Η 8η Οικογιορτή Γαλλικού Ποταμού την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018

0
74

17:31:04,10/10/2018

Παρατήρηση πτηνών με τηλεσκόπια
Παρατήρηση πτηνών με τηλεσκόπια στο Γαλλικό ποταμό της Θεσσαλονίκης

Περισσότεροι παραγωγοί – χειροτέχνες από κάθε άλλη φορά συμμετέχουν στην 8η Οικογιορτή Γαλλικού Ποταμού, που θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί της Κυριακής 14 Οκτωβρίου 2018 στο όμορφο και φιλόξενο Πάρκο Κερκύρας, με θέα στη Λιμνοθάλασσα Καλοχωρίου της Θεσσαλονίκης.

Εκτός από την καθιερωμένη έκθεση βιολογικών και χειροτεχνικών προϊόντων θα πραγματοποιηθεί παρατήρηση πτηνών με κιάλια και τηλεσκόπια, μίνι ξεναγήσεις στον υγρότοπο, εργαστήρια για τους μεγάλους,  παιχνίδια για τα παιδιά,  αλλά και βόλτες με άλογα!

Αυτή την εποχή θα μπορέσουν οι επισκέπτες κάθε ηλικίας να δουν φοινικόπτερα (φλαμίνγκο), γλάρους, γλαρόνια ή  άλλα υδρόβια πουλιά, όπως είναι οι  βαρβάρες, πάπιες, λιμόζες και αβοκέτες.

Κατά τη διάρκεια της Οικογιορτής δύναται τα παιδιά να συμμετάσχουν στο εργαστήριο «Οι μικροί θαλασσοπόροι του Θερμαϊκού» που θα  διοργανώσει η περιβαλλοντική οργάνωση «iSea», ώστε μέσω του παιχνιδιού να μάθουν για το πολύτιμο οικοσύστημα του Θερμαϊκού Κόλπου.

Ακόμη, οι μικροί σε ηλικία επισκέπτες  θα μάθουν να φτιάχνουν ψηφιδωτά με ανακυκλώσιμα υλικά  χάρις στα μέλη της  ομάδας  των «Mosaicists.», ενώ στο εργαστήριο της Βιβλιοθήκης Καλοχωρίου, θα ζωγραφίσουν θέματα από τον κόσμο των ζώων και των πουλιών του υγροτόπου.

Οι συμμετέχοντες  παραγωγοί  θα πραγματοποιήσουν ένα  σεμινάριο σχετικά  τη  χρήση των βοτάνων στην καθημερινή ζωή, καθώς και εργαστήριο δημιουργικής ανακύκλωσης για την κατασκευή σκευών από εφημερίδες.

Οι τοπικοί σύλλογοι του Καλοχωρίου θα παρουσιάσουν χορούς και έθιμα του χωριού. Τα μέλη της  εθελοντικής  οργάνωσης «Δράση για την Άγρια Ζωή»  θα πραγματοποιήσουν  και μια απελευθέρωση πουλιών, τα οποία  δέχτηκαν περίθαλψη στο Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων, που βρίσκεται στις εκβολές του Γαλλικού Ποταμού.

Από  τους παραγωγούς της ευρύτερης περιοχής θα εκτίθεται  μία μεγάλη ποικιλία από βιολογικά είδη,  όπως είναι το  μέλι,  οι μαρμελάδες, τα  σαπούνια, οι κηραλοιφές, τα βότανα, τα  χειροποίητα παιδικά παιχνίδια και τα αντίστοιχα διακοσμητικά.

Η 8η Οικογιορτή Γαλλικού Ποταμού διοργανώνεται από το Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Θερμαϊκού Κόλπου και το Δήμο Δέλτα, ενώ  υπό την αιγίδα του Κοινωνικού Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Δέλτα (Κ.Π.Ο.Δ.Δ.).

Απελευθέρωση πτηνών
Απελευθέρωση πτηνών στον υγρότοπο της Λιμνοθάλασσας του Καλοχωρίου

Αναλυτικά, το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων έχει ως εξής:

Δραστηριότητες για παιδιά

Στις 10:30 – 11:30 το πρωί  της Κυριακής 14 Οκτωβρίου 2018 θα γίνει το «Εικαστικό εργαστήριο χειροτεχνίας και ζωγραφικής με θέματα από τον κόσμο των ζώων και των πουλιών του υγροτόπου»  από την Βιβλιοθήκη Καλοχωρίου

Στις 11:00 το πρωί – 12:00 της ίδιας ημέρας θα υλοποιηθεί το εργαστήριο «Οι μικροί θαλασσοπόροι του Θερμαϊκού» από την περιβαλλοντική οργάνωση iSea

Στις 11:30 το πρωί – 12:30 το μεσημέρι θα γίνει το «Εργαστήριο upcycling: Τα ανακυκλώσιμα υλικά γίνονται τέχνη» από την ομάδα Mosaicists

Στις 12:30 – 13:00 το μεσημέρι θα λάβει χώρα η  παρουσίαση του  χορευτικού προγράμματος από το παιδικό τμήμα του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Καλοχωρίου

Στις 13:00 το μεσημέρι της Κυριακής 14 Οκτωβρίου 2018 θα γίνει η  απελευθέρωση των  πουλιών από τη  «Δράση για την Άγρια Ζωή»

Εργαστήρια – σεμινάρια

Στις 11:00 το πρωί – 12:00 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα γίνει το σεμινάριο με τίτλο  «Τα βότανα του τόπου μας: συλλογή, ιδιότητες, χρήσεις», στο οποίο θα μιλήσει ο Δημήτρης Κουσίδης για τα Βότανα του  Πάικου

Στις 12:00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί το εργαστήριο με θέμα: «Δημιουργική ανακύκλωση: κατασκευή μικρών πιάτων και μπολ από εφημερίδα» από τη Μιχαλάκη Κατερίνα.

©Typologos.com 2018

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

2 × four =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.