δε χρειάζεται να γίνομαι «λιώμα», για να διασκεδάσω. Δε  χρειάζεται να καταναλώνω αλκοόλ χωρίς μέτρο,  για να εκφράσω όλα αυτά που αισθάνομαι ή για να περάσω χαρές και λύπες. Θα ξεσπάω και θα χαίρομαι δίχως να καταφεύγω σε άφθονη κατανάλωση αλκοόλ.

Θα ήθελα να επικοινωνώ με τους άλλους πραγματικά, όχι κρυμμένη πίσω από κινητά και οθόνες. Δε θα γίνω ένα φοβισμένο ανθρωπάκι, που θα εκφράζει τα θυμό και τα νεύρα του,  πίσω από την οθόνη και εκ τους ασφαλούς, φοβούμενη τις εντάσεις της κοντινής επικοινωνίας.

 Όχι, θα μιλάω ευθέως μπροστά στους άλλους, θα συζητάω με τους φίλους μου, δίχως να κοιτάζω για λίγο την οθόνη του κινητού μου, και θα λέω την αλήθεια μου, μπροστά τους. Δε χρειάζεται το κινητό να με συντροφεύει παντού..

Θα μάθω να περνάω καλά δίχως καταχρήσεις. Δε χρειάζομαι ουσίες, ώστε να μου γεννήσουν ένα απατηλό  συναίσθημα ελευθερίας.

Την ευτυχία μου,  θα μάθω να τη χτίζω μόνη μου,  και δίχως ψεύτικες υποσχέσεις,  που σε μετατρέπουν σε ένα άβουλο, καθώς και ελεγχόμενο πλάσμα.

Γιατί η ευτυχία είναι η αληθινή ζωή, οι καθημερινές απλές στιγμές, όχι οι παραισθήσεις και η εξάρτηση από εξωτερικές καταστάσεις, καθώς και ουσίες.

Θα ήθελα να χαίρομαι δίχως να βγάζω σέλφι. Δε χρειάζεται κανείς να δει πόσο όμορφα περνάω. Δε χρειάζεται να με αλλάζω,  μήπως και δεν τσαλακωθώ και δε με δουν οι άλλοι τέλεια. Την πραγματική μου,  χαρά την κρατάει κρυμμένη η καρδιά μου, όχι οι φωτογραφίες και το κινητό μου.

Θέλω να αγαπήσω δίχως, όμως,  να εξαρτηθώ από τον άλλον. Να εκτιμώ τους άλλους,  αλλά να μη στηρίζω την αυταξία μου, σε αυτούς. Να αγαπήσω τους άλλους και να μάθω να ξεχνάω, ώστε να καθαρίζει το μέσα μου,  από όλα τα βλαβερά αισθήματα της μνησικακίας, καθώς  και του μίσους.

Και κάπως έτσι, θα ήθελα να ζήσω…

©Typologos.com 2019

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.