Πόσα κιλά μπορώ να χάσω την εβδομάδα;

Με  τη Μαρία Παπουτσόγλου

Διαιτολόγο-Διατροφολόγο

23:22:05,12/02/2019
ο κλειδί για τη διαχείριση του βάρους.Πηγή: The Key to Weight Management: The Energy Balance Equation and RMR, Bob Seebohar, 2002

Το κλειδί για τη διαχείριση του βάρους.Πηγή: The Key to Weight Management: The Energy Balance Equation and RMR, Bob Seebohar, 2002

Ερωτήσεις που συσχετίζονται με το χρόνο απώλειας βάρους είναι οι πρώτες ερωτήσεις που απασχολεί κάθε διαιτώμενο-διαιτώμενη. Με την έναρξη της δίαιτας στόχος τους, είναι η απώλεια βάρους σε μικρό χρονικό διάστημα.

Παρ’ όλα αυτά, δουλειά του διαιτολόγου-διατροφολόγου είναι να εκπαιδεύσει και να κατευθύνει τον διαιτώμενο- διαιτώμενη διατροφικά, έτσι ώστε να αντιληφθεί ότι η εφαρμογή μιας εξατομικευμένης δίαιτας έχει ως στόχο την προαγωγή της υγείας, την καλή ψυχική διάθεση και τέλος την εξωτερική εμφάνιση, που θα αλλάξει προς το καλύτερο έτσι κι αλλιώς.

Ωστόσο, η υγιής απώλεια βάρους ορίζεται με βάση το ισοζύγιο ενέργειας. Που αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει κάποιος – κάποια  να δαπανάει περισσότερες θερμίδες από όσες λαμβάνει. Εμείς μπορούμε να επέμβουμε σε αυτό το ισοζύγιο είτε ρυθμίζοντας την ποσότητα των θερμίδων που καταναλώνουμε, είτε ρυθμίζοντας τη φυσική δραστηριότητά  μας.

Κατά μέσο όρο, σε ένα μέσο άνθρωπο αυτό ορίζεται σε 0,5-1 κιλό ανά εβδομάδα.

Αυτά τα νούμερα, όμως, μπορεί να διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο ανάλογα τη σύσταση του σώματός τους. (Πόσο λιπώδης ή μυϊκή μάζα έχει).

Για παράδειγμα, αν κάποιος- κάποια έχει περισσότερο σωματικό λίπος πιθανότερο είναι να χάσει παραπάνω από 0,5 και 1 κιλό ανά εβδομάδα.

Έτσι λοιπόν, καλό είναι να βάζουμε μικρούς, ρεαλιστικούς και εφικτούς στόχους και να τους πετυχαίνουμε παίρνοντας ένα boost για τον επόμενο. Πρέπει , όμως, να προσέξουμε όλο αυτό να μην γίνεται εμμονικό, χρησιμοποιώντας τον οργανισμό σαν κουμπιουτεράκι.

©Typologos.com 2019

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.