Philoxenia – Hotelia: Ρεκόρ 20ετίας για το εκθεσιακό τουριστικό «δίδυμο»

0
56
17:52:29,11/08/2018
Φωτογραφία συνέντευξης τύπου Philoxenia- Hotelia από τη Σίσση Βασιλειάδου
Aπό αριστερά προς τα δεξιά Ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Δ.Ε.Θ-Helexpo, Αλέξης Τσαξιρλής, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Δυτικής Ελλάδας, Κώστας Καρπέτας, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού της Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Θάνος, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Θ.-Helexpo, Τάσος Τζήκας, ο διευθύνων σύμβουλος της Δ.Ε.Θ.-Helexpo, Κυριάκος Ποζρικίδης, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του δήμου Λέσβου, Κωνσταντίνος Αστυρακάκης, ο αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης, Σπύρος Πέγκας και ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, Ανδρέας Μανδρίνος. Φωτογραφία: Σίσση Βασιλειάδου

Ρεκόρ 20ετίας «πετυχαίνει» ήδη το διεθνές εκθεσιακό τουριστικό «δίδυμο» Philoxenia –Hotelia , που θα διεξαχθεί στις 9 – 11 Νοεμβρίου 2018  στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, όπου θα βρίσκονται  615 εκθέτες εκ 22 χωρών, θα προσέλθουν επισκέπτες από 47 κράτη, αναμένονται 200 hosted buyers και θα γίνουν άνω των 4.000 προκαθορισμένων «ραντεβού»!

Τα εγκαίνια των δύο εκθέσεων θα πραγματοποιηθούν από την υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, στις 8 το βράδυ  της  Παρασκευής  Νοεμβρίου, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».

Τιμώμενες περιοχές   της φετινής έκθεσης τουρισμού «Philoxenia»  είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η Λέσβος.

Αναλυτικά,  στη  «Philoxenia»  αναμένεται να έρθουν 110 προσκεκλημένοι  εμπορικοί  επισκέπτες, ενώ θα πραγματοποιηθούν 3.500 προκαθορισμένα «ραντεβού» με τους εκθέτες.

Στην έκθεση ξενοδοχειακού εξοπλισμού «Hotelia» θα προσέλθουν  85 hosted buyers,  οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν  περισσότερα  από 600 «ραντεβού». Εκτός από την Ελλάδα, προέρχονται οι  εκθέτες από τις χώρες: Αλβανία, Βοσνία, Βουλγαρία, Δανία, Αίγυπτο, Καζακστάν, Λουξεμβούργο, Ρωσία, Σερβία, Σρι Λάνκα, Τουρκία, Φιλιππίνες, Σλοβακία, Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Πολωνία, Κύπρο και  Πορτογαλία.  Το «παρών» θα δώσει κι όλη η εγχώρια τουριστική βιομηχανία.

Περίπτερα θα έχουν το υπουργείο Τουρισμού, ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.)., το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής μαζί με τουριστικές start-ups, ξενοδοχεία, επιχειρήσεις δόμησης – τεχνολογίας – επίπλων – κατασκευών – εξοπλισμού και ανακαίνισης, που απευθύνονται στον κλάδο του τουρισμού και προέρχονται.  από όλες τις Περιφέρειες της χώρας.

Επίσης, συμμετέχουν  οι σημαντικότεροι θεσμικοί φορείς, δηλαδή ο  Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (Σ.Ε.Τ.Ε.), o Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ), o Σύνδεσμος Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων (HAPCO), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (Π.Ο.Ξ.), καθώς κι άλλοι.

Στο πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων της «Philoxenia»  συμπεριλήφθηκε και το θέμα: «Tουρισμός 55+: Moxλός ανάπτυξης για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου», που αποτελεί συν – διοργάνωση της Δ.Ε.Θ. – Helexpo και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων.

Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018  στο Συνεδριακό Κέντρο «Νικόλαος Γερμανός», με την υποστήριξη της European Federation of Tourist Guide Associations (FEG) και του European Network for Accessible Tourism (ΕΝΑΤ).

Η ενότητα «All About Café» θα αναπτυχθεί στη «Hotelia» κι είναι αφιερωμένη στην τέχνη της δημιουργίας του  καφέ. Σ’ αυτή συμπεριλήφθηκαν διάφορα  Workshops,  η δράση «The Cup Tasting Spot»  με γευσιγνωσία ειδών καφέ από διάφορες χώρες και το τμήμα: « Art Throwdown Competition», στο οποίο θα πραγματοποιηθεί  μια επίδειξη της τέχνης του Latte εντός ενός φιλικού  διαγωνισμού  δεξιοτεχνίας.

Η ενότητα «All About Gastronomy» αποτελεί τη «νόστιμη» γωνιά της έκθεσης με προβολή των πιο σύγχρονων λύσεων εστίασης μέσα από ποιοτικά  ελληνικά προϊόντα. Επίσης, θα πραγματοποιηθεί η καινοτομική εκδήλωση αρχιτεκτονικής και διακόσμησης ξενοδοχείων  «Dpoint Spaces»,   το οποίο  περιλαμβάνει φέτος το « Easy Hospitality Project» και το «Glamping Concept» που είναι μια νέα τάση στον τουρισμό, η οποία φέρνει την πολυτέλεια στην ύπαιθρο.

Πιο διεθνής από ποτέ  η φετινή διοργάνωση

Στη διεθνή δικτύωση του εθνικού εκθεσιακού φορέα στην Ευρώπη και όχι μόνο, η οποία είναι πλέον εμφανής σε όλες τις κλαδικές του εκθέσεις αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Δ.Ε.Θ. –Helexpo Τάσος Τζήκας μιλώντας  στη συνέντευξη Τύπου, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018  ενόψει των εγκαινίων των δύο διοργανώσεων.

Ο κ. Τζήκας  υπογράμμισε  το διεθνή χαρακτήρα του εκθεσιακού  «διδύμου» Philoxenia-Hotelia, το οποίο χαρακτήρισε ως το καλύτερο των τελευταίων 20 ετών.

 Από την πλευρά του,  ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδα Απόστολος Κατσιφάρας, σημείωσε πως η φετινή διοργάνωση της «Philoxenia»  συμπίπτει με την ξεχωριστή διάκριση της Περιφέρειας ως Τιμώμενης Περιοχής . Μάλιστα,  τόνισε ότι  η Δυτική Ελλάδα έχει αλλάξει σελίδα και αποτελεί πλέον ελκυστικό – τουριστικό προορισμό.

Ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του δήμου Λέσβου κ Κωνσταντίνος Αστυρακάκης, υπογράμμισε τις στενές σχέσεις του νησιού με τη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη. Επιπλέον,  πρότεινε την εκκίνηση μίας εκ των δύο υφιστάμενων επιδοτούμενων ακτοπλοϊκών γραμμών Καβάλας – Λέσβου από τη Θεσσαλονίκη, ώστε η πόλη να συνδεθεί εκ νέου με το νησί.

«Ένα εξαιρετικά διεθνές μείγμα έχει να προσφέρει το εκθεσιακό «δίδυμο» Philoxenia –Hotelia, που αποτελεί τη μεγαλύτερη τουριστική διοργάνωση στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και στην Ανατολική Μεσόγειο», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Δ.Ε.Θ. – Helexpo Κυριάκος Ποζρικίδης.

Στη συνεχή ποιοτική – ποσοτική αναβάθμιση της «Philoxenia» αναφέρθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού της Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Θάνος υπογραμμίζοντας και την τουριστική ανάπτυξη της Περιφέρειας κατά 10% ετησίως.

Ο κ.. Θάνος γνωστοποίησε πως από τη «Philoxenia»  θα ξεκινήσει το Food Truck της Μακεδονικής Κουζίνας,  το οποίο είναι ένα ειδικά διαμορφωμένο όχημα,  που θα προβάλλει τη μακεδονική γαστρονομία και τα τοπικά προϊόντα σε όλη την Ευρώπη.

Για συστηματικές προσπάθειες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο μέτωπο της τουριστικής προβολής έκανε λόγο ο αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κώστας Καρπέτας.

Αναφερόμενος  στο πρώτο εξάμηνο του 2018 είπε πως ο κ. Καρπέτας  ότι  η Δυτική Ελλάδα πέτυχε αύξηση των ταξιδιωτικών εισπράξεων κατά 73% και των διανυκτερεύσεων κατά 51%!

Για την  ωρίμανση της  «Philoxenia»  παράλληλα με την ωρίμανση της Θεσσαλονίκης ως τουριστικού προορισμού μίλησε ο αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων Σπύρος Πέγκας. Ακόμη, ανέφερε πως ο δήμος Θεσσαλονίκης δίνει τα τελευταία χρόνια δυναμικό «παρών» στη διοργάνωση.

Τη  συνεχή άνοδο της «Philoxenia»  υπογράμμισε κι ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης Ανδρέας Μανδρίνος   σημειώνοντας ότι το  ζητούμενο είναι να βελτιώνεται κάθε χρόνο  το επίπεδο των ξένων αγοραστών.

Στη  σημασία του θεσμού των τιμώμενων περιοχών στάθηκε ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Δ.Ε.Θ. – Helexpo Αλέξης Τσαξιρλής  κάνοντας λόγο για το πλούσιο εκθεσιακό πρόγραμμα, που έπεται μέχρι και  το τέλος του χρόνου.

Παράλληλες εκδηλώσεις

Οι  δύο εκθέσεις πλαισιώνονται από ένα πολύ πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων, τις οποίες διοργανώνουν περιφέρειες, δήμοι, φορείς κι επιχειρήσεις. Ενδεικτικά αναφέρονται:

Το θεματικό περίπτερο με 16 τουριστικές νεοφυείς επιχειρήσεις και τίτλο «Ψηφιακή Ελλάδα (Digital Greece): Tourism Edition», που οργανώνει το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης στο πλαίσιο της «Philoxenia».

Το 1ο Ελληνοσερβικό Forum Τουρισμού, που διεξάγεται  στις 9 Νοεμβρίου  2018  με διοργανωτές το Ελληνο – Σερβικό Εμπορικό, Βιομηχανικό, Τουριστικό και Επαγγελματικό Επιμελητήριο Βορείου Ελλάδος, καθώς  και το Επιμελητήριο Ελλάδας-Σερβίας. Το φόρουμ γίνεται  σε συνεργασία με τη Δ.Ε.Θ – Helexpo.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Grow Greek Tourism Online» της Google θα πραγματοποιηθεί το εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα: «Ψηφιακές Δεξιότητες για τουριστικές επιχειρήσεις» στις 4 – 6 το απόγευμα της Παρασκευής  9 Νοεμβρίου 2018 στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου «Νικόλαος Γερμανός».

Το ωράριο των δύο εκθέσεων έχει ως εξής:

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018,  10 το πρωί – 8 το βράδυ  μόνο για τους  εμπορικούς επισκέπτες.

Το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018,  10 το πρωί – 8 το βράδυ για  τους εμπορικούς επισκέπτες και το κοινό.

Την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2018,  10 το πρωί – 7 το βράδυ για τους εμπορικούς επισκέπτες και το κοινό.

©Typologos.com 2018

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

1 + 17 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.