Οι άνθρωποι της ζωής μου

0
146

Της Μαρίας Σκαμπαρδώνη, δημοσιογράφου

22:34:47,11/02/2018
Άνθρωποι που συζητούν
H δημοσιογράφος Μαρία Σκαμπαρδώνη γράφει για τους ανθρώπους της ζωής της

Οι άνθρωποι της ζωής μου. Οι φίλοι μου, οι συγγενείς μου, οι έρωτές μου. Εκείνοι που εμφανίστηκαν ξαφνικά. Εκείνοι που έλαμψαν για λίγο σαν μία αστραπή.  Εκείνοι που ήρθαν στη ζωή μου,  και μου χάρισαν χαμόγελα, καθώς  και ευτυχισμένες στιγμές. Όλοι τους,  κάτι με δίδαξαν. Όλοι τους,  με βοήθησαν να εμβαθύνω περισσότερο σε εμένα και να ανακαλύψω αλήθειες για τον εαυτό μου,  και τη ζωή. Οι πράξεις τους, ο χαρακτήρας τους, τα καλά τους,  και τα κακά τους, όλα αυτά ήταν ένα μάθημα για εμένα. Όλοι τους,  μου έμαθαν πράγματα για τη ζωή. Όλοι τους,  μου έδειξαν πως ο εαυτός μου,  είναι εκείνος για τον οποίο είμαι σίγουρη πως θα είναι για πάντα δίπλα μου.

Οι άνθρωποι της ζωής μου,  υπήρξαν όλοι τους,  μοναδικοί. Εκείνοι που με αγάπησαν, εκείνοι που με πρόδωσαν, εκείνοι που με πλήγωσαν. Μέσα στον πόνο που μου έδωσαν, ωρίμασα. Έμαθα τι άνθρωπος δε θα ήθελα να γίνω, ποιες συμπεριφορές θα έπρεπε να αποφεύγω. Εκείνοι που με αγάπησαν, χάρισαν στην καρδιά μου,  όμορφες στιγμές,  οι οποίες τη συντροφεύουν ακόμα και σήμερα. Εκείνοι που με ευεργέτησαν με βοήθησαν να ξεφύγω από δύσκολες καταστάσεις, με έκαναν να πιστέψω πως είμαι ένα πλάσμα, το οποίο του αξίζει να αγαπηθεί.

Εκείνοι που δε με πίστεψαν, μου έδειξαν πως το σημαντικό είναι να πιστεύω πρωτίστως εγώ σε εμένα. Μου έδειξαν πως πρέπει να πεισμώνω και να προσπαθώ μόνη μου,  όταν δεν έχω κανέναν άλλον στο πλευρό μου.

Εκείνοι που μου είπαν όχι, με βοήθησαν να προσπαθώ περισσότερο, το <<όχι>> να το κάνω <<ναι>>, την άρνηση να την κάνω θαυμασμό και επιβράβευση. Με έμαθαν να μην αποθαρρύνομαι, αλλά να προσπαθώ περισσότερο για το στόχο μου. Μου δίδαξαν πως ακόμα και αν πόρτες κλείνουν, ένα παράθυρο μπορεί να ανοίξει.

Όλοι οι άνθρωποι στη ζωή μας, έρχονται για ένα σκοπό: Για να γίνει η ψυχή μας, καλύτερη. Η ζωή είναι σοφή, δε μας φέρνει πάντα κοντά μας, εκείνους,  που θα μας φερθούν καλά. Μας φέρνει και εκείνους που θα μας ρίξουν κάτω, θα μας αφήσουν και θα μας απογοητεύσουν, ώστε να μας διδάξει τι άνθρωποι να μη γίνουμε.

Σας ευχαριστώ άνθρωποι της ζωής μου. Μου δείξατε τι άνθρωπος θα ήθελα – και δε θα ήθελα επίσης –  να γίνω.

©Typologos.com 2018

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

1 + fifteen =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.