Πάνος Καμμένος: H Ελλάδα αποτελεί πλέον πόλο σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή

21:44:48,09/11/2018
Φωτογραφία του κ. Πάνου Καμμένου από την Wikipedia

O πρόεδρος των “Ανεξαρτήτων Ελλήνων” και υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος (Πηγή: Wikipedia)

Την επισήμανση πως η Ελλάδα αποτελεί πλέον πόλο σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή έκανε ο  πρόεδρος των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων» και υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος μιλώντας σε  συνέντευξη Τύπου  την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018  στη Θεσσαλονίκη.

Ακόμη, επισήμανε πως  η  Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης έχει φτάσει πλέον σε εκείνο το επίπεδο που πρέπει να περάσει στο επόμενο στάδιο, του εκμοντερνισμού και της δημιουργίας νέων δομών. Για τις νέες   δομές είπε πως θα μπορούν να φιλοξενήσουν αυτό το διεθνές φόρουμ, ώστε να αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για όλα τα Βαλκάνια.

Ο κ. Καμμένος χαρακτήρισε ως «ιδιαίτερα σημαντική για αυτή την περίοδο»  επιλογή των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής ως τιμώμενης χώρας, που έχει  πολύ υψηλή εκπροσώπηση  σε επίπεδο του Λευκού Οίκου υπό  την παρουσία του υπουργού Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος και πολυάριθμης αμερικανικής αποστολής.

Για τις επενδύσεις τόνισε ο κ. Καμμένος πως «σήμερα στην Έκθεση Θεσσαλονίκης έχουμε τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, με τον υπουργό Εμπορίου, τον κ. Ρος, να προτείνει την Ελλάδα για επενδύσεις και τις μεγαλύτερες πολυεθνικές εταιρείες του κόσμου να έρχονται εδώ, να προβάλλονται, καθώς  και να ζητούν συνέργειες με την Ελλάδα».

Παράλληλα, επισήμανε ότι η Ελλάδα  αποτελεί πλέον πόλο σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή. «Γεωπολιτικά καταφέραμε, από εκεί που ήμασταν στο περιθώριο της Ευρώπης, να παίζουμε πρωταγωνιστικό ρόλο. Η Ελλάδα αποτελεί παράδειγμα για το ΝΑΤΟ, έχοντας κάνει στρατηγικές συμμαχίες με το Ισραήλ, την Αίγυπτο, την Ιορδανία – και τριμερείς με την Κύπρο.

Έχουμε γίνει ο πόλος σταθερότητας προς την Μέση Ανατολή, είμαστε πλέον εκείνοι που κατευθύνουμε την πολιτική στα Βαλκάνια, με στενές σχέσεις με τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, τη Σερβία, την Αλβανία και ελπίζω να πραγματοποιηθεί πολύ σύντομα αυτό το οποίο έχουμε αναγγείλει επίσημα και εμείς, αλλά και η αμερικανική πλευρά, η Ελλάδα μέσα στους επόμενους μήνες να γίνει ενεργειακό κέντρο της Ευρώπης».

Ο κ. Καμμένος δημοσιοποίησε ήδη  έχουν υπογραφεί οι συμφωνίες για την Αλεξανδρούπολη σε ότι αφορά στο φυσικό αέριο. «Ο νότιος αγωγός που θα μεταφέρει το φυσικό αέριο του Ισραήλ, της Αιγύπτου, της Κύπρου, θα περνάει από την Κρήτη και θα φτάνει μέχρι και  την Ηγουμενίτσα. Η Ελλάδα ενισχυμένη πλέον και με στρατιωτικές δυνάμεις που μεταφέρονται εδώ, γιατί ακριβώς μετατρέπεται σε χώρα σταθερότητας, θα αποτελεί τον κύριο πόλο διακίνησης ενέργειας, με ό,τι αυτό σημαίνει για το μέλλον».

Για τη πολιτική δραστηριότητα των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων» ανακοίνωσε πως θα κατατεθούν προτάσεις νόμου  με πολιτικές φιλικές  προς την αγορά, όπως για το flat φόρο  σε ένα κοινό επίπεδο και τις  φιλικές πολιτικές   προς τους επενδυτές για την επιστροφή κεφαλαίων .

©Typologos.com 2018

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.