Οι «Άγγελοι της Αγάπης»

Οι σκέψεις της Μαρίας

Με τη Μαρία Σκαμπαρδώνη

Δημοσιογράφο

21:32:58,12/02/2019
Οι Άγγελοι της Αγάπης- Λογότυπο

Οργάνωση δράσεων και προσφοράς ειδών πρώτης ανάγκης σε οποιοδήποτε κρατικό ή ιδιωτικό ίδρυμα χρειάζεται υποστήριξη για τις μικρές ψυχές που φιλοξενεί στους χώρους του

Έχουν δίκιο οι άνθρωποι, που λένε πως όταν είσαι ενωμένος με άλλους ανθρώπους, μπορείς να καταφέρεις σπουδαία πράγματα. Η ομάδα φέρνει πάντοτε την αλλαγή, διότι η δύναμη πολλαπλασιάζεται και δεν είσαι στο δύσκολο αυτό δρόμο μόνος σου. Στην πράξη του εθελοντισμού, βλέπουμε την επιθυμία των ανθρώπων να θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο μέσα από μικρές πράξεις καλοσύνης, να γίνεται πράξη.

Οι  «Άγγελοι της Αγάπης» είναι άνθρωποι της διπλανής πόρτας, είναι άνθρωποι,  τους οποίους μπορεί να χαιρετάς και να γνωρίζεις τυπικά. Έχουν, όμως, μία βαθιά επιθυμία: Θέλουν να βοηθήσουν τον κόσμο αυτό να γίνει καλύτερο, να δώσουν αγάπη στα παιδιά αυτά, που τη στερούνται ή ζουν κάτω από δυσμενείς συνθήκες.  Στα παιδιά εκείνα που η ζωή τους έδειξε το πιο «σκληρό»  πρόσωπό της, δίχως καν να τα ρωτήσει. Μέσα σε εποχές έντονου αριβισμού, αδιαφορίας για το συνάνθρωπο και ψυχρότητας, είναι πάντοτε όμορφο να μοιράζεσαι το όνειρο για έναν πιο ανθρώπινο κόσμο με άλλους ανθρώπους.

Είναι επάνω από όλα, η ομαδική προσπάθεια ανθρώπων να γίνουν ομάδα και να ενώσουν τις δυνάμεις τους, για έναν σκοπό: Την προσφορά σε εκείνους που έχουν ανάγκη.

Οι δράσεις της ομάδας λειτουργούν με διάφορους τρόπους.   Ένας από αυτούς είναι η  προσφορά βασικών ειδών πρώτης ανάγκης σε παιδιά, τα οποία  στερούνται ακόμα και τα απαραίτητα (από τα ρούχα μέχρι  και  βασικά είδη διατροφής, καθώς  και παιχνίδια).

Ο δεύτερος αφορά στη δημιουργική απασχόληση με τα ίδια, δημιουργώντας στα παιδιά την αίσθηση πως δε θα στιγματίσει όλη τους, τη ζωή η εγκατάλειψη και πως υπάρχουν πολλοί άνθρωποι εκεί έξω, που μπορούν να τα αγαπήσουν.

Με μεγάλη μου χαρά, είμαι και εγώ μία εθελόντρια μετά από προσωπική προσέγγιση,  διότι έχω όνειρο ζωής να προσπαθώ με όλη τη δύναμή μου, για τη βελτίωση αυτού του κόσμου. Δεν έχει σημασία, αν δεν μπορούμε να κάνουμε τα πάντα; Σημασία έχει να προσπαθούμε ακόμα και με αυτή τη λίγη δύναμη που έχουμε, με το λίγο που μπορούμε να δώσουμε, το οποίο είναι πάντοτε καλύτερο από την αδιαφορία.

Είναι όμορφο σε αυτό το όραμα, να πάρεις και άλλους ανθρώπους με το μέρος σου, να τους εμπνεύσεις αυτό το κίνητρο της αλλαγής μέσα από την προσφορά. Για αυτό, όποιος θέλει να βοηθήσει και δεν ήξερε μέχρι και τώρα τον τρόπο, τώρα θα ξέρει πού να απευθυνθεί.

Γιατί ο κόσμος μπορεί πάντοτε να αλλάζει προς το καλύτερο..

Facebook page:

https://www.facebook.com/102723947846761/posts/122039935915162/?sfnsn=mo

Email: aggeloiagapis@yahoo.com

©Typologos.com 2019

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.