Οι πολιτιστικές προτάσεις της Δημοτικής Παράταξης «Θεσσαλονίκη- Θετικά» με επικεφαλής τo Μάκη Κυριζίδη

20:37:03,03/18/2019
Πολιιτισμός 1- Θεσσαλονίκη Θετικά. Φωτογραφία: Νώντας Στυλιανιδης- www.photoreportage.gr

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Μάκης Κυριζίδης (δεξιά) και ο υποψήφιος δημοτκός σύμβουλος Γρηγόρης Γρηγοράς παρουσίασαν τις προτάσεις πολιτισμού της Δημοτικής Παράταξης «Θεσσαλονίκη- Θετικά» . Φωτογραφία: Νώντας Στυλιανιδης- www.photoreportage.gr

Συνολικά 12 αρχικές προτάσεις για τον πολιτισμό παρουσίασε  η Δημοτική Παράταξη «Θεσσαλονίκη- Θετικά»  υπό  την παρουσία του υποψηφίου Δημάρχου Θεσσαλονίκης Μάκη Κυριζίδη στο Καφέ Θέατρο επάνω από το Βασιλικό Θέατρο.

Η παρουσίαση των πολιτιστικών  προτάσεων  έγινε από τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Γρηγόρη Γρηγορά και με τις  συμμετοχές  του υποψήφιου διαμερισματικού συμβούλου Αχιλλέα Δημητριάδη, καθώς και  του διακεκριμένου τενόρου Φίλιππου Μοδινού.

Αρχικώς ο Υποψήφιος Δήμαρχος Μάκης Κυριζίδης μίλησε ότι οι θέσεις της δημοτικής παράταξης «Θεσσαλονίκη- Θετικά»  για τον πολιτισμό ξεκινούν από την καθαριότητα της πόλης,  γιατί δεν είναι μόνο το θέαμα αλλά είναι και το βίωμα, αλλά χρειάζονται και σαφείς πρωτοβουλίες και βούληση, ώστε να διορθωθούν τα κακώς κείμενα  και στον χώρο του πολιτισμού της Θεσσαλονίκης.

Κατόπιν, ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Γρηγόρης Γρηγοράς παρουσίασε τις 12 αρχικές θέσεις για την ανάπτυξη των δράσεων πολιτισμού στο  Δήμο Θεσσαλονίκης. «Αιχμή του δόρατος» αποτελούν οι προτάσεις  για την ιστορία της πόλης μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα, η δημιουργία ενός e-museum, η δημιουργία του  Μουσείου Προσφυγικού Ελληνισμού στη  4η Δημοτική Κοινότητα,η ανάδειξη του μητροπολιτικού χαρακτήρα της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο, αλλά και ως Πρωτεύουσας των Βαλκανίων, και τέλος η ανάδειξη του πνευματικού κόσμου, και της ιστορίας του,  στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Ακολούθησε η τοποθέτηση του συμβούλου στην  Α’  Δημοτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης Αχιλλέα Δημητριάδη για την καλλιτεχνική παιδεία στη Πρωτοβάθμια  και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αλλά και στους ενήλικες δημότες.

Η παρουσίαση έκλεισε με τις θέσεις που παρουσίασε ο τενόρος Φίλιππος Μοδινός για την ορθή λειτουργία των επιτροπών, οι οποίες  επιλέγουν τις πολιτιστικές δράσεις, ώστε να διορθωθούν όλες οι αρνητικές αντιλήψεις.

©Typologos.com 2019

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.