Πάστα Φλώρα με μαρμελάδα ροδάκινο

Γευστικές Απολαύσεις

Με την Ιωάννα Βασιλειάδου

23:52:26,07/04/2019
Πάστα Φλώρα με μαρμελάδα ροδάκινο - Φωτογραφία από το αρχείο της Ιωάννας Βασιλειάδου

Η Πάστα Φλώρα με μαρμελάδα ροδάκινο είναι μια υπέροχη συνταγή που τρώγεται και ως δεκατιανό, καθώς και ως γλύκισμα. Αυτό γράφει η Ιωάννα Βασιλειάδου. Φωτογραφία από το αρχείο της Ιωάννας Βασιλειάδου

Η Πάστα Φλώρα με μαρμελάδα ροδάκινο  είναι μια υπέροχη συνταγή που τρώγεται και ως δεκατιανό, καθώς  και ως γλύκισμα. Εύκολη, γρήγορη και ευπαρουσίαστη μπορεί να κεραστεί σε μια απογευματινή επίσκεψη, συνοδεύοντας τον καφέ μας. Η μαρμελάδα που χρησιμοποιούμε,  μπορεί να αλλάξει , σύμφωνα με την εποχή,  αλλά και την προτίμησή μας. Στην καρδιά του καλοκαιριού αποτελεί η μαρμελάδα ροδάκινο την  καλύτερη πρόταση για τη συγκεκριμένη συνταγή!

Υλικά

Για τη δημιουργία της Πάστας Φλώρα θα χρειαστούμε τα  εξής υλικά:

100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη

200 γραμμάρια  βούτυρο

1 αυγό

300 γραμμάρια  αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1  κουταλιά του  γλυκού baking powder

3 βανίλιες

Μαρμελάδα ροδάκινο

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ μπολ ή στον κάδο του μίξερ χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί δημιουργώντας έτσι μια μαλακή – εύπλαστη ζύμη.Κρατάμε λίγη για να φτιάξουμε τα κορδονάκια και την υπόλοιπη την απλώνουμε σε μία καλά βουτυρωμένη ταρτιέρα.

Απλώνουμε επάνω στη ζύμη την μαρμελάδα.Φτιάχνουμε κορδονάκια με το κομμάτι ζύμης,  που έχουμε κρατήσει και διακοσμούμε ανάλογα.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180  βαθμούς για 25 με 30 λεπτά περίπου.

Σας ευχόμαστε να γλυκαθείτε με την Πάστα Φλώρα!

©Typologos.com 2019

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × 1 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.