Παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού

01:20:45,10/25/2019
Οκτώβριος Μήνας Πρόληψης & Ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού

H Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία συνιστά τη συχνή καρδιολογική παρακολούθηση των γυναικών ,οι οποίες έχουν διαγνωστεί με καρκίνο μαστού και υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία ή ακτινοθεραπεία

Την ανάγκη υιοθέτησης υγιεινού τρόπου ζωής και προληπτικού διαγνωστικού ελέγχου σε ότι αφορά στην  πρόληψη του καρκίνου του  μαστού τονίζει η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της συγκεκριμένης νεοπλασίας  (25η Οκτωβρίου του εκάστου έτους).

Η 25η Οκτωβρίου έχει οριστεί ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού, που είναι η πιο συχνή νεοπλασία που εκδηλώνεται στις γυναίκες , αλλά έχει υψηλά ποσοστά ίασης.

Η ίδια εταιρεία  συνιστά τη  συχνή καρδιολογική παρακολούθηση των γυναικών ,οι οποίες  έχουν διαγνωστεί με καρκίνο μαστού και υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία ή ακτινοθεραπεία. Ο λόγος είναι ότι οι  θεραπείες για τον καρκίνο μπορεί να προκαλέσουν καρδιακά προβλήματα,  τα οποία είτε είναι βραχυπρόθεσμα είτε μπορεί να επιφέρουν μόνιμες διαταραχές.

Ακρογωνιαίοι λίθοι της παρακολούθησης είναι η κλινική καρδιολογική εξέταση και το διαθωρακικό υπερηχογράφημα καρδιάς, ενώ νεότερες απεικονιστικές τεχνικές δύναται να προταθούν για την καλύτερη εκτίμηση της λειτουργίας της καρδιάς.

Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία υπενθυμίζει ότι η διακοπή του καπνίσματος, η τήρηση  της δίαιτας  μεσογειακού τύπου, η διατήρηση καλού σωματικού βάρους και η φυσική άσκηση προάγουν την καρδιαγγειακή και την γενικότερη υγεία όλων  των ανθρώπων, ενώ  αποτελούν την πιο σημαντική οδηγία που δίδεται στην ασθενή με καρκίνο του μαστού.

Σε ελληνικά νοσοκομεία λειτουργούν Καρδιο-ογκολογικά Ιατρεία, στα οποία διενεργείται εξειδικευμένη παρακολούθηση των ασθενών με καρκίνο μαστού.

«Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με Καρδιο-ογκολογικά Ιατρεία στην περιοχή σας , παρακαλούμε να απευθύνεστε στην Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία στο τηλέφωνο με αριθμό κλήσης 210- 72.58.004 ή στο  email: info@hcs.gr»ανακοίνωσαν οι υπεύθυνοι του φορέα των Ελλήνων καρδιολόγων.

 ©Typologos.com 2019

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.