Παχυσαρκία και Διαβήτης: Υπάρχουν επιστημονικές λύσεις

16:29:39,04/12/2019
Παχυσαρκ΄α και διαβήτης- Αφίσα

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ουσιαστική ενημέρωση του κοινού γύρω από την παχυσαρκία

«Παχυσαρκία και Διαβήτης: Υπάρχουν επιστημονικές λύσεις», τιτλοφορείται η ημερίδα που διοργανώνουν η Ελληνική Εταιρεία Ενδοσκοπικής Χειρουργικής & Άλλων Επεμβατικών Τεχνικών, σε συνεργασία με την Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία Παχυσαρκίας στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου 13 Απριλίου 2019 στην Αίγλη Ζαππείου στην Αθήνα, όπου η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Χάρης Παππής - πρόεδρος της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας Παχυσαρκίας,

Χάρης Παππής: Διευθυντής Γ’ Χειρουργικής Κλινικής Νοσοκομείου Υγεία, Υπεύθυνος Τμήματος Βαριατρικής Χειρουργικής, Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας Παχυσαρκίας και Εκπρόσωπος της Ελλάδας στο International Federation for Surgery of Obesity

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας Παχυσαρκίας, Χαρίλαος  Παππής  εξηγεί ότι  στόχος της συγκεκριμένης εκδήλωσης, αλλά και ευρύτερα της εκστρατείας,  που ξεκινούν οι συγκεκριμένοι  φορείς είναι η ουσιαστική ενημέρωση του κοινού γύρω από την παχυσαρκία.

Πρόκειται για μια νόσο, η οποία  αναδεικνύεται ως ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα της δημόσιας υγείας του 21ου αιώνα, προκαλώντας μια σειρά από χρόνιες ασθένειες, συμπεριλαμβανομένου του διαβήτη τύπου 2.

Σύμφωνα με τον κ. Παππή, τα καλά νέα είναι πως πλέον τα καινούρια επιστημονικά πορίσματα, καθώς και η συστράτευση πολλών ειδικοτήτων  «ανοίγουν»  το δρόμο για την αποτελεσματική αντιμετώπιση αυτής της πολύς σοβαρής νόσου.

Το Σάββατο 13 Απριλίου 2019 θα βρίσκεται μια ομάδα έμπειρων ειδικών στην Αίγλη Ζαππείου, ώστε να λύσουν κάθε απορία μέσα από επεξηγηματικές εισηγήσεις.Η διάρκεια  των εισηγήσεων  θα είναι περιορισμένη, καθώς το ζητούμενο είναι να θέσει το κοινό όλες τις ερωτήσεις, που το απασχολούν και να λάβει τεκμηριωμένες απαντήσεις, οι  οποίες  θα το φέρουν ένα «βήμα»  πιο κοντά στη λύση και την επανάκτηση της υγείας.

Το θέμα «Σύγχρονα δεδομένα. Δίαιτα ή διατροφική εκπαίδευση;» θα αναλύσει η Διαιτολόγος-Διατροφολόγος,  Αλεξία Κατσαρού, Phd.

Στο ερώτημα «Παχυσαρκία και Διαβήτης: Φάρμακα ή Χειρουργείο;» θα απαντήσει η αναπληρώτρια  καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών Βάια Λαμπαδιάρη.

Στο θέμα «Νοσογόνος Παχυσαρκία: Το χειρουργείο μονόδρομος» θα αναφερθεί ο αναπληρωτής  καθηγητής  του Πανεπιστημίου Αθηνών Κωνσταντίνος Αλμπανόπουλος.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της  Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας Παχυσαρκίας Χαρίλαος Παππής θα μιλήσει για την επανάσταση του 21ου αιώνα και το διαβήτη, που  χειρουργείται.

Τέλος, η Life coach (Προπονήτρια ζωής) Αδαμαντία Καζάκου θα αναφερθεί στην   αυτοπεποίθηση   και στο πως μπορούμε να αποκτήσουμε  μια νέα ζωή χωρίς περιττά κιλά.

©Typologos.com 2019

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

4 × δύο =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.