Οι δήθεν άνθρωποι

Της Ιωάννας Βασιλειάδου

Αρθρογράφου

16:11:50,05/08/2019
Μάσκσ Καρναβαλιού- Φωτογραφία από 5598375 από το Pixabay

Η αρθρογράφος Ιωάννα Βασιλειάδου γράφει για τους δήθεν ανθρώπους. Φωτογραφία από 5598375 από το Pixabay

Η λέξη δήθεν βγαίνει από την αρχαία δῆθεν.  Είναι επίρρημα και χρησιμοποιείται, όταν υπάρχει αμφισβήτηση. Όμως,όταν χρησιμοποιείται μπροστά από το ουσιαστικό άνθρωπος, τότε είναι επίθετο που προσδιορίζει τη συμπεριφορά των μη αληθινών ανθρώπων.

Ποιοι  είναι,  όμως, οι δήθεν άνθρωποι;

Σίγουρα δεν είναι άνθρωποι αυθεντικοί και αληθινοί. Είναι ψεύτικοι, υποκριτές με προσποιητή συμπεριφορά. Ό,τι κάνουν και λένε δεν είναι αληθινό. Δήθεν λόγια, συναισθήματα, χαμόγελα και πράξεις! Παίζουν θέατρο και φοράνε μάσκες.

 Είναι επηρεασμένοι από τα πρότυπα της κοινωνίας,  τα οποία προσπαθούν να μιμηθούν μαζί μ’ άλλους ψεύτικους ανθρώπους. Μέχρι και που να γελοιοποιηθούν, όταν αποκαλυφθούν.

Δεν τα έχουν βρει με τον εαυτό τους. Είναι φυλακισμένοι στον εαυτό τους, και τις φοβίες τους, που μ΄αυτόν τον τρόπο προσπαθούν να μετριάσουν και για λίγο να ξεχάσουν.

Τους αρέσει να δίνουν ψεύτικες εντυπώσεις, για να ανεβαίνει η αυτοπεποίθησή τους. Κρίνουν τους ανθρώπους από τα πτυχία,  τους τίτλους κι όχι από την ουσία.

Πηγαίνουν σε συναυλίες, θέατρα, εικαστικές εκθέσεις για να το παίζουν ειδήμονες,  αλλά μόλις αρχίζουν να μιλάνε γίνεται αντιληπτή η δηθενιά τους,από τους πραγματικά καλλιεργημένους ανθρώπους.

Έχουν γνώμη για όλα κι ό,τι δεν το καταλαβαίνουν , το κοροϊδεύουν, αντί να προσπαθήσουν να το μάθουν. Αυτοί που κρίνουν εύκολα τους άλλους, για να καλύψουν τους εαυτούς τους. Το δυστύχημα είναι ότι προσπαθούν μάταια να αποδείξουν κάτι που δεν είναι, το οποίο φαίνεται, γιατί και οι ίδιοι γνωρίζουν πια είναι η αλήθεια.

Ο άνθρωπος ο αληθινός, ο καλλιεργημένος, με προσόντα δεν χρειάζεται να αποδείξει τίποτα και σε κανέναν!

 Ξεχωρίζει χωρίς να προσπαθεί! Η δηθενιά είναι μόδα αυτής της εκφυλισμένης εποχής που ας ελπίσουμε σύντομα θα φύγει,  ανεπιστρεπτί.

©Typologos.com 2019

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.