«Όλα ξεκίνησαν στο κοιμητήριο» του Τάσου Αγγελίδη-Γκέντζου

21:39:38,03/25/2019
Αφίδα παρουσίασης -Όλα ξεκίνησαν στο Κοιμητήριο

Μέσα σε ένα περιβάλλον της μεσοαστικής ζωής, εκφράζεται, με χιούμορ και καλλιέπεια, η καθημερινότητα. Αντιπροσωπευτικοί τύποι της μεσοαστικής ζωής και – μεταξύ αυτών – απόκοσμες δυνάμεις μ’ ανθρώπινη υπόσταση είναι τα πρόσωπα του έργου

To περιβάλλον της μεσοαστικής ζωής και της καθημερινότητας αφηγείται το νέο θεατρικό έργο με τίτλο «Όλα ξεκίνησαν στο κοιμητήριο» του Τάσου Αγγελίδη-Γκέντζου, που παρουσιάζουν οι εκδόσεις Δωδώνη στις 7 το απόγευμα της Παρασκευής  29 Μαρτίου 2019 στο Duende Jazz Bar,στην οδό  Καλαποθάκη 16 στη Θεσσαλονίκη.

Το θεατρικό έργο «Όλα ξεκίνησαν στο κοιμητήριο» θα  παρουσιάσουν οι ηθοποιοί Σπύρος Σαραφιανός – Βανέσσα Μπαρέ και ο ηθοποιός-σκηνοθέτης Δημήτρης Χατζηθεοδοσίου. Την εκδήλωση θα συντονίσει η ραδιοφωνική παραγωγός του Δημοτικού Ραδιοφώνου Θεσσαλονίκης Δέσποινα Αυγερίδου.

«[…] Έργο συμβολικό. Εκτείνεται μέσα στον χώρο του ψυχολογικού αστικού θεάτρου, αλλά και μέσα σε χώρους υπερβατικούς, που ανάγονται στις σφαίρες του τραγικού, ακόμα και του παράλογου θεάτρου.

Μέσα σε ένα περιβάλλον της μεσοαστικής ζωής, εκφράζεται, με χιούμορ και καλλιέπεια, η καθημερινότητα. Αντιπροσωπευτικοί τύποι της μεσοαστικής ζωής και – μεταξύ αυτών – απόκοσμες δυνάμεις μ’ ανθρώπινη υπόσταση είναι τα πρόσωπα του έργου.

 Ο συγγραφέας αφαίρεσε τη φιλολογία και τη ρομαντική ποίηση του ψυχολογικού αστικού θεάτρου, συμπύκνωσε το διάλογο στον υπέρτατο βαθμό και δημιούργησε ένα έργο με τη μορφή του παράλογου θεάτρου…», αναφέρει η ηθοποιός-συγγραφέας Τζένη Καλλέργη για τη δημιουργική θεατρική προσπάθεια του Τάσου Αγγελίδη-Γκέντζου.

Όλα ξεκίνησαν στο Κοιμητήριο- Φωτογραφία: Αλέξανδρος Καντόρος

Οι διάλογοι του θεατρικού έργου του Τάσου Αγγελίδη Γκέντζου εστιάζουν στην καθημερινότητα, αλλά με τη μορφή του θεάτρου του παραλόγου . Φωτογραφία: Αλέξανδρος Καντόρος

Να και μια γεύση από τους διαλόγους του θεατρικού έργου:

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΕΣΒΕΛΟΣ: Το σπίτι σε πόσες μέρες θα το αδειάσετε;

ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΑΛΙΜΠΡΑΝΤΗΣ: Δεν έχω σκοπό να το αδειάσω. Ούτε τη ψυχική διάθεση έχω ούτε το ενδιαφέρον να έρθω σε επαφή με αναμνήσεις και συναισθήματα.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΕΣΒΕΛΟΣ: Το πουλάτε μαζί με τα έπιπλα;

ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΑΛΙΜΠΡΑΝΤΗΣ: Τα χαρίζω στον αγοραστή. Κάνουν κακό στην ελευθερία μου,  καθώς μου θυμίζουν το χτες.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΕΣΒΕΛΟΣ: Εσείς – αν μου επιτρέπετε να ρωτήσω –  που μένετε τώρα;

ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΑΛΙΜΠΡΑΝΤΗΣ: Κοντά σε δρόμο, σε πεζοδρόμιο και σε εμπορικά καταστήματα.! Στο κέντρο της Αθήνας μας! Δύο κουβέρτες, ένα μαξιλάρι… και πολλά χαρτόνια!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΕΣΒΕΛΟΣ, απορημένος: Έχετε δικό σας σπίτι και μένετε στο δρόμο;

ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΑΛΙΜΠΡΑΝΤΗΣ: Ο καθένας αναζητάει την ελευθερία και τη λύτρωση με το δικό του τρόπο. Θέλω να έχω την επιλογή να λυτρωθώ… ζωντανός!

Στο  χώρο θα λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας του σκηνοθέτη Αλέξανδρου Καντόρου και  η οποία είναι εμπνευσμένη από το θεατρικό έργο.

«Οι   φωτογραφίες, που εκτίθενται,  έχουν ως εκκίνηση την απεικόνιση των  εννοιών και των ιδεών που εκφράζονται μέσω του θεατρικού λόγου. Οι εικόνες, ανεξαιρέτως, δεν έχουν υποστεί καμία τεχνική ή χρωματική επεξεργασία και είναι ακριβώς,  όπως εντυπώθηκαν στον υλικό φορέα του φιλμ  των 35mm (ασπρόμαυρο και έγχρωμο)», εξηγεί ο σκηνοθέτης Αλέξανδρος Καντόρος.

©Typologos.com 2019

1 Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.