«ο πλανήτης» της Στέλλας Μαρή στα Χανιά

0
200
15:40:27,09/12/2018
Η αφίσα της παράστασης "ο πλανήτης" στα Χανιά
To μήνυμα του πράσινου πλανήτη έρχεται σε νέα εκδοχή στα Χανιά

Το θεατρικό έργο «ο πλανήτης» της Στέλλας Μαρή  «ταξιδεύει» στα Χανιά, δηλαδή στον αγαπημένο τόπο της  ηθοποιού  και σκηνοθέτιδας , για να παρουσιαστεί  στις 9 το βράδυ της Παρασκευής 28 Σεπτεμβρίου 2018 στο Θέατρο You C.A. (You Create Art), που εδρεύει στην οδό Καραϊσκάκη 76.

Το  συγκεκριμένο έργο έχει  παρουσιαστεί διαδοχικά μέσα σε τέσσερις μήνες στο «Studio Κυψέλης» ,  στο θέατρο «Φλέμινγκ» (Θεσσαλονίκη) και στο «Vacuum centre of performing arts» (Χαλάνδρι).

Τώρα   «ο πλανήτης» συνεχίζει να ταξιδεύει και να προκαλεί με τις συνεχείς αλλαγές   και την ευγενή εμμονή της  αναζήτησης – εξέλιξης της σκηνοθετικής γλώσσας και του λόγου. Άλλωστε, η Στέλλα Μαρή  έχει δηλώσει  ότι το θέατρο  αποτελεί  μια υπόθεση συνεχώς εν εξελίξει και  η λέξη «επανάληψη» δεν έχει θέση σε κάθε εγχείρημά της.

Η νέα εκδοχή του έργου παρουσιάζεται στα όμορφα Χανιά και η ίδια θεωρεί πως είναι  τόσο τίμιο καλλιτεχνικά που δε «φέρνει» απλά μια δουλειά που ήδη έχει ήδη κριθεί «επιτυχημένη», αλλά επάνω από όλα παραμένει «ζώσα», τολμηρή σε έκφραση και κρινόμενη από το κοινό.

“ο Πλανήτης”μας ,μιλά για το είναι της κάθε ύπαρξης

Η  υπόθεση του έργου έχει ως εξής:

Ο πλανήτης Άριστος, αποφασίζει την αποστολή κατοίκων του, των Ηρακλειδών, με σκοπό την αποτροπή της εξαφάνισης της Γης. Όμως, σύντομα, τη  χαρά διαδέχεται ο φόβος, την ποίηση το έγκλημα, και οι Ηρακλειδείς θα κληθούν να επιστέψουν στον πλανήτη τους, αφού κάποιοι έχουν ήδη μυηθεί στο «φαινόμενο» του Έρωτα, μεταξύ των οποίων και η Αλκμήνη,  που μας μιλά για το ταξίδι της, από τον πλανήτη της,  στη Γη.

Το κείμενο είναι της Στέλλας Μαρή, που σκηνοθέτησε την παράσταση και ενσαρκώνει το ρόλο της Αλκμήνης. Τα σκηνικά  φιλοτέχνησε  ο Γιώργος Σταματάκης και τα ενδύματα φιλοτέχνησε η Χαρά Κονταξάκη. Τα χειροποίητα κοσμήματα προσέφερε η «Ντορίτα’ς». Η φωτογράφιση και η βιντεοσκόπηση έγινε  στο Studio Κυψέλης από τον Κώστα Βολιώτη.

Το προωθητικό animation «γύρισε» ο Βαγγέλης Καραδήμας για λογαριασμό της vktoons και το trailer «γύρισε» ο Αντώνης Μανδρανής.Την παραγωγή της 60λεπτης παράστασης πραγματοποίησε η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία MINUS [two].

Οι  τιμές  των εισιτηρίων διαμορφώθηκαν στα 12 ευρώ για το κανονικό και τα 7 ευρώ για το μειωμένο, καθώς και για τις ατέλειες.

Το προσωπικό site της Στέλλας Μαρή λειτουργεί στην εξής ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.stella-mari.com/ .

Η Facebook page της παράστασης: λειτουργεί στην εξής ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://www.facebook.com/%CE%9F-%CF%80%CE%BB%CE%B1%CE%BD%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF%82-123573608385385/?pnref=

Το βιβλίο «ο πλανήτης» από τις εκδόσεις ΚΟΥΙΝΤΑ θα διατίθεται στο χώρο του θεάτρου.

©Typologos.com 2018

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

one × 1 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.