Πέντε Βραβεία για τις ερευνητικές ομάδες του Α.Π.Θ. στον 11ο Διεθνή Πανεπιστημιακό Διαγωνισμό Ennovation 2018


19:03:39,02/01/2019
Μέλη των ομάδων iCry2Talk και TremorFreeMe

Μέλη των ομάδων iCry2Talk και TremorFreeMe του Α.Π.Θ.

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά συνολικά πέντε βραβεία απέσπασαν οι ερευνητικές ομάδες του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης  (Α.Π.Θ.) στον 11ο Διεθνή Πανεπιστημιακό Διαγωνισμό Ennovation 2018,  του οποίου η τελετή απονομής  πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019  στο Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας «ACEin» στην Αθήνα.

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από 20 πανεπιστήμια σε Ελλάδα και Κύπρο, ενώ έγινε με την οργανωτική υποστήριξη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η όλη προσπάθεια στοχεύει στην ανάδειξη της νεανικής  καινοτομίας  και επιχειρηματικότητας, καθώς και στην προώθηση νέων επιχειρηματικών ιδεών , καθώς και προϊόντων.

Στη  φετινή  διοργάνωση  καταγράφηκε ρεκόρ συμμετοχών, καθώς πήραν μέρος  συνολικά 204 ομάδες! Έπειτα από 3 αξιολογήσεις στην τελική φάση  πέρασαν 17 ομάδες. Οι  5 από αυτές προέρχονταν από το Α.Π.Θ.

Τα μέλη των ομάδων, που προκρίθηκαν στον τελικό παρουσίασαν τις επιχειρηματικές ιδέες τους,  σε 17μελή επιτροπή ειδικών και επενδυτών. Στην επιτροπή συμμετείχαν εκπρόσωποι εταιρειών ή επιχειρηματικών συμμετοχών της επενδυτικής πλατφόρμας του «EquiFund», μεγάλων εταιρειών – χορηγών του διαγωνισμού, καθώς και μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας

Τα βραβεία του διαγωνισμού «σάρωσαν» οι 4 από τις 5 ομάδες του Α.Π.Θ. , που κατάφεραν να προκριθούν στον τελικό. Αναλυτικότερα:

Η ομάδα «SΕΑΜΧ» κέρδισε το  1ο Βραβείο στην κατηγορία Entrepreneurial Impact Την αποτελούν ο αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Α.Π.Θ. (Σέρρες)  Νικόλαος  Θεοδωράκης, και τα μέλη Ρούλα Καλλιτσάρη, Σοφία Γκατζαβέλη, Μάγδα Παπανικολάου, Κυριακή Αναστασιάδου, καθώς και Γιάννης Λιανόπουλος.

Η ομάδα «Cor-IS» κατέκτησε το 1ο Βραβείο στην κατηγορία  Technology Innovation. Την αποτελούν ο καθηγητής του Τμήματος Χημείας του Α.Π.Θ. Θεόδωρος Καραπάντσιος, και τα μέλη Σωτήρης Ευγενίδης, Κωνσταντίνος Ζαχαρίας, καθώς  και Γιώργος Καραγιάννης.

Το 2ο Βραβείο στην κατηγορία Technology Innovation  μοιράστηκαν οι εξής δύο ομάδες του Α.Π.Θ

«iCry2Talk»,  η οποία αποτελείται από τον καθηγητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Α.Π.Θ. Λεόντιο Χατζηλεοντιάδη, και τους  φοιτητές του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Αναστασία Ντράχα, Ανδρέα Λουτζίδη, Ιάσονα Χατζηκώστα, καθώς και  Δημήτρη Ιακωβάκη.

«TremorFreeMe»,  η οποία αποτελείται από τον καθηγητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Α.Π.Θ Λεόντιο  Χατζηλεοντιάδη, και τους φοιτητές του Τμήματος  Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Θωμά Μπίκια, Μπασιάν Λέσι , καθώς και Αγγελική Παπαθανασίου.

Εππλέον, η ομάδα «Cor-IS»  απέσπασε και το Βραβείο  «NBG Business Seeds Award» της Εθνικής Τράπεζας, το οποίο περιλαμβάνει πρόκριση στη 2η φάση του διαγωνισμού «Καινοτομίας & Τεχνολογίας».

Επίσης, οι 4  ομάδες του Α.Π.Θ, που διακρίθηκαν,  βραβεύτηκαν επιπλέον και  με cloud services από την  εταιρεία Lancom.

Η 5η ομάδα του Α.Π.Θ. που συμμετείχε στην τελική φάση του διαγωνισμού ήταν η «Rhoe Municipal Assistant». Η ομάδα αποτελείται από τους φοιτητές του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Α.Π.Θ.  Θεοχάρη Βλαχοπαναγιώτη, Ιωάννη – Νεκτάριο Καλεντερίδη, Κωνσταντίνο Γκρίζο, Δημήτριο Κοντοσφύρη και Αιμίλιο Μουχταρόπουλο.

Κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής των βραβείων έγινε και ειδική μνεία από τους διοργανωτές στις υπηρεσίες αξιοποίησης έρευνας – επιχειρηματικής ωρίμανσης που προσφέρει το Γραφείο Μεταφοράς Τεχνολογίας του Α.Π.Θ. Όπως εκτιμούν οι ειδικοί το  γεγονός αυτό συνέβαλε ουσιαστικά στις εξαιρετικές επιδόσεις του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης,  υποδεικνύοντας και στα υπόλοιπα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας  να ακολουθήσουν το παράδειγμά του.

Σύμφωνα με τις πρυτανικές αρχές, οι επιτυχίες και οι διακρίσεις αποτελούν σημείο αναφοράς για το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, πιστοποιώντας το υψηλού επιπέδου επιστημονικό δυναμικό, αλλά και το εξαιρετικό έργο, που παράγεται στο ίδρυμα.

©Typologos.com 2019

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × 3 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.