«Ποτέ δεν είναι αργά» έκθεση ζωγραφικής της ομάδας εικαστικών της Alzheimer Hellas

0
136

17:42:29,12/01/2018

Μην Με Ξεχνάς- Alzhemeier Hellas
Nα μη ξεχνούμε ποτέ τους ανθρώπους της διπλανής πόρτας που πάσχουν από άνοια

«Ποτέ δεν είναι αργά». Αυτός είναι ο τίτλος της έκθεσης ζωγραφικής της  Ομάδας Εικαστικών της Alzheimer Hellas, που  εγκαινιάζεται στις 6  το απόγευμα του Σαββάτου 1 Δεκεμβρίου  2018 στο φουαγιέ του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου  του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Την έκθεση ζωγραφικής διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών, ενώ θα διαρκέσει από την 1η έως και τις 5 Δεκεμβρίου.

Κατά την πρώτη ημέρα λειτουργίας του εκθεσιακού δρώμενου (Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018) πραγματοποιείται ήδη Χριστουγεννιάτικο Bazaar στο Ισόγειο του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου, όπου άρχισε  στις 10 το πρωί και ολοκληρώνεται στις 9 το βράδυ.

Οι ώρες επίσκεψης των εκθεμάτων διαμορφώθηκαν ως εξής:  10 το πρωί – 2 το μεσημέρι και 5 το απόγευμα –  8 το βράδυ.

Η μη – κερδοσκοπική εταιρεία Alzheimer Hellas ιδρύθηκε το 1995 από συγγενείς ανθρώπων, οι οποίοι  πάσχουν από άνοια καθώς και από γιατρούς όλων των ειδικοτήτων. Κυρίως συμμετέχουν νευρολόγοι ή ψυχίατροι κι άλλοι ειδικοί, οι  οποίοι ασχολούνται με τα προβλήματα που προκαλεί η νόσος, όπως είναι οι ψυχολόγοι, οι κοινωνικοί λειτουργοί, οι φυσικοθεραπευτές κ.λ.π.

Στόχοι της μη – κερδοσκοπικής εταιρείας είναι:

1.Η προώθηση της  κατανόησης – υποστήριξης, καθώς και η  δράση όλων όσων έχουν οποιαδήποτε σχέση ή ενδιαφέρον για τη νόσο αυτή.Η επαφή με άλλες όμοιες εταιρείες άλλων χωρών.

2.Η δημιουργία Κέντρων Ημέρας και Οικοτροφείων (Ξενώνων) που θα ανακουφίζουν την οικογένεια από τη φροντίδα του ασθενούς.

3.Η οργάνωση παραρτημάτων της εταιρείας σε ολόκληρη την Ελλάδα, ώστε τα οφέλη που θα προκύψουν από τις δραστηριότητές της, να γίνουν κτήμα όλων των Ελλήνων.

4.Η ενθάρρυνση της συγγραφικής – εκπαιδευτικής δραστηριότητας  που θα απευθύνεται στους επαγγελματίες υγείας και σε εκείνους που δεν έχουν καμία σχέση με το χώρο αυτό.

5.Η δημιουργία κλίματος στην κοινωνία, που θα «οδηγήσει»  στην όσο το δυνατό  μικρότερη περιθωριοποίηση των ανθρώπων με άνοια και των οικογενειών τους, αλλά και στην πιο έγκαιρη αναζήτηση φροντίδας.

6.Η προώθηση στην επιστημονική έρευνα καθώς και η ταχεία εισαγωγή νέων θεραπευτικών μεθόδων στην Ελλάδα.

7.Η οργάνωση παρεμβάσεων σε επίπεδο φορέων της Πολιτείας, που διαμορφώνουν την οικονομική πολιτική και την πολιτική στο χώρο της υγείας.

Η Alzheimer Hellas  από την έναρξη λειτουργίας της,  έως και σήμερα είναι ενεργό μέλος της Παγκόσμιας,  αλλά και της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Alzheimer.

Πληροφορίες προς ενδιαφερομένους  – ενδιαφερόμενες παρέχονται στα Κέντρα Ημέρας της Alzheimer Hellas και στα τηλέφωνα με αριθμούς κλήσης: 2310 –  81.04.11 & 2310 –  35.14.51.

Οι Μονάδες Αντιμετώπισης Προβλημάτων Νόσου Alzheimer είναι οι εξής:

«Αγία Ελένη», οδός Πέτρου Συνδίκα 13, Τ.Κ. 54643, Θεσσαλονίκη, Τηλέφωνο:  2310 – 810.411 και  Fax: 2310 –  92.58.02.

«Άγιος Ιωάννης»,  Λεωφόρος Κωνσταντίνου Καραμανλή 164, Τ.Κ. 54248, Θεσσαλονίκη, Τηλέφωνα:  2310 –  35.14.53 – 5 και Fax: 2310 – 351.456

Η ιστοσελίδα της εταιρείας στο διαδίκτυο λειτουργεί στην εξής διεύθυνση:

www.alzheimer-hellas.gr.

Η διεύθυνση ηλεκτρονικού  ταχυδρομείου είναι η εξής: info@alzheimer-hellas.gr.

Το χρονολόγιο της εταιρείας  στο Facebook είναι το:  AlzheimerHellas.

Το κανάλι της εταιρείας στο Υoutube είναι: Alzheimer Hellas.

©Typologos.com 2018

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

2 × 5 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.