Πανευρωπαϊκή έρευνα για το χρόνιο πόνο

16:36:23,01/08/2019
Εγκέφαλος και πόνος

Καλούνται τα άτομα με χρόνιο πόνο ή και οι φροντιστές αυτών να συμμετάσχουν στη συμπλήρωση του σύντομου ερωτηματολογίου μέσω συγκεκριμένης πλατφόρμας

Το καινοτόμο πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Κύπρου  για τη διαχείριση ασθενών με χρόνιο πόνο «ΑΛΓΕΑ»  συμμετέχει στην πανευρωπαϊκή μελέτη στάσεων (survey) του οργανισμού Pain Alliance Europe (PAE) για το στίγμα σε ασθενείς με χρόνιο πόνο.

Σκοπός της μελέτης είναι η αναγνώριση των στάσεων ατόμων, τα οποία  ζουν με χρόνιο πόνο και τους φροντιστές αυτών για τη χρήση συμπεριφορών, που οδηγούν στη στιγματοποίηση τους, και τις επιπτώσεις αυτών στη ποιότητα ζωής τους.

Η έρευνα σχεδιάστηκε με τη συνεισφορά του Δρ. Βασίλη Βασιλείου, ερευνητικού συνεργάτη του Εργαστηρίου Κλινικής Ψυχολογίας & Συμπεριφορικής Ιατρικής «ACTHealthy» του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου. Τελεί, δε,  υπό την εποπτεία της Δρ. Μαρίας Καρεκλά.

Ο Δρ. Βασιλείου συμμετέχει σε ad-hoc ομάδα του οργανισμού PAE που θα εξάγει τα συμπεράσματα συγκεντρώνοντας δεδομένα από 18 ευρωπαϊκές χώρες.

Στη παρούσα φάση έχει δημιουργήσει ο οργανισμός PAE μια ηλεκτρονική πλατφόρμα και το ερωτηματολόγιο των στάσεων έχει μεταφραστεί σε δεκατέσσερις γλώσσες, μεταξύ αυτών και στην Ελληνική.

Στόχος της μελέτης στάσεων είναι η αναγνώριση του φαινομένου της στιγματοποίησης ασθενών με χρόνιο πόνο και ο σχεδιασμός πρακτικών –  δράσεων που θα στοχεύουν στη μείωση της επίδρασης των  αρνητικών στάσεων σε επάνω από 95 εκατομμύρια Ευρωπαίους πολίτες, οι οποίοι  ζουν με χρόνιο πόνο.

Καλούνται τα  άτομα με χρόνιο πόνο ή  και  οι φροντιστές αυτών να συμμετάσχουν στη συμπλήρωση του σύντομου ερωτηματολογίου μέσω της παρακάτω πλατφόρμας (δεν απαιτείται οποιαδήποτε δέσμευση από πλευράς ερωτώμενων και τα δεδομένα συμπληρώνονται ανώνυμα):

www.surveymonkey.co.uk/r/Ellinika-PAE-Ponos-kai-Stigma

©Typologos.com 2019

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.